» »

120 ur brez spanja

120 ur brez spanja

1
2
»

Brane2 ::

Eh. Kako lahko spiš stoje ? Dedki so morali met noro kondicijo.

Pa tudi tako mi ni čisto jasno, če temu res lahko rečeš spanje. Saj se ti bitje srca ne upočasni in mišice se ne regenerirajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

DoloresJane ::

Ja pri polni zavesti pa nisi. Saj alpinisti, ki hudo malo spijo med solo podvigi, tudi zaspijo v steni za deset minut in več.

Kako zaspiš stoje? Včasih je stražarska dolžnost STRAŠNO dolgočasna, sploh če veš, da vaše vojašnice ne bo nihče napadel... :)

Zgodovina sprememb…

Kaufmann ::

Jaz sem stoje zaspal(celo za ene 2 uri), vbistvu sem se na steno ulegu:D , pijan ko ...:(
ni podatka

madmitch ::

Kako zaspiš stoje? Včasih je stražarska dolžnost STRAŠNO dolgočasna, sploh če veš, da vaše vojašnice ne bo nihče napadel...

Točno tako, in to smo nekateri malo starejči kar dobro prakticirali. Straža, dežurstvo na krmilu... torej vsa možna nujno potrebna vojaška sranja. Verjemite, da se da, pa še paše.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Stampl ::

dobr bo ce bo zdrzal tuk casa...:D
sm mislm da clovek ne more cuti po 2 dni skupej takrat ko se odloci pa ce ni kej tazga delal?
mislm da moram mal "trenirat" da je skuz buden, k jst sm med poletnimi pocitnicami bil buden en dan pa noc eno noc pa spal in sm na kocnu (zadnje 2 tedna avgusta) to zelo lahko delal da sm podaljsal na mal vec>:D

BigWhale ::

Med korakanjem ne vem, sem pa veckrat spal v postroju pri jutranjih pregledih. :)

Brane2 ::


Kako zaspiš stoje? Včasih je stražarska dolžnost STRAŠNO dolgočasna, sploh če veš, da vaše vojašnice ne bo nihče napadel... :)


Sem dal kar nekaj straže skoz, pa mi to ni ratalo. Spal sem na betonskih tleh, kjer je pred tem nekdo uvidevno snel vrata s tečajev in ih vrgel na tla. Spal semv travi, prislonjen na drevo.

Da bi pa spal stoje (mislim resnično spal, ne pa nekaj sanjaril z zaprtimi očmi), to mi še ni ratalo..

Tu seveda ne štejem situacij, ko sem bil tako utrujen, da sem stoje zaprl oči in miroval. To ni spanje, saj tako ne bi zdržal recimo 8 ur in bil potem spočit...
On the journey of life, I chose the psycho path.

LuiIII ::

Sam sem enkrat (ob 6h zjutraj) zaspal na kolesu. Dosti je bilo 5s spanja, že sem se zbudil v travi. Bil sem trezen,a res neznansko zaspan.|O

BigWhale ::

Hm, nevem, zapres oci, potem te pa kolega na levi rukne, ker prihaja poveljnik, ti pa skoraj pades na tla, ker se zdrznes in ti kolena klecnejo :))

cryptozaver ::

Tut meni se je zgodilo da je enkrat moja izmena na strazi mal prehitro minila. Sicer ne vem da bi spal ampak druge varijante ni. Dozvel sem drop-out na nogah.

Drugac pa poslusam tipa preko neta... mal je ze hripav a se vedno zivahen. Upam da mu bo uspelo. Pravi da so poklical tistega Svaba, ki je izjavu neki tacga kot: NO-SHIT.

Pomoje bo tipota pocasi zacel zapuscat razum. Ziher bo kaksne hude prjavu u eter |O .

Mamaplata ::

Do sedaj mi je ratalo bit buden 40 ur ,vendar sem teh 40 ur delal ,seveda sem imel vmes tudi pavzo pa malico ,vendar sem bil na koncu kot ožeta cunja in sem videl samo še posteljo.
Dajmo Marko !!! :D

whatever ::

Jst ga poslušam prek neta zahvaljujoč enemu ki je dal zgoraj link. Je že precej hripav, ravno je nekaj bluzil o muslijih - btw kak se nardi umlaut?- in da niso zdravi za zajtrk pa ga nisn nič zastopu, no ja dolg je že zdržal, mogoč mu bo celo ratal ker ma le še dobrih 24 ur.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

]ViRiana[ ::

Jaz pa ga gledam v živo še na RTS-u. Še vedno izgleda krasno :8) :8) uf
Vsi se rodimo blazni. Nekateri takšni ostanejo. (Samuel Beckett: Čakajoč na Godota)

bradek ::

rtsu?

Marjan ::

Na Paprika TV je zdajle.

tiktak ::

Dojenčki tam do enega leta spijo z napol odprtimi očmi:\

BigWhale ::

Ne vedno... Vcasih pa...

Tear_DR0P ::

Moj brat je pri 14 letih že kar velik dojenček, pa spi s skoraj povsem odprtimi očmi. Zgleda tko ko da bi te grdo gledu. Jst pa v spanju zmerjam >:D Nekaj mojih bližnjih sm že v Pizdo Materno poslal, pa še vem ne zato:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cryptozaver ::

Final count dowm.... a je tipo se pr seb? Nimam moznost poslusat radia pa me zanima kako prezivla zadje trenutke. Pomoje bo al padu okol al pa sploh ne bo mogu normalno spat nekaj dni. Seveda potem ko bo zrusu WR |O

cryptozaver ::

No zdej gledam direkten prenos prek paprike. Tipo je ze prek in to za dobre pol ure. Zgleda cist prevec dobr. Sem ziher da brez nekih substanc ne bi blo tako...

Svoje case, ko sem se delal nekaj podobnega kot on, se spomnim da sem parkrat prisel 'direktnega' se mal pod gasom na jutranjega. Cist razumem kaj prezivlja, s tem da vztraja cel teden. Mene je dobesedno pobral nekje po poldnevu. Kljub kofeinu in nikotinu. :(

Skratka CESTITKE z moje strani za sicer mal mazohisticen rekord. :)
Svaka cast CAR si!!!

cryptozaver ::

Evo zakljucil po 122 urah in eni minuti!!!|O

pujsek_ ::

Zaj pa bodo plačane nadure...:D
Welcome shop.wlan-sat portal...

gofra ::

Okej, sam temule nisem bil niti blizu, se mi je pa zgodilo naslednje:

Vstal ob 8ih in imel normalen delovni dan do nekje 10ih zvečer. Potem sem se lotil ustvarjanja z nekim programom in potegnil v jutro. Zjutraj sem se nekako počutil najbolje, kljub temu, da sem bil ven iz ritma. No, odločil sem se, da dan prebedim. Težave so se začele nekje okoli 2eh, 3eh popoldan, ko me je po obroku začelo ful zmanjkovat. Pa sem si raje skuhal eno orenk kavo in misleč, zdej pa bo delal naprej. Tukaj naj omenim, da kava resda "vrže" zato pa so po njej tudi sunki v drugo smer toliko izrazitejši. Poleg tega je močan diuretik in lahko deluje kot uspavalo, če zraven ne popiješ dovolj tekočine. Okej, dalje. Ob nekje 12ih zvečer sem bil kot nov - jasno, organizem se je začel navajati novega ritma. Takole "spočit" (pred menoj pa vikeeeend!) sem sklenil prebedeti še eno noč in tudi po tej nisem šel spat, saj me je presenetil foter, ki pa je tisti dan potreboval pomoč (jaz sem pa moral hliniti navdušenje in se delati, da sem ko rožica). Ob cca. 5ih popoldan je bila mora. Dobesedno. Sem že mižal v stoje, koncetracija mi je obupno padla. No, foter se je skidal nekje ob 21ih in glej ga zlomka - jaz spet ok. S kolegom sva šla na pivo in se vrnila okoli 2eh zjutraj. Začuda sem si ogledal še film in se okoli 3:30 odpravil spat. Sesut totalka, pa mi ni ratalo zaspat vsaj eno uro > težko verjet ha?

Kolk je pol vse skupaj? Slabih 70 ur, če sem prav zračunal? No, kakorkoli, verjamem, da se da - je pa prekleto težko na momente. In slišal sem, da je Jure Robič (naš extremni kolesar) med dirko zapeljal v jarek ob cesti, saj je med kolesarjenjem zaspal. Extremni indeed!

Keyser Soze ::

Bi ga zaj... pa bi poslal inšpekcijo na radijo. Da dela nepretrgoma več kot 12 ur, al kok je že.

Pa bi delal že 120 ur pa pride inšpektor.:D

Pomoje bi ga zadavu. Moderator inšpektorja...0:)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raziskave o spanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9420449 (6600) Rias Gremory
»

(ne)spanje

Oddelek: Loža
474510 (3273) energetik
»

Kako dolgo brez spanja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9813612 (11284) LuiIII
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507462 (6136) TribesMan
»

Spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738709 (7041) nokia6310

Več podobnih tem