» »

raztreščen CD

raztreščen CD

slinko ::

Zdravo!

Imam en problem in sicer se mi malo nazaj v dvd romu rzneslo CD na koščke tako da so v pečici sami drobci od cd.
Sedaj pa nevem ali naj odprem pekača in ga temeljito spucam ter probam če deluje normalno kar pomoje ne bo, saj se tudi odpira ne normalno, včasih se tudi odpre ne, ali naj pustim pri miru in uveljavim garancijo? Vendar me skrbi če mi bodo sploh zamenjal.
pekač je pa NEC ND 3540a. Star je pa okoli 4 mesece.

Torej kaj naj naredim?

zlabo ::

lahko ga odpreš in poskusiš usposobiti, a nevem če je kaj veliko upanja, plošček se namreč vrti z ene 10k obratov, tako da zna bit škode kar precej.

MA mene sam zanima glede garancije al naj raje vse popucam ali pustim glih tako in pošlem na servis. Pa mi bodo sploh upoštevali garancijo, ker takih primerov je res zelo malo. Na pov delujoči pekač pa tud ne mislm met.

zlabo ::

ja lahko poskusiš z garancijo, ali pa lahko bi tudi zatežil zastopniku za te CD je ki jih imaš samo boš malo teško dokazal da CD ni bil fizično poškodovan pred vstavitvijo.
Poskusi torej z garancijo, samo dvomim da ti jo bojo upoštevali.
Potem pa če ti ne upoštevajo pač razdreš in pogledaš kako je stanje

farko ::

Jes sem isti problem sicer jaz sem ga sam odprl pa očistil delal je potem normalno naprej vendar če imaš garancijo jo poskusi uveljaviti čeprav bo težko zaradi tega ker če ti je raznesl cd si kriv sam ker si uporabil tak cd ker garancija je na strojno opremo kar pa cd ni in nisi bil pozoren kakšen cd si vtaknil v tako imenovano pečico.
farko

Pyr0Beast ::

Garancijo ti ne bodo priznal ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gavran ::

Proizvajalec pekača IMHO ni kriv, če je razneslo medij (razen, teoretično, če je res prišlo do prevelikih vrtljajev - pa ne vem, če je to sploh mogoče) poskusi kontaktirati proizvajalca medijev, verjetnost na uspeh je precej večja. Sicer pa ti ostane le čiščenje.

Ja sej tega se tud jest bojim d ne bodo upoštecaligarancuje. Kje pa majo servis za pekače NEC da jih mal kontaktiram?

Han ::

Garancija, servis: škoda časa in živcev. Odpri zadevo, stresi ostanke plošče v smeti, spihaj in previdno posesaj preostale drobce. Če po tem zadeva ne bo delovala, greš v štacuno po novega (10-12k SIT boš že preživel).

V prihodnje pa bolj pazi. Če je plošča sumljiva, programsko zakleni enoto na nižjo hitrost...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

damijani ::

Meni je tudi razneslo CD v CDromu, ker sem ga imel pod garancijo sem ga odnesel na servis. In glej ga zlomka, garancije mi niso priznali z razlogom da je bila napaka na Cdju. CDrom ni bil poškodovan in je bil potreben le temelitega čiščenja (še vedno deluje). Pomojem je bolje da ga poskušiš sam očistiti, kot da ti mastno zaračunajo čiščenje.

farko ::

če ga boš nesu na servis boš malo več plačal kot pa je nov.
farko

Sem ga kar sam očistil in deluje normalno. Garancije mi pa nebi upoštevali, saj sem govoril s serviserjem.

Tko da hvala vam za odgovore in trud!!

Glede na število odgovorov, da so se cdji raztreščili pa se le ne zgodi to tako zelo na redko, kajti tudi serviser mi je rekel da se mu je to že enkrat zgodilo.

Vajenc ::

In jaz sem mislil, da se to dogaja samo v MythBusters-ih

delfinus ::

In tam so dokazovali, da ga kao ne raznese al kaj?

Dr_M ::

ne, tm so dokazovali, da marmelada rata.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
829206 (6432) Invictus
»

Canon A70 error 18!

Oddelek: Zvok in slika
192543 (1875) R33D3M33R
»