» »

Kako dolgo brez spanja?

Kako dolgo brez spanja?

«
1
2

bajsibajsi ::

Razmisljam kako dolgo lahko clovek zdrzi brez spanja. Ne razmisljam o insomniji, o budnosti pod vplivom drog... pac pa o tem, koliko casa lahko zdrav clovek prenese brez spanja in ob tem se vedno zadovoljivo "opravlja" vsakodnevna zivljenska opravila. Zanimajo me tudi vase lastne izkusnje... lan partiji, ucenje, zuranje... in posledice tega... zivcnost, haluciniranje, padec v nezavest... Ne zanimajo me znanstvena dognanja... REM, mozgani... Mal se razpiste o tem ;)

p.s. Zanimajo me tudi primeri vecletnega le par urnega spanja dnevno in posledice le-tega.

Oxford ::

Meni je uspelo ostati buden cca. 35 ur - bil sem cel dan in celo noč v službi. Ob 12:00 naslednjega dne pa nisem mogel več. Odšel sem domov, pri tem pa sem glavo praktično molil ven iz avta, da sem ostal buden. Kakih 30 km vožnje do doma me je popolnoma izmučilo.|O Zanimivo, ko pa sem prišel domov in se ulegel, pa nisem mogel zaspati še pol ure. Spomnim se, da sem bil potem še dva dneva kot povožena cunja.
Se mi pa je enkrat zgodilo, da sem prav tako po približno 28 urah nespanja nato spal 17 ur!! 8-O 8-O Pri tem pa mi ni bil v pomoč alko oz. drugo, ampak le konkretna utrujenost. To je več kot enkrat več kot potrebujem sedaj.

OZZY ::

p.s. Zanimajo me tudi primeri vecletnega le par urnega spanja dnevno in posledice le-tega.
ni važno kok spiš ampak ali spiš kvalitetno..nekje 4 ure na dan pa je tisti minimum.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

just_a_cook ::

Eksrakt iz strokovne revije VPN:
- Če npr. podgani ne pustiš zaspati, torej da se spočije, umre že po 2 dneh. Torej spanje je nujno potrebno.

- Spanja za vnaprej ne mores nadomestit: torej, če veš, da boš moral biti npr. 30 ur buden, to ne moreš vnaprej nadomestit (normalno je, da si spočit, vendar vnaprej ne gre.)

- Spanje za nazaj lahko nadoknadiš, vendar ne sorazmerno.
==================
Just a cook

Nejc Pintar ::

Sicer s konstantno budnostjo še nisem šel v ekstreme. Pogosto pa sem pokonci recimo 22 ur, spim 2 ure in potem še kakih 16 ur.

Drugače pa moj recept za ohranjanje budnosti:
Ko postaneš zaspan, si narediš 0,5 l cedevite, počasi spiješ, nato pa se kakih 5min koncentriraš na dihanje, dihaš čim bolj počasi in poskušaš dihati s preponoi. Po tem si spet kot prerojen;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Tear_DR0P ::

wiki - sleep
A 1999 University of Chicago team led by Eve Van Cauter limited a group of lean young men to four hours of sleep per night for 16 days. The subjects showed decreased levels of leptin and increased levels of cortisol. The subjects also increased their daily caloric intake by 1,000 calories. The team discovered that the subjects' insulin and blood sugar levels resembled the impaired glucose tolerance of prediabetics, an indication that they were no longer properly processing carbohydrates. Studies have also linked sleep deprivation to an increased incidence of obesity.

tudi sam opažam potrebo po več prehranjevanja, kadar manj spim
na žalost nikjer ne najdem, ampak sem že dlje časa nazaj gledal dokumentarec, v katerem so povedal, da so nemci izvajal poskuse na taboriščnikih - po približno treh dneh brez spanja so umrl
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Kato ::

Ja jaz sem že dolg časa nazaj na maturancu bil buden nekaj več kot dva dni (več kot 48 ur ziher). Problem je pravzaprav med 20 in 28 ( to je moja ocena) uro bedenja takrat postaneš zaspan, to lahko rešiš s velikimi količinami alkohola in zajebavanjem. Po tem je pa stvar mala malca, ni več težko biti buden , ne čutiš več potrebe po spanju čeprav nisi ravno buden in priseben. Meni se je zdela iskušnja zelo podobna LSD-ju , vse se mi je zdelo smešno od hamburgerja , ki je bil v mojih rokah do loputanja vrat in pluskanja morja, halucinacij nisem videl te naj bi prišle kasneje. Vem pa da se takrat nisem počutil utrujen le mentalno sem bil nepriseben. Post sem prekinil na plaži pod enim borovcem, ne me vprašat koliko časa sem spal. Prijatelji so mi po tem povedali, da sem govoril nerazločno in me ves ta čas niso razumeli.:D

Tic ::

Rekord 60 ur. Po 40 je ze kr zoprno ratalo...
persona civitas ;>

OmegaBlue ::

Hm nazadnje 36 ur - NEST :)) Posledično je bil prespan cel dan.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tic ::

Kato: Zanimiv.. jaz sem bil od petka 7ih zjutri do nedelje 7ih zvecer. Drugo noc je bla kriza... Malo halucinacij, nezavedanje kje sem, čeprav nisem jemal nobenih substanc...
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Kato ::

Še enkrat drugič sem to naredil samo nisem bil tako dolgo pokonci, ob 8.00 sem sem sredi poletja blodil čez center Premanture zavit v deko, folk mi je pa govoril da sem narkoman.

hooger ::

Jure robič je na RAAM-u najprej 40ur kolesaru pa 2 uri spal, nato 24ur gonil in 1 uro spat, pa spet 24ur gonil in 1uro spal....itd 7 dni.... Se pravi v 9 dneh 8ur spanja...:D .

gzibret ::

Jaz sem enkrat (ko sem bil še študent) prežural in posledično prebedel cel vikend. Torej od petka od recimo 12.00 pa do nedelje zvečer (recimo 24.00). Torej 60 ur brez spanja.

Sledil je spanec do ponedeljka zjutraj, ko sem moral iti na fax. Prišel domov okoli 12.00 in se malo ulegel, ker sem imel ob 18.00 spet fax. Zbudil sem se ob 17.00, ampak ne v ponedeljek, ampak v torek :D

Nič mi ni bilo jasno, ko sem prišel pol na fax in nikogar ni bilo :D

Svašta!
Vse je za neki dobr!

Vice ::

Po približno 10 dneh si mrtev. Zadnjič v eni oddaji Na TV-SLO.

MihaFirst ::

32 ur... potem pa spal 18... |O
www.gamma.si

bajsibajsi ::

"Če npr. podgani ne pustiš zaspati, torej da se spočije, umre že po 2 dneh."

"..v katerem so povedal, da so nemci izvajal poskuse na taboriščnikih - po približno treh dneh brez spanja so umrl.."

To sem tudi sam zasledil. Obenem pa mi je skoraj tezko verjeti nekomu, ki pravi da ni spal ze vec tednov zaradi insomnie.

Recimo sam TEMU zelo tezko verjamem.

Fizikalko ::

Bull, ja.

Tear_DR0P ::

but doctors gave him a clean bill of health

no ja tole res težko verjmamem - naj bi obstajala neka bolezen, ki ti prepreči spanec, še vedno pa moraš počivati
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Nejc Pintar ::

Sem že spal brez da bi se zavedal, je možno da se to dogaja tudi tem tipom?

Na eni žurki lepo ob ognju zaspal v spalki. DA sem vmes spal sem izvedel šele naslednji dan:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

OrkAA ::

To se dogaja vsakemu pjanemu človeku :)

]Fusion[ ::

Marko potrč je mel 5 dni nepretrano vodenje oddaje na rsdiju. Na cajte je mel kar "zanimive teorije" :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

SkIDiver ::

Do sedaj sem brez spanja najdlje čul 63 ur. Potem pa sem spal 14 ur in bil čist OK. Je bil pa hec, kot je že nekdo omenu, da sem nekako težko zaspal, ko sem šel spat:)

Sem pa delal seminarsko nalogo in po 30 urah se mi je zadeva komplet porušla;(( Na koncu sem jo v 20 urah postavu nazaj skup in uspešno zagovoril še isti dan:D

Edina droga je bila voda in rezine limone v njej. V 24 urah sem spil cca 6 do 7 litrov vode:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

hominis ::

bolj kot zaspanost, nastajajo drugi problemi ...

zaspanost premagas recimo s krajsim tekom gor in dol po sobi, hladnim tusem, neprestane neki pijes in grizes ... pol gre mimo

pri meni je bla zmeri grozen problem prebava, namrec ko premalo ali celo nic ne spis mi je zacelo v zelodcu delat enormne kolicine kisline in posledicno sem bil vedno lacen, ceprav ni bilo nobenega razloga za lakoto. v trebuhu nek frozen obcutek polnosti in nasitnosti, amapk vedno kako lacen ... to je bil zame vedno problem. drgac pa sem max zdrzu 36 ur, ko sem se ucil za en izpit in mi koncentracija (s nekaj prekinitvami in fizicno aktivnostjo - zgolj 5-10 min) ni padla ...

roli ::

Hja moj rekord je bil od sobote 10:00 do nedelje 12:00 kar pomeni 26 ur.Blo je namreč novo leto.Ob 12:00 sem se pa nažrl pa spal do treh in potem sem bil svež kot da bi spal 10 ur.Zvečer sem šel pa spat ob 23:00 pa spal do 11:00.In in blo nobenih problemov.Alkohola 0,ker sem mladoleten.Blo je veliko vode,mesa,coca-cole,kruha,cedevite.Ter zabave ( rakete,hecanje..),igranja škatle X in photoshopanja.
http://www.r00li.com

DrYuri ::

Moj rekord pa ne presega meje 24 ur. Še;) To je bilo, ko smo se vračali z ekskurzije v Parizu. Zjutraj smo vstali ob kakšnih 6:30 v Ljubljano pa smo prišli tudi ob takšnem času. ko sem prišel domov in šel spat sem spal le kakšne 4 ure, naslednji dan pa sem spal kot ubit.

G-man ::

V WWII so se Angleži v Arnhemu v spodleteli operaciji Market-Garden v zadnjih treh dneh boja bolj spopadali s spancem kot z Nemci, čeprav so bili obkoljeni in so bili boji na nivoju Stalingrada. Pa amfetaminov jim je zmanjkalo.

bajsibajsi ::

"V WWII so se Angleži v Arnhemu v spodleteli operaciji Market-Garden v zadnjih treh dneh boja bolj spopadali s spancem kot z Nemci, čeprav so bili obkoljeni in so bili boji na nivoju Stalingrada. Pa amfetaminov jim je zmanjkalo."

A ko so cepeli v jarkih pred Bastogne je blo kej drgac? Veckrat na dan tezko obstreljevanje Nemcev s topnistvom... Skratka ne vem cist tocn kaj si mislil povedat.. :)

JerKoJ ::

Moj rekord je bil nov let k sem vstal 31.12. ob 8am in su spat 2.1. ob 2am ni blo vkljucenega alkohola, ampak lan, ognjemet, lan, kidanje snega, tek na smuceh in zvecer obisk sorodnikov ter na konc se mal racunalnika :D

Drgac pa sem ze vecrat prestuderu celo noc sam to znese le "ene" 30 ur skupaj z jutranjo oddajo seminarske (za izpit tega nisem nikol pocel).

matjash ::

Moj rekord mislim da je bil 44 ur; od 7-15 šola, od 15-07 žur , 07-15 uživanje alkohola na plaži, 15-3 računalnik... nisem pa imel ne vem kakih groznih stranskih učinkov, že tako sem navajen spati po 3-4 ur med tednom a si ponavadi čez vikend privoščim 12+ ur
... bolje pozno kot nikoli.

lambda ::

Jaz imam hujši problem s tem, da se mi urnik nekako pomika pozno v noč - in s tem ni nič narobe, dokler ni potrebno enkrat vstat pred 7. uro. Nekako se navadiš, na tak ritem in je včasih res kriza zaspat dovolj zgodaj, da lahko zjutraj vstaneš :\ Pokonci pa ... ca. 40 ur --> vstal, šu v šolo, žur celo noč, fizički radnik cel naslednji dan - in neverjetno je to kar se je zgodilo po vsem tem pozno zvečer - ležal sem skoraj eno uro, da sem sploh lahko zaspal. Posledic na spanju naslednje dni, boljše da ne omenjamo ...

Pyr0Beast ::

70 ur, en kup testov + 2 poročila +3 poprave poročil +ogromno domače :D Takrat sem pa res ogromno vode popil :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bajsibajsi ::

"...dokler ni potrebno enkrat vstat pred 7. uro. Nekako se navadiš, na tak ritem in je včasih res kriza zaspat dovolj zgodaj, da lahko zjutraj vstaneš "

To pa poznam nubes. Velikokrat se mi zgodi da grem spat sele proti jutru... ko se ze dani.

r5r ::

Izgleda, da nekateri danes ne bomo spali. >:D >:D
And it makes me wonder.

SleepLess ::

Bomo bomo ;)

Moj rekord je nekje dva dni, mogoce malo majn. Pa ni problem da ne zdrzim vec, ampak to da si nimam vec kaj za zacet. Cez noc imam toliko casa, da ga raje izkoristim za spanje;P

Pyr0Beast ::

Ampak res >:D >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MTm2H37rqt7B ::

jap... spet en tistih neprespanih dni ;)

mrcina ::

Moj rekord - 90 ur, od četrtka zjutrej ob 8h do ponedeljka ob 2h, pri starosti 22 let; edine droge - kofe pa alko(slednji v zmernih količinah). Zaspan sem biu samo v petek zjutrej, torej po ene 24-30 urah; v soboto rahel živčni zlom (verjetno zarad preveč kofeta) pa vizije (ne halucinacije!), pol je šlo pa izi.
Res je, da sem biu skoz v kontaktu z ljudmi, ki so se menjaval(jasno); ne vem kako bi šlo, če bi ostou sam - sploh pa ni blo načrtno... Na koncu sem meu občutek, da bi lahko biu buden v nedogled ampak so vsi okol mene zaspal. Po osmih urah spanja sem biu čist naspan pa spočit.

bajsibajsi ::

"Moj rekord - 90 ur..."

OMG mrcina :)

G-man ::

@bajsi

Sem čital knjigo o operaciji Market-Garden in je bilo to izrecno opisano. Za razliko so tu potekali intenzivni urbani boji in konstantno topniško obstreljevanje par dni. Si moraš predstavljat kaj se zgodi ko padalci skočijo pred SS tankovsko divizijo. Od 10000 se jih je samo 2000 rešilo čez reko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

mare_ ::

Izgleda, da nekateri danes ne bomo spali. >:D >:D
Potem pa nekateri v šoli spite, a ne? >:D

Drugače pa to, kar je nubes dejal + to, da zjutraj pol komaj vstanem, dopoldne je ok, popoldne sem čist crknjen, potem se pa tam do ene enajstih, polnoči čist zbrihtam... :)

r5r ::

Jup, jaz pridem k sebi komaj po polnoči. Tako, da najraje spim dopoldne, nekje do 10 ure. :)
And it makes me wonder.

Trubadur ::

Danes spal 16 ur po 48 h LAN partya. Moje očiiiiiii:(
Berite Thomasa!

Tic ::

Ta teden sem spal cca 2-3 ure na dan, danes pa sem šel spat ob 21:30. Zdaj je 3:51 in mam pavzo. Mal bom popsravu flet pol pa nazaj.

lp
persona civitas ;>

_n00b_ ::

Ok... moj povprecni spanec med tednom: 6-12 ur.
Povprecen spanec med vikendom: 6-2 uri. :D

bajsibajsi ::

X-Files jst pa obicajno ravn med vikendom nadoknadim :)

bMozart ::

http://www.triera.net/novica.php?id=A18...

Drugač je pa tud en tipo ki ni zaspal že 20 let, pa nism dobu linka :/ Spovnem se pa sam to da so ga enkrat probal uspavat, pa jim ni ratalo... pa da ponoč ko ne more spat bere knjige... Nekje na slo1 ali pop tv pod temo zanimivosti je to pisalo...

Moj rekord je 3 dni. Poznam pa eno ki ni spala 7 dni. Ko je šla spat se je zbudila 3 dni kasneje:)
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Pyr0Beast ::

Hehe, 3 dni kasnej, .. podobno men :P
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

wishmaster ::

Moj rekord je 34 ur. Ta rekord je padel enkrat ko smo v enem podjetju delal. Zanimivo je res da je od kakih 18-25 ur ful kriza. Naprej pa si kot spočit>:D. Droga je bila samo cigareta in voda z okusom limone. Takrat sem pa začudo lahk spal 8 ur neprestano. Več enostavno ne morem spat.

Hardstyle ::

Spanje? Kaj je to?

Šalo na stran.

Najdlje sem bil buden od petka nekje od 5h popoldan in do nedelje 4h popoldne. Blo pa je na RO, vendar spet... sex,drugs & rock

ziga1990 ::

5 dni peti dan je bil najhjs

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziga1990 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raziskave o spanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9419307 (5458) Rias Gremory
»

(ne)spanje

Oddelek: Loža
474359 (3122) energetik
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507169 (5843) TribesMan
»

Spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738341 (6673) nokia6310
»

120 ur brez spanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736666 (4445) Keyser Soze

Več podobnih tem