» »

A glasbeni CDji se ne dajo presneti??

A glasbeni CDji se ne dajo presneti??

Joze_K ::

Tko, sem psokusil presneti dva CDja (U2-The greatest hits in EROS-The Best) pa glej ga zlomka!
- CloneCD mi ju presname (vendar glasba preskakuje in se vrača v isto točko, al pa poka vmes, je šum - uporabil sem nastavitev Audio+cpp)
- Nero pa mi ju začne snemati (pol pa se pri nekje 44% vse zacikla - mašina zmrzne) - Nero ma v neki koloni pod zaščita vpisano $$ - tukaj sem pa uporabil opcijo AudioCD

Zdaj mi pa ni nič jasno....8-O
Cdja bi rad presnel, ker moja mladina z njima fejst "po kavbojsko" ravna pa mi ju je škoda!

Kak nasvet bi prav prišel..., hvala!
Jože

Tomi ::

Malo kavbojska rešitev: snami CDex, naredi mp3-je in nato iz njih audioCD.. Razlika je minimalna..
metrodusa.blogspot.com

bili_39 ::

Saj CDex lahko shrani tudi v wav datoteke...
Možnost, da ti je Nero zmrznil bi bila, če si kopiral direktno na CD. V primeru slabih originalov ali zaščite skopiraj vsebino najprej na disk...

Tr0n ::

Najboljsa in najkvalitetnejsa varianta, vsaj po mojem mnenju je z uporabo CD ripper programa, kot je recimo EAC (Exact Audio Copy). Zripas pesmi iz CDja v WAV in jih potem zapeces kot Audio CD.

g0Run7 ::

...ali pa Audiograbber, ki ga tudi sam uporabljam in je zelo prijazen programček.
kombiniram pa seveda z Nero-tom.

borchi ::

v CloneCDju je treba AudioCDje lepo očistit in brat!!! priporočljivo je pa tudi pisat z 1x hitrostjo. to ni isto ko data cdji!!! če se sprijazniš s tem, da pač dolgo traja ti CloneCD naredi popolno kopijo AudioCDja. če so cdji poškodovani, je pa bolš uporabljat ExactAudioCopy.

aja, pa če še vedno vztrajate pri on-the-fly kopiranju muske, pol pa kr mejte prasketajoče diske in upam, da jih bote čim več uničli ;-)
l'jga

Joze_K ::

Se pravi kaj priporocas:
a počasi brat in pisat na trdi disk pol pa s trdega diska nazaj na CD z 1x hitrostjo al kako?

Sem namreč poskusil pisat z vsega 2x hitrostjo (res da je blo on the fly) pa je vse zmrznilo češ, da je zmanjkal dotok podatkov za pisanje!

Wox ::

Recept za presnemavanje muske:

1. CD najprej prekopirajte (ripajte) na disk (EAC, AudioGraber/AudioCatalyst, lahko tudi Nero, WinOnCD, EasyCDCreator...). Prav ripanje je v bistvu najbolj kritični del vsega početja. Žal je kvaliteta ripa zelo odvisna od kvalitete vašega CD/DVD ROM pogona.
2. Dobili boste datoteke vrste *.wav, ki jih je dobro najprej preposlušati ali še bolje odpreti v kakšnem urejevalniku glasbenih datotek (Wavelab, Soundforge, Cool Edit...), kjer hitro vidimo morebitne napake kot so poki in praznine.
3. Če je vse OK (glasba brez napak) pojdi na 5.
4. Če so napake poskušajte ripati v drugem pogonu, npr. z CDRWjem ali pa zmanjšajte hitrost ripanja. Seveda tudi preverite, če morda CD ni umazan ali popraskan.
5. S svojim priljubljenim programom za peko (Nero, WinOnCD, EasyCDCreator...) posnamite audio CD iz teh ripanih datotek (se pravi s trdega diska). Hitrost snemanja je lahko poljubna. Če vaš pekač in disk zmoreta 24x hitrost, pečite pač s to hitrostjo. Hitrost snemanja z diska na pekač nima nobene veze s kvaliteto posnete glasbe!

P.S. CD je lahko tudi zaščiten pred kopiranjem. Bodite pazljivi predvsem pri novejših izdajah in CD-jih ki šele prihajajo to jesen in zimo. O teh in prihajajočih zaštitah in kako le-te zaobiti si lahko preberete tukaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteta pri Audio CDjih

Oddelek: Zvok in slika
142106 (1552) betko007
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526606 (5520) City
»

Šumenje "prepečenega" glasbenega CD-ja

Oddelek: Zvok in slika
161889 (1622) ssokec
»

Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
321641 (1275) AnWar
»

Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!

Oddelek: Programska oprema
202411 (2138) dualband

Več podobnih tem