» »

Razneslo cd v cd-romu

Razneslo cd v cd-romu

postar_si ::

Pred kakšnim mesecem sem kupil CD rom teac CD-W552G. Prva stvar ki me je presenetila doma, ko sem ga odvil, je bila ta da je na sprednji strani bil napias Teac 52x writer. Kolikor jaz vem original teac pekači nikoli niso imeli napisa na prednji strani. Ma se nisem dosti sekiral, ker ko sem ga vgradil je delal brez problema. Z njim sem zapekel par cd-jev, in vse ok. Danes pa sem vstavil (malo starejši cd z empetriji), da bi mal musko poslušal. Prvi komad ni prišel do konca, ko nekaj zaropota. Pogledam in vidim da je stranico cd roma stran odneslo, in par koščkov je ven odneslo. CD je razneslo na majne koščke v enoti. Zanima me pa naslednje:
A sem imel mogoče opravka s ponaredkom?
CD je bil star cca 2 leti, tisi beli, ki so jih prodajali v Mullerju, salbe kvalitete.
A je mogoče uveljavljati garancijo?
Lp, Marjan

xstyl ::

razneslo CD??? hudo...mojemu frendu sm posodu enkrat eno igerco (ORGINAL!), pa mu jo je tud razneslo (CD) v CD-romu. Proizvajalec mu pa ni hotu priznat garancije. Reku je, da je bil CD popraskan. ;((

swar ::

Ti v vsakem primeru nes nazaj pekac in vztrajaj da ti dajo novega,ce nau nc zalegl jim mal zatez da jim bos reklamo v cajtengu naredu...

zlobcek ::

:D ej men se je naredilo isto v enem no-name 54x cd-romu. Pa ena bedna znamka cd-jev:)

Ko sem ga odpru, sem našel tist mehanizem z laserjem in lečami v precej več kosih, kot je bilo mišljeno, ko je bil nov. :D

Sami ::

Večina TEAC-ov od 40X CD-RW pogonov naprej so imeli to napisano na sprednji strani. CD pa mi je v pogonu razneslo že 2X, enkrat v Samsungu 52X in so mi priznali garancijo, enkrat pa v LG 52X in mi niso priznali garancije. Lahko, da je bil CD res malo popraskan, kriv ali nalomljen in ti je vse skupaj pri veliki hitrosti rpm razneslo, se zgodi...
Drugače pa je tale nova serija TEAC-ov W552G super, ker imajo drugačen način izdelave kot prejšnji, sam ga imam in mi super služi.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sami ()

Sami ::

Aja pa še to, drugače pa so teli CD-ji iz Mullerja znani, da se radi razletijo...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

cekr ::

Iz slabih materialov so delani CD-ji. Lahko poskusiš pa en CD, ki ga ne rabiš, prelomit. Plošča se mora zvit, če se pa zlomi, pa pomeni, da ni uporabljen pravi policarbonat ampak kakšen ponaredek.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

nokia6310 ::

Tovrstne napake so zelo težko dokazlive ker gre za mehansko poškodbo in težko dokažeš da se je to res zgodilo tako kot oni nemorejo dokazat da se ni! Ti zahtevi da ti ga zamenjajo drugač pa jim mal zagrozi z tržno inšpekcijo js sm tko že večkrat uspel pa ne da se hvalim ampak tudi stvar ki je stala 200000 sit sem dobil denar nazaj tko da če se ti gre tolk za to potem naredi tko kot sm ti reku! Saj namen prodajalcev je da ustrajajo pri svojem ti sam telefon vn potegn pa boš takoj dobil ker se noben ki ma mal pojma o teh stvareh nebo hotel s njimi ukvarjat!

nere ::

kako pa ti sploh lahko raznese cd?8-O

še vsak cd, ki sem ga imel, je bil tak da bi lahko skakal po njem in se skoraj ne bi poznalo

je to kaka fora z laserjem al kaj?

Iron ::

Ne fora ni v lasarju to se ti zgodi če maš slabo kvaliteto cd-ja pa še po možnosti kak ornk ris gor in pol se kr hitr zgodi da ti ga raznese.

LoneWolf ::

Nekateri nimate predstave kaj je to 52x hitrost.
Centrifugalna sila ob vrtenju CDja z ekvivalentom 52x hitrosti ni macji kaselj. Pri 52x hitrosti se CD obraca z 10920 (zunanja sled) do 28000+ rpm (notranja sled) - z drugimi besedami, CD medij lahko doseze 470 obratov na sekundo! Ce ima kje prasko, sibko tocko v materialu ali je celo pocen, ga centrifugalna sila lahko dobesedeno raztrga in medij pri taki hitrosti enostavno raznese.

cassiel ::

Tudi meni je v enakem teacu razneslo originalen cd, star kakšne 2 leti. Sem reklamiral, a reklamacija ni bila odobrena. Potem sem zadevo odprl, malo posesal, sčistil in od takrat nimam več težav.

Dr_M ::

LoneWolf: upam da ves, da se pri branju cd vrti s konstantno hitrostjo (seveda ce je cd dober) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

LoneWolf ::

DR_M: Ni nujno, vecina danasnjih hitrih CD enot kombinira CAV in CLV, odvisno od polozaja glave. Nekatere vrste medijev, ki zahtevajo konstanten tok podatkov (audio CD, na primer), uporabljajo izkljucno CLV, res pa ne pri takih hitrostih. Dejstvo ostaja, ce hoces z notranjih sledi brat z 52x hitrostjo, se mora medij zavrtet z 470 rps.

dëych ::

Jap men ga je tut enkrat razneslu na prafaktorje, bil je pa tut od müllerja cd...Ful useka :D Podobn kot če bi kakšen elektrolitski kondenzator razneslu. :D

CD je bil pa rahlo počen, tko da ni čudn da ga je raztrgalo.:8)

Dr_M ::

LoneWolf: na notranji strani nikol noben pogon ne bo bral z 52x....najhitrejsi zacnejo z 24x, potem pa hitrost narasca do 52x.
za vec inf. pa ksno slikco poglej :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

digi-gamer ::

jaz sm enkrat na cd dal lukne, pa mi pol ni hotu it več vn :D:D:D:D:D:D:D

Sahel ::

Meni je razneslo v CDromu Civilisation 2... original valda...
sm skoraj jokal...
sla legendarna igra in CDrom
mah to pride zaradi slabe centriranosti CDja skoraj neverjetno da je za to kriv CDrom... verjetno je bil kak star CD, ki se ga je uporabljalo se na kaki 4-8x-nikih kjer niso ble tko viske hitrosti vrtenja...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas

bmen ::

Meni je razneslo originalne windowse 98SE - ko sem klical na Micros***t so mi rekli, da se za nov CD obrnem na prodajalca. V trgovini kjer sem kupil PC+win98 so mi rekli, da oni s tem nimajo nič - da naj pokličem micro***t da morajo oni dat nov CD. In kličem na Micro***t, kjer rečejo trgovina.... Da popizdiš. NAto sem pri kolegu spekel kopijo winsov in se nehal za(je)bavari s telefoniado.
... B ...

SodVina ::

Ja, za incident vsekakor ni kriv writer ampak cd, zato garancije v tem primeru ni. Sicer se vseeno lahko zgodi, da ti jo bodo priznali....;)

postar_si ::

Me nekaj časa ni bilo, sem bil na morju.
Hvala vsem za mnenja, predloge in nasvete. CD, ki mi ga je razneslo, sem pred tem normalno poslušal v Teac-u 40x. Kar se pa tiče Muller-jevih cd jev pa je tako da so zelo slabi, predvsem radi se 'lupijo' ob straneh, pol pa ne dela več:(
Bom probal reklamirat, potem pa bom videl kako bo.
En lep pozrav, Marjan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komu je ze kdaj Cd-rom (RW) zlomu cd medtem k se je vrteu?

Oddelek: Strojna oprema
8960 (814) swar
»

Ko se CD zavrti prehitro

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
132197 (2197) swar
»

Eksplodirajoči CDji?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231865 (1221) krucymucy
»

Sfukan CD-rom

Oddelek: Strojna oprema
291426 (1076) stromar
»

Ko vam v CD-ROM-u raznese CD...

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
271944 (1944) Brane2

Več podobnih tem