» »

Koliko stane taka stran

Koliko stane taka stran

Hair ::

Vem da obstaja tema s takimi vprašanji, ampak je ne najdem! :S

Torej, za kakšno stran gre:
- CSS in HTML (dizajn bi dobil že narejen)
- vse narejeno s Smarty-jem (t.j. template engine)
- 6 osnovnih strani (+ popup-i za "preberi več")
- PHP/MySQL spletna galerija
- admin pannel (pod geslom seveda) za dodajanje albumov in slik v galerijo)
- nastavitve za določanje velikosti in kvalitete tako slike kot thumbnaila
+ še kakšne manjše zadeve, kot je števec obiska in download datotek

Hvala in lep pozdrav!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Hardstyle ::

Tega ti ne more povedati nihče, saj je cena odvisna od časa in truda, ki ga vložiš v izdelavo take strani. Lahko pa ti povem, da takšna stran ni nič posebnega razen designa, ker galerijo z administracijo in vsemi dodatki dobiš že narejeno (coppermine,4images...) Implementirat števec oz. statistiko pa ni tak strašno delo (časovno gledano). Ceno poznaš samo ti!

Lp,
Rok

Iztok Smolic ::

36.540 sit - točno. Sej si hotu to zvedt ne?
-----------/------------

Kami ::

Zaj odvisno tudi, će boš galerijo in administracijo ti naredo al boš pa downloadal že kako narejeno skripto

Hair ::

Antrax`, že res, da imaš že narejene galerije, ampak jih ne smeš tržit. Plus to, da če narediš galerijo s točnim namenom, lahko zajameš točno in samo tiste funkcije, ki jih uporabnik potrebuje in jih bo znal uporabljati.

izisilver, točno to, najlepša hvala! :\

Kakorkoli, kolega za katerega delam, se je pozanimal pri eni priznani slovenski firmi, in je cena 100-150k. Seveda profesionalna izdelava, s katero se ne mislim primerjati, ampak je pa to potešilo moje zanimanje.

Lep pozdrav!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

IceIceBaby ::

Zakaj nebi smel tržit opensource galerije (ali drugih OS produktov) ?

Hardstyle ::

Ker tako piše v njihovih "pogodbah" ? Ti bi lahko zaračunal recimo inštalacijo oz. postavitev ter vzdrževanje opensource aplikacije. Nekatere OS aplikacije lahko tržiš vendar mora to bit izklicno napisano kar pa za kakšne večje aplikacije dvomim da je. Podjetja ki nudijo izdelavo spletišč računajo zelo velike denarce kot si rekel - spet je pomembno kaj so zahteve stranke. Obstaja pa rešitev, da stran sestavljaš po delih. Malo kode vzameš na www.slo-tech.com malo na www.enadrugastranpač.com in imaš stran. Z PHP pa je malo težje.

Aja ... mislim, da je izisilver to napisal iz šale :\


P.S. Zakaj se tvoja stran nebi mogla primerjat z profesionalno izvedbo? Stran se ne izdela sama ampak jo izdela živo bitje tako kot si ti! Zdaj narediš za kolega jutri za fotrovo firmo, v petek te že kličejo na razgovor za službo. Dober glas seže v 9. vas!

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Ker tako piše v njihovih "pogodbah" ?


Ne piše. Lahko uporabiš opensource cms in svojo stran prodaš za par M sit če ti paše, pa če jo kdo hoče. Seveda je treba upoštevat določene pogoje, ki so napisani v licenci, ampak v večini primerov komercialna uporaba ni izključena.

Tody ::

Ti opensource lahko prodjajaš po milji volji samo moreš pustit kodo odprto. In je ne smeš inkoporirat v zaprti sistem. + ostale stvari... Anyway kdo te bo šel pa kontrolirat ? Mambo je bil že tolikokrat prodan da kr res ni...

kondratiev ::

Zivjo!

Imam podobno vprašanje. Zanima me cena postavitve (design, tehnična postavitev in administriranje) humanističnega portala (novice, teksti v pdf, fotke, filmcki, glasbeni odlomki). Recimo nekaj podobnega kot tole: http://www.etno-muzej.si/index.php. Hvala!

Tody ::

Mah to je dost lahko če nisi lih kak fan za dizajn oziroma unikatnost le tega. Zbereš si en CMS in pobrskaš po uradni strani za dodatke ki jih rabiš vse skupaj namčeš vsebino in zadeva dela

kondratiev ::

Bom pa drugače vprašal. Koliko bi zaračunala povprečna firma, da bi naredila tako stran. Lp, Nikolai

Tody ::

150 do 200 tisoč sit.

Iztok Smolic ::

Pa zakaj vi tako ramišljate. Če ste (smo) začetniki potem rajši mislite kako si boste nabrali izkušnje in reference in šele potem mislite na denar. Dejsto je, da firme ki zaupoajo tako delo začetnikom tako ne verjamejo veliko v zmožnosti interneta oz. so skopušni na tem področju in vam že v osnovi niso pripravljeni plačti toliko kot bi kaki firmi. Ne rečem da so vse firme sposobne narediti boljše strani kot nek študent/dijak/začetnik, ampak lahko si predstavlate da 300k ne boste kar zaupali sosedovu mulcu.

Dejmo se rajš še kaj naučit, dobit dobre reference (čeprav za ceno "izkoriščanja"), da pridemo na "prof" vode boljši.

Seveda se bo nekdo oglasil: "Ja pol pa ti men kradeš posel! Kako naj nahranim druzino?". Dejstvo je, da imava midva čisto druge stranke - ti imaš take ki so pripravljeni plačati veliko denarja ker vedo da si zanesljiv, meni pa dajejo delo tisti ki jim je edino važno da je poceni. Lahko imava isto znanje, ampak jaz moram gleda na izkušnje, zanesljivost ipd iskat cheap stranke - tiste ki jih ti iatk ne maraš.

In to je to, furajmo na kakovosti, nabirajmo si izkušnje, reference, znanje šele ko to osvojimo lahko dejansko gledamo na to da služimo. Eni pa furajo nek web design s open source kodo, templejti in neki biznisirajo, ubistvu pa delajo samo škodo na internetu, in delajo blamažo za prave kreativce.

lp
-----------/------------

Tody ::

Lej kot moderator tega oddelka preberem mariskateri post in ljudje so že spraševali po tem da so rabili neke ugodne rešitve. Če so jih dobili nevem ker nemorem brat ZS prek katerih so se zmenili, edina indikacija je to da so teme šle v pozabo in osebki so ali obupal ali pa dobil svoje. Vrjamem da je zadost nadobudnih študentov ki bi znalo kle narest stran samo malce utopično je pričakovati da vam bojo zdej dajal ponudbe, kot jih poznamo v pravem poslovnem svetu. Če hočeš stran brskaj malce prek tega foruma in vidiš kdo je pameten in kdo ne (recimor referenco ti že da tema o CSS in UVODU) pošlji mu ZS in se zmeni. Drugače pa imate tudi tako imenovane borze dela.

aleks01 ::

Živjo,
mene pa zanima naslednje. Če nekomu naročiš izdelavo spletne strani in plačaš, kdo je potem lastnik te strani (skript).
Npr.: Če se naročnik odloči, da bo stran nadgradil pri drugem cenovno ugodnejšem izdelovalcu, ali lahko da skripte obstoječe strani novemu izdelovalcu? Ali lahko prejšni izdelovalec spl.str. naročniku ne da skript, čeprav jih je naročnik plačal?
Kaj je v praksi?
LP, Aleks

sverde21 ::

Programe ki so narejeni pod GPL lahko prodajaš, ampak prodajaš lahko samo tisti del, ki si ga ti OSEBNO naredil + pakovanje :D .

@aleks01: naročnik lahko da naprej stran drugemu, če se ti ne zaščitiš npr. z © znakcom spodaj v nogi, lahko daš tudi vse pravice naročniku če ti je volja. Če kljub tvojim pridržanim pravicam za to delo stran da naprej se lahko pritožiš (kolkr vem :) ) ampak moraš imeti pri sebi dokaz, da si to stran ti naredil (source celotne strani), sam ne zj jamrat za eno stran ki je narejena 100% v HTMLju ker tist lahk čist vsak dobi source :\ ,...
Ali lahko prejšni izdelovalec spl.str. naročniku ne da skript, čeprav jih je naročnik plačal?

To si mislil dovoljenje da skripto drug razvija?
<?php echo `w`; ?>

dolegar ::

aleks01, si predstavljaš, da ti stran naredijo, recimo v firmi Parsek (so definitivno dragi :D). Misliš, da bi ti potem njihovo aplikacijo pa kr endmu drugmu nesu??? Premisli dvakrat.

Če imajo firme razvit nek svoj sistem ti ga sigurno ne bojo "podarili". Ti samo plačaš izdelavo strani (izgled, delovanje..), vse kar pa ja zadaj pa ne plačaš. Razen, če imaš dovolj denarja, da še plačaš stroške razvoja....

Shait ::

Znak © lahko pripopaš kamorkoli - vendar na podlagi katerega zakona zadostuje ta zaščita pred "krajo"?
Ali je potrebno zakonsko zaščititi v tem primeru svoj CMS in seveda plačati?

dolegar ti praviš da plačaš približno 5miljonov samo za oblikovanje in izdelavo templata, ki je povezan z njihovim produktom?? Se pravi ti plačaš tako rekoč samo oblikovanje za par miljonov + najem CMS sistema??? In če pride do "konflikta" med naročnikom in izvajalcem se lahko kupec oz. naročnik obriše pod nosom, kaj šele da bi mu x ponudnik njegovo aplikacijo dogradil za manj denarja.
Se mi zdi, da tukaj ne gre za "podarjanje" kot praviš saj si nek produkt krepko plačal.
Seveda je druga pesem če nekdo služi na tvojem delu in to preprodaja.

Ta primer bi lahko potem primerjal z nakupom avtomobila. Če bi rad imel zatemnjene šipe ti mora obvezno to narediti izdelovalec avtomobila, če slučajno naredi slabo in mu rečeš ko te j... moraš avto pustiti izdelovalcu ali pozabiti na temne šipe, če bi se rad še vozil. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shait ()

Tody ::

sej zato se sklepajo prodajne pogodbe oz pogodbe o sodelovanju. Tam je lepo napisan da dobite za ta denar to in to, uporaba CMS, uporaba tamplate, tehnična podpora... Primer Subdreamaer.com je plačljiv CMS da se ga dobit tudi na drugih kanalih samo to ne pomeni da je zastojn ampak da si ga ukradel. Plain and simple... Kaj bo parsek napisal v pogodbi je pa zdej odvisno...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran - pridobitev izvorne kode

Oddelek: Pomoč in nasveti
445623 (3891) Ales
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7314657 (12343) tiga325
»

Kdo izdela dober spletni portal

Oddelek: Izdelava spletišč
392460 (1828) Patricij
»

Cene profi portalov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1098899 (6294) Mr.B
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888747 (6068) _Beast

Več podobnih tem