» »

Konkretna cena izdelave strani

Konkretna cena izdelave strani

«
1
2

M.B. ::

Izdelujem spletno stran za LPR in me zanima ocena cene. Sem dijak in bi to delal preko študentskega servisa. Design sem dobil in bi bilo potrebno narediti Joomla template. Nato postaviti Joomlo, ker bo vse teklo na njej in pa postavit Wordpress, ker želijo imeti še blog.


Nekako tako naj bi stran izgledala. Design ni moj in se bo verjetno še spremenil. Zaželjeno je, da naj bi bile določene malo drugačnega designa. In da bi imele drugo glavo.

Trenutno sem si sam določil ceno 3 € na uro, (po gledanju ponudb v študentskem servisu) uradno pa se še nisem nič dogovarjal. Pri trenutni tarifi bi me izdelava samo strani, brez templata in postavitve prišla približno 50 €. S postavitvijo pa verjetno okoli 150 €.

Ne bi rad zgledal predrag, prepoceni pa se vseeno nebi prodal.


Za vse nasvete se zahvaljujem.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

bzp ::

Oh. Že tako ali tako je cena 3 EUR na uro za fizična dela in ne za postavljanje spletne strani. Dijak gor ali dol, Joomla levo ali desno. Glede na stranko (kupca), si pa sploh pod ceno.

Groba ocena, vsaj 500 EUR potegni iz tega. Kar pomeni da na pogajanja pridi z izhodiščem okrog 650, pa potem "zglihaj" na 500. Ali pa vzemi za izhodišče realnih 6 EUR/uro pa potem računaj. Pod ceno se pa ne prodajat, za***** še vse ostale.

Tody ::

jap še natakarji nimajo več 3 eur :) Kaj šele računalniški strokovnjaki ;)

le glej pa da te ne bo kdo tožil zaradi plagiatorstva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

LapD ::

800€ vrži vn pa pol glihaj;) Tole računanje ur je bol jalovo opravilo, ker polovico le teh boš verjetno porabil za testiranje in poizkušanje različnih variant kar pa ni ravno produktivno. Visoka cena, pol pa z raznimi izgovori prideš na realno. Če boš začel z realno boš padel zelo nizko... simpl ko pasulj :D

M.B. ::

@Tody zakaj bi me kdo tožil glede plagiatorstva? Je stran kateri podobna, ker design sem namreč dobil.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

SurfMan ::

Tudi jaz bi rekel tam okoli 500e. Takih stvari ne moreš na uro računat ampak na "čez". Je pa vprašanje če ti bo kupec pripravljen toliko plačati, saj je čedalje več takih študentov, ki so pripravljeni za malco in pir stran nardit.

smetko ::

Poglej si ta Referenčni cenik in razmisli.
No comment

Adrijan0 ::

Za 150€ jih nekam pošlji. Reč naj ti dajo u naprej tolko >:D

M.B. ::

Hvala za nasvete. Trenutno sem reko 700€ pa je reklo da se mu zdi OK cena, samo da se mora še zmenit z ostalimi. Bomo vidli :)
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

_Beast ::

Marsikdaj sem podcenjeval svoje delo... sedaj en grem več pod 1000 €, delam pa tudi sam z Joomlo... povej mi ali se kaj sekiraš ker je ne boš updajtal čez kako leto in bo imela varnostne luknje...?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

M.B. ::

Če se bo pojavla kaka večja varnostna luknja bom probal zakrpat. Proti plačilu seveda. Poskuso pa bom, da bi jim to nekdo drug delal, ker sedaj nekdo že skrbi za strežnik, ki mislim da se spozna na to.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

_Beast ::

A pa se kdo sekira zaradi varnostnih lukenj? Namreč meni se ne da skoz updajtat ene 10 strani...
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

sverde21 ::

Tisti, ki majo stran zato, ker jo majo drugi se ne sekirajo za varnostne luknje, ker sploh ne vedo kakšno tveganje predstavljajo, potem pa po nekaterih forumih jamrajo, da jim je cel biznis propadel, ker so imel samo internetno trgovino in jim je nekdo celo bazo pobrisal...
<?php echo `w`; ?>

bzp ::

Jaz na "svojih" straneh varnostne luknje krpam. Kar jih odkrijem sevede :) . Je pa vse lasten CMS, tko da jih je malo manj. Je bil na našem serverju tudi en tak, "meni se varnostnih lukenj ne ljubi krpat". In je dobil en dan zbrisan forum, novice, ...

HardFu ::

Ce bo funkcionalnost primerna dizajnu, torej da bo vec dinamicnih menijev na strani, da se bodo linki dinamicno updejtali, prav tako zadnje novice in vsi meniji na strani plus to da se bo dalo logirat v sistem in z majhnim naporom spreminjati podobo in funkcionalnost spletne strani... Sam sem za podoben projekt (druga namembnost se razume, vendar podoben portalski nacin strani) pred kratkim racunal 3000 EUR in jih tudi dobil, brez kaksnega glihanja. Prav tako sem uporabil CMS typo3 in dizajn dobil od narocnika. Ce hoce narocnik glihati naj gre na trznico, za svoje delo hocem posteno placilo, kljub temu da sem student.
http://codeable.io

Groove ::

A to za slovensko firmo oz. posameznika?
Drgač pa.. kaj pa za postavitev spletne trgovine in ktero priporočate ? (free afkorz) :D kolk bi pa za to računal' ? in recimo za vstavljanje 150 artiklov? pa prenos baze userjev itd.. ?
:))

Groove ::

anyone ? :O

AlexUS ::

Mam kolega ko se s tem ukvarja, vem pa da se da vse dogovorit.

Imaš na voljo več vrst free programov, ampak problem je ta da ne moreš nevem kaj konkurirati ostalim.
Sam pač menim da je unikatost, zanesljivost in varnost na prvem mestu, vsekakor pa to precej velja za internetne trgovine. Če želiš že od prvega dne štartati tako kot treba in dvigniti prepoznavnost kolikor se da, je najboljša varianta oglaševanje oz. razpršeno oglaševanje ki pripelje do tvoje trgovine veliko potencialnih kupcev.
Poleg tega bi omenil varno nakupovanje preko SSL ključev oz. certifikatov ki nedvomno morajo biti vključeni da lahko brez strahu nek naročnik odda svoje podatke in naročilo..

Drugače mi pa lahko pišeš na ZS, pa da kero več rečema.
Modrost ni debelost, debela je norost.

Groove ::

ne rabm js... zanima me, kolk bi dobu kdo zato oz. kolk naj bi naročniki za to plačal ;)

Tody ::

Pa kaj tebi ni jasno :) Dobiš toliko kot lahko iztržiš. Nekdo (avtor prvega posta) se bi prodal za 150 eurov. Njegovo delo zavzema install skripte in mogoćče igrajčkanje z CSS.


Medtem ko nekdo ki obvalda zadevo in zna tudi kaj php urihtat če stranka tako hoče, si mirne duše privoči 3000 eurov in jih tudi dobi !

Itak pa izdelava spletnih strani ni v denarju. Denar je v vzdrževalni pogodbi. Lepo rečeš 50 eur na mesec, pa sem vam na voljo za toliko in toliko dela. ČE jih boš navadil da sami kucajo vsebino, je to zastojn denar, ti boš mogu vsake toliko časa kak update naložit in to je to...

s-lime ::

tody, točno tako kot si ti rekel...

Če je treba koga ki bo naprimer rihtal & namestil phpBB forum je še 2€ na uro preveč... Joomla špila seveda na isto kitaro, razen če ne gre za kake blazne modifikacije.

Če je pa dijak majstore (PHP classi, MySQL, dobro znanje CSS in strict XHTML1.0), si pa lahko spogaja tud 8€ ali več...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s-lime ()

C_maniak ::

mene pa sicer čist off-topic zanima, kje pridete do ponudb za izdelavo.

Atos ::

več ljudi poznaš, več veljaš ;) osnovno načelo

bzp ::

C_maniak: najprej par pol-zastonj projektov za kolege da dobiš občutek & reference, čez 5 let pa projekti iščejo tebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bzp ()

schtr4jh ::

ok ... jst mam tut eno vprašanje ... en nogometni klub me je prosil, da jim izdelam spletno stran za njih ... na njej naj bi bile novice, o klubu (lokacija, zgodovina), vsi podatki o vseh selekcijah (pretekle tekme, prihodnje tekme, lestvica, opis vsakega igralca), galerija (slike in filmčki), forum in pa kontakt ... vse skupaj naj bi bilo v MySql bazi. na levi strani naj bi bilo 5 prihodnjih tekem (datum, ekipi), 5 preteklih tekem (datum, rezultat, ekipi), sponzorji, anketa, zadnje novice in pa tedenski intervju ... naredil sem že okviren design, saj so mi rekli, naj bo vse skupaj v rumeni-modri-zeleni barvi ... sedaj me pa zanima, kakšno ceno jim naj postavim, saj ne bi rad bil previsok ... je pa klub še sorazmerno nepoznan

C_maniak ::

če boš previsok, ti bojo že oni povedali. nabij mal več na začetku, pa boste pol že zglihali na njihovo max ceno oz. višje, če bo preveč. če boš manj postavu, boš v vsakem primeru manj dobil.

schtr4jh ::

verjamem v to ... sam problem mi je začetno ceno postavit ... ker vem, da ni malo dela, ni pa tudi toliko dela kot bi bilo pri pisanju sourca za blog ... predlogi?

_Beast ::

Po 1500 € ne iti... zadeva ni tako preprosta, saj če boš moral dati od vseh slike itd. je kar dosti dela... predlagam Joomlo in community module.
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

LjubimPeezde ::

1500EUR za tole? Za nekega wannabe freelancerja (predpostavljam "wannabe" zato ker si zgleda še nov da ne znaš niti cene postavit! brez zamere) po možnosti še na črno?

bzp ::

Odvisno, če jim boš vse naredil sam, design, obrazce da bodo sami lahko vpisovali v bazo rezultate tekem, spreminjali podatke o članih, ... Potem naj bo številka 4-mestna. Če te bo pa vse tako da boš potem moral še vzdrževati, pa precej nižja + mesečni pavšal v vrednosti, da prideš v doglednem času spet na 4 mestno številko :)

C_maniak ::

zakaj bi moral zaradi vzdrževanja znižat ceno? dela z izdelavo bo imel v vsakem primeru isto. se pravi bo pol tisto vzdrževanje delal zastonj?

bzp ::

Ne, potem ti ni treba narediti user-friendly obrazcev ampak, ker gre za simple vnose, direktno v bazo mečeš stvari.

schtr4jh ::

1. @ LjubimPeezde : [po možnosti še na črno?] : ne, ni na črno. spletne strani izdelujem za firmo RR, vendar me je naročnik sam povprašal za ta projekt ... tako da bo vse narejeno preko firme in kluba, nič na črno ...

2. @ LjubimPeezde : [Za nekega wannabe freelancerja] : po približno 50 izdelanih spletnih straneh (nekatere so v Pl/Sql-u in Oraclu, nekatere v PHP-ju in MySql-u, vse so v CSS in (x)HTML, nekatere so zgenerirane, pri vsaki pa je design drugačen), mislim da nisem več nekakšen wannabe ...

3. @ LjubimPeezde : [ne znaš niti cene postavit] : zaenkrat še nisem delal na takšnem projektu, večinoma izdelujem spletne strani za podjetja, organizacije ...

4. @ LjubimPeezde : [brez zamere] : ne bom zameru :D

[url=http://www.racunalniske-resitve.si/]RR - Računalniške rešitve d.o.o[/url] mogoče se bo nekaterim ta spletna stran zdela do kurca, vendar za to nisem kriv ... nekateri osebki v firmi so pač zaljubljeni v frame, in zato sem že nekajkrat želel izstopiti ... pa tudi avtor vseh spletnih strani nisem sam, saj v podjetju ne sodelujem dolgo ... tam sem od maja 2007, spletne strani, ki so bile izdelane v tem času pa še niso v referencah ... mogoče si pogledate http://sftp.slovenka.net/devzej/ ... na žalost mi pa v podjetju ne pustijo odprtih rok, tako da ne morem narediti designa takšnega, kot si sam želim (zahvaljujoč njihovim skriptam)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: schtr4jh ()

_Beast ::

Schtr4jh: oprosti v naprej in nočem biti kritičen, lahko pa rečeš svojemu šefu: frami sucks big time... sem dobil občutek, da sem deset let nazaj in brskam po netu...

kar se tiče strani http://sftp.slovenka.net/devzej/ moram reči, da si verjetno dobil zelo slabo resolucijo slik in da imas zanimivega sefa... moj bivsi sef me ubije, da bi kaksen tak design mu samo pokazal, kaj sele objavil.


Moje reference niso tako stevilcno bogato, so bolj imensko (vecje firme)


P.s. Trenutno iscem siht na področju webdesigna itd. če iam kdo kaj se lahko slišimo za refrence itd.

L.p.
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Beast ()

Ziga Dolhar ::

Ojej - designi strani na referencah od RR so praktično "enaki". Logo levo zgoraj, banner zgoraj in kvadratast meni na levi. :-(
https://dolhar.si/

_Beast ::

Jp, res pospeši prebavo...


kaj je sploh s to izjavo: najtežje rešitve so enostavne, zato pozitivno naprej... to je slogan podjetja, ki dela spletne strani? Bolj kaksnega psihiatra...Ruglja?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

LjubimPeezde ::

Grafična zasnova RR standard

>:D to pa je res hard standard!

Človek ima občutek kot da je ta RR (sploh ko pogledamo še pod reference) obstalo nekje 10 let nazaj!

_Beast ::

Točno to sem rekel... res zanimivo ni kej...

Ob takemu podjetju mam filing, da bom jutri odprl svojo firmo in obogatel...



Kar se tiče podjetij za izdelavo spletnih strani: se splača .sp odprti? Oziroma ali kdo pozna koga preko katerega bi lahko dajal račune? Kako se vi znajdete, najbrž ne delate vsi preko napotnic?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

LjubimPeezde ::

Beast: če želiš odpreti kakšno svojo firmico se splača pozanimat na Zavodu za zaposlovanje. Včasih dajajo kakšne "subvencije" v tej smeri!

CCMbrother ::

Brez zamere....take spletne strani bi morali prepovedati!

Kar se tiče cene je zadeva sledeča...če nimaš nobene reference, mora biti tudi cena temu primerna (vsekakor pa se ne podcenjuj!)....s časom pa jo zvišuješ....na začetku potrebuješ čimveč zadovoljnih strank, ki te bodo priporočile naprej. Megle pa noben ne bo kupil! Kar se tiče popravkov - vsak resen človek bo stranki predstavil "problem" vzdrževanja in se v naprej dogovoril za ceno. Najbolj se služi ravno z vzdrževanjem.

minniemouse ::

Če delaš to direktno za Auerja, se pazi, da ti plača! Ker je moj kolega nekaj mesecev delal pri njem TV montažo, s plačilom se pa pod nosem obrisal. Tako da se zavaruj s kakšnim papirjem!

_Beast ::

Nategatorjev je zunaj veliko.... osebno dam geslo za dostop in urejanje strani šele, ko je nakazano ;)
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

schtr4jh ::

[frami sucks big time] . . . zlo težk mu je dopovedat . . . "baje" bo že nasledna stran nareta brez, mu pa že od začetka govorim, da so frami bli pred 5 in več leti . . .

glede devzeja . . . resolucija slike je bila zelooo majhna . . . glede designa pa . . . nimam prostih rok

[designi strani na referencah od RR so praktično "enaki"] . . . jebiga . . . to ni moja krivda . . . na žalost je firma omejena s temi frami in imajo top, left in vsebina . . . tako da nimaš drugačne izbire . . pa še to . . vse, kar moraš narediti je header, ozadje za header, [b]1 gumb[/b] in pa povedat barvo pisave, velikost pisave, vrsto pisave in barvo ozadja . . . samo glede na to, da imajo dobrega prodajalca, jim še kar uspeva (3 strani na teden)

[kaj je sploh s to izjavo] . . . to si je izmislil prodajalec =)

u glavnem . . . še vedno uporabljajo frame, ne uporabljajo CSS-a, nimajo nevem kako dobre tehnologije, ampak jim uspeva . . . študiram da bom takoj, ko dobim drugo ponudbo, odšel iz firme . . . plača sicer ni slaba, ampak nameravava s kolegom odpreti s.p. (navaden ali popoldnaski) . . . vse delajo pa v Pl/Sql-u in Oracle-u

drugače bom pa ta projekt, ko sem ga omenil zgoraj, naredil sam (vse --> design in koda), pa vam sporočim rezultate

_Beast ::

Tudi jaz študiram o sp-ju.

Mi alhko poveš, kako "ta dobri prodajalec" išče biznis?


L.p.
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

schtr4jh ::

enostavno . . . v podjetju je zaposleno malo folka . . . mamo 1 starejšega koderja (pl/sql, ki je tudi ustanovitelj firme in bo kmlu upokojen), potem je njegova žena, ki je računovodkinja. moj kolega je designer (če se temu lahko tako reče =) ) in koder (pl/sql), sam sem koder za php in pa designer. zraven sta 2 "tajnici", ki skos kličeta folk in se dogovorita za sestanke . . . tisti prodajalec je pa 24/7 na terenu in ima sestanke . . . glede na to, da jim/nam uspeva, se ne pritožujem . . . res je pa, da je koda "pokvarjena", zastarela, vendar je še vedno več kot dovolj dobička

_Beast ::

In kako delate bazo strank? Jih najdete v imeniku?
www.lukalavrisa.com - kreativne rešitve.

schtr4jh ::

hmm . . . v to se nikdar nisem preveč poglabljal . . . seveda k razvoju pripomore dober začetek . . . s tem mislim, da je pri nastajanju podjetja potrebno pridobiti čimbolj poznana in čimvečja podjetja ter izdelati dobro spletno stran . . . potem lahko tisto podjetje priporoča naprej in se naročniki pojavijo sami . . . v vsakem primeru je pa veliko dela z iskanjem strank . . . potrebno je narediti veliko klicev, poslati veliko ponudb, prepotovati veliko kilometrov, nato pa vse lepo izvest . . . tudi način pridobivanja strank je zelo pomemben . . . če ti lepo pristopiš do bodočega naročnika in mu razložiš celotno stvar na lep način, bo on videl, da to ni "krneki", ampak da je resno delo . . . vsekakor pa ima vsak internetni animator svoj način predstavljanja

LjubimPeezde ::

Z drugo besedo: za mal resnejšo firmo potrebuješ tut enga res dobrga komercialista!

Ziga Dolhar ::

Izjemno cenim ljudi, ki so hkrati designerji in programerji.

(Zaenkrat še nisem spoznal nobenega takšnega.)
https://dolhar.si/

LjubimPeezde ::

aja pa @Schtr4jh: pri morebitnem iskanju novega delovnega mesta tiste t.i. reference od RR ne bi kazal!;)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508801 (6093) TheBlueOne
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313938 (11624) tiga325

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621968 (20456) Ziga Dolhar

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138834 (26797) Primoz
»

spletna prodaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
554784 (3498) bluefish

Več podobnih tem