» »

Cene profi portalov

Cene profi portalov

1 2
3
»

IceIceBaby ::

Obstaja. Pošlji privatno sporočilo :)

Atos ::

Glede Joomle. Stvar je vredu, če nimaš preveč pametnih strank :) To pomeni, da ti stranka pove, da bi rada spletno stran, pošlje nekaj gradiva, ti pa potem skup spraviš stvar z Joomlo. Čim pa je stranka malce bolj vešča uporabe interneta pa se že zatakne, ker bi ona rada take custom stvari, da bi tako na našem CMS kot na Joomli moral na novo delati modul. To je en del. Drugi del pa je, da je za nas Joomla enostavno neprimerna. Imamo svojo filozofijo zgradbe spletne strani, vsebin, novic, tako da si z Joomlo nebi mogli pomagati. Oz. bi jo prvotno morali pošteno spremeniti. Tako uporabljamo custom CMS, ki smo ga ravno v začetku tega leta začeli na novo pisat (nova verzija iz nule, ker je stari imel že kar nekaj let na sebi).

Cene kompleksnih dobro izdelanih portalov nad 10k€ niso nič posebnega. Moraš vedet, da sem notri so všetete različne postavke oz. stroški na tvoji strani:
- razvoj CMS
- razvoj dodatnih modulov
- testing vsega naštetega
- dizajn
- načrtovanje same strani
- tekoči stroški podjetja
- licence programja
.
.
.

In pri vsaki tej postavki so vpleteni različni ljudje, ki zahtevajo za svoje delo plačilo. Če vse to skup sešteješ potem cena nad 10k€ ni nič nenavadnega.

Je pa čudno, da BALAST se tukaj krega, da pa on naredi "enako" za 500€ in pri tem vztraja! Namesto, da bi se malo mogoče zamislil in dvignil ceno! Bi tako največ za sebe in celotno branžo naredil. Prej je tudi omenjal, da konkurenca je dobra, da je to dobro za potrošnika :) Ja, je. Samo jez je nočem v mojem fohu oz. je hočem čim manj ;)

HardFu ::

sej se ne krega vec. Ko smo ga povprasali o referencah je poniknil
http://codeable.io

jaxi ::

zanimiva tema ;). Sam žal nimam veliko izkušenj in znanja s področja html in programiranja. Sem vešč Photoshopa, a dlje kot do templata neke strani nisem prišel. Mogoče pa bom imel kdaj voljo/čas, da se naučim še malce programiranja. Držim pa seveda na tej strani, da se take stvari računajo na nivoju. Četudi nekaj lahko narediš z manj napora in manj vloženega časa/truda, je bedarija da računaš manj. Mi Slovenci smo žal taki in zbijamo eni drugemu ceno, zato pa je tako. V Angliji te neka storitev toliko košta in konec. Ni potrebe po šušmarjenju ne nič. Pri nas pa valda, daj bom jaz pošušmaril pa bo cenej... Za primer lahko dam samo elektroinstalerje, tesarje in ostale tehnične poklice. Kar se tiče pa IT je pa pravgotovo zgodba zase. Res pa je, da se nekateri ne zavedajo kako je z postavitvijo take funkcionalne stvari in bi, kot je nekdo že omenil najraje dobili zadevo za gajbo pira.

PS: A morda kdo ve, če obstaja tudi delo za tiste, ki imajo ideje, so kreativni in jim ni PS tuj, o kodi pa žal nimajo kaj dosti soli :)?



seveda, reče se jim web designerji:)

klikni me na PM;)
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu

JayKay ::

vprašanje je ali je tisti,ki oblikuje v PS grafični oblikovalec ali spletni oblikovalec, kajti spletni oblikovalec je tisti, ki piše kodo (HTML,CSS). Le-ta pa ni web developer, ker ne piše PHP, JS in ostalega.
Jaz PS-ovce uvrščam v grafične oblikovalce :D

jaxi ::

namenoma se nisem vključeval v tole debato, ker imam svoje poglede na to, vendar če so pri AGT, dali za trgovino (govorim o spletu, ti si pripisal še vodenje trgovine, potem jemljem besede nazaj) 20K+ €, potem bi direktorja vprašal za zdravje ...


Hm, kaj pa ko direktor ugotovi, da bi rad da tak webshop ob pošiljanu naročila obenem preveri zaloge v skladiščni aplikaciji, ustrezno odreagira ob premalem številu izdelkov v skladišču, da zna avtomatsko poslat račun v računovodske programe, da zna podatke od naročila skomunicirat z aplikacijo za dostavo?

Pa recimo dnevno uvažat že obstoječe partnerje iz njihovih crm programov v sajt, in obratno, vse na shopu registrirane uvozit nazaj? Da zna vprašanja postavljena prek ticketinga na shopu skomunicirat v crm in nazaj?
Ob kakršnih koli spremembah v katerikoli aplikaciji, ki se tičejo izdelkov, vse skup ažurirat na shopu?

Pa ne me lovit na tvoji izjavi, da govoriš o spletu, ne pa o vodenju trgovine, ker to za mene spada pod splet, ker pač spletna aplikacija, ki upravlja prikaz na front endu, mora znat to delat. Mislim, da je direktor še kako zdrav, pravzaprav je celo poceni prišel skoz z 20k€, če je le delček kakšne poslovne logike vključen..
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu

jaxi ::

vprašanje je ali je tisti,ki oblikuje v PS grafični oblikovalec ali spletni oblikovalec, kajti spletni oblikovalec je tisti, ki piše kodo (HTML,CSS). Le-ta pa ni web developer, ker ne piše PHP, JS in ostalega.
Jaz PS-ovce uvrščam v grafične oblikovalce :D


Maš po svoje prav, je pa dejstvo, da ne more kar vsak PS-ovc oblikovat za splet, ker mora prav dobro poznati vse zakonitosti in pravila, ki veljajo za spletne strani.
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu

Tody ::

Jaxi to kar si rekel sploh ni problem narest! To so skoraj osnove kakega php-ja. Problem je v ljudeh. Prodajalci bi sam prodajal, ko jih povprašaš okey pri katerem številu izdelkov se naj sproži alarm so pa vsi tiho, k da noben še ni nobene zadeve nikol prodal, k da ni nobn nikol spremljal prodaje in zaloge v skladišču. Potem se kr naenkrat IT prelevi v skladiščnika in odkriva še to in potem ko dobavnika sprašuješ približno isto spet enak odgovor in IT dela še nabavo... potem jim pokažeš ure koliko si delal ti pa noben ne vrjame in nategujemo ljudi za 10.000 eurov...

Utk ::

Ja seveda ni problem naredit, ampak to stane in to več ne spada pod web portal, ampak je navadna aplikacija, ki bi načeloma lahko imela UI tudi prek form, ne pa prek interneta. Če take stvari združuješ, si ne delaš usluge. UI mora bit tu strogo ločen.

Mr.B ::

Gost, stranka, tisti od katerega boš s strani portala dobival peneze, je tisti ki mu moraš ugoditi, kaj je zadaj je nepomembno, zaradi mene so lahko to opice ki prenašajo papirej da deluje poslovna aplikacija. Da pa plačaš 20k€, za izgled frontenda hrvaške šahovnice, kot turistične destinacije Maribor, pa se naj globoko zamisli, tisti ki je to odobril, in tisti ki je to naredil...

PS: imam občutek da vsaš še ena generacija Slovencev ne bo dojela da se kvaliteta in znanje PLAČA, ostalo pa je vredu pa če tudi si plačal 500€. Zunja se nekatere plačujej x5 in več v primerjavi z nekom v enaki bražni, verjetno je ta 5x dražji tudi kvalitetnejši :P
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena izdelave spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5115058 (8108) FX6300B
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9915586 (12063) BigWhale
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313774 (11460) tiga325

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10136970 (24933) Primoz
»

Je izdelava web strani na podlagi joomle sprejemljiva?

Oddelek: Izdelava spletišč
293151 (2284) _Beast

Več podobnih tem