» »

plačilo vode

plačilo vode

dolenska ::

Pri meni doma plačujemo vodo podjetju ki se ukvarja z kanalizacijo in vodovodom. preko njih imamo speljan vodovod, kanalizacije pa ne ker smo doma na vasi in imamo za to dva bazena za doplake. Na računu za vodo pa plačamo dvokratno ceno vode zaradi odpadnih voda, vendar se meni zdi to sporno ker kanalizacije ni urejene in oni praktično nimajo nobenega opravka z odpadno vodo. Ali lahko podjetje zaračunava tudi odpadno vodo, ceprav je jasno da nic ne naredi za ta denar in samo mastno služi?

jarre ::

Odlično vprašanje midi. Moji starši imajo enak problem. Živijo na vasi, kjer ni urejene kanalizacije, uporabljajo vodo iz mestnega vodovoda, vsa kanalizacija se steka v večprekatno greznico, za katero vsako leto plačajo, da se očisti, pa vseeno dobivajo račun za kanalščino. In... tudi vsa voda iz žlebov steče in ponikne v njihovi zemlji.

Mislim, da tukaj definitivno služi podjetje, ki se ukvarja s prodajo vode in kanalščin! Pravniki pomagajte!


HVALA!

Primoz78 ::

Prosil bi samo ce mi lahko navedete katere postavke so navedene na racunu...mislim iz cesa je sestavljena cena vode...npr.

- Vodarina
- Kanalščina
- vodni prispevek
- taksa za obremenjevanje okolja...

Ker ce niste priklopljeni na omrezje podjetjetja, oz. podjetje nima v upravljanju kanalizacije tam pri vas niste upraviceni placat kanalscine. Sicer pa si mal poglejte kak odlok o oskrbi z pitno vodo kaj pise...to se razlikuje od obcine do obcine..

Lp Primoz

p.s. Po novem se zaracunava takse tudi tistim, ki imajo lastne vodne vire (vodnjaki, itd...) obracunava pa se cca. 500 SIT / osebo...to gre pa vse v proracun drzave...:\
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

dolenska ::

pravzaprav se plača dvakratno ceno dobavljene vode. A podjetje pa s to odpadno vodo nima nic, saj se voda ki pride iz zbiralnikov steka v gozd.
zbiralnike je pa moj oce postavil iz lastnega žepa, gozd je pa pravtako naš.
Račun pride okol 8ksit+ddv.

voda= 4ksit
odpadna voda=4ksit
skupaj 8ksit
čisti dobiček je sigurn 5ksit

saj podjejtu vode ni potrebno kupovati, praktično si jo lasti, cevi smo mogl tut krajani plačat. Vrtino je plačala obćina, sluzi na ta račun pa vodovodno podjetje.
Nobena vas pa nima urejene kanalizacije, tako da sklepam da se tega denarja na leto kar nabere.

dolenska ::

tocn znesek in postavke bom napisal v nedeljo k pridem domov, pa bom dobil v roke račun

Primoz78 ::

Glej tako ti bom reku, podjetje ma prav tako z odpadno vodo, ker ta voda, ki jo ti porabis in gre pol v naravo pride spet v tisto vrtino in jo mora podjetje, ki za to skrbi precistit itd...Vodo je potrebno crpati, ustrezno precistiti itd...res je ni treba kupovat ampak prav tko so stroski...in to niso majhni. Pa se to ti bom povedal, cena vodje je npr. 260 SIT na m3...od tega predstavlja vodarina cca. 100 SIT ostalo so pa razne dajatve...je pa dajatev, ki gre direktno drzavi drazja od vodarine...cca. 125K SIT...kar je zalostno...:\ Ok ti napisi ceno in postavke pa ti pol kaj vec povem ok...na nasem racunu so 4 postavke, nimamo pa urejene kanalscine...postavke sem pa napisal ze gor...

Pa se to...vodovod ste placali sami krajani ampak ga je potem dobilo vodovodno podjetje v upravljanje...a ves kaksni so stroski vzdrzevanja na vodovodu?...probaj si zamislit, da se nekje v vasi vasi slucajno pretrze cev in bi morali sami popravljat in placat vso vodo, ki se iztece iz te cevi...ni tko kot si mislis ves...na zalost...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

dolenska ::

o pa se kako vem kaksni so stroski vzdrzevanja. krajani smo imeli vodovod sami zase kaksnih 30let. velikrat sm sel kopat k je cev počla. ampak niso to taki stroski. beljenje bazenov, popravilo in nakup nove opreme stane, ampak iz prve roke povem da nas vaški vodovod dokler nam ga niso vzel ni bil drag. plačevali smo po 60sit na kubik. zdej pa okol 300sit.
smo pa prej imeli vodovod preko vodnega zajetja in to zajetje ni bilo dost mocno( voda se pa ni nikoli prečiščevala), zato se je obcina odlocila za vrtino.
prečiščevanje vode skorajda ni potrebno ker je vrtina okol 250m pod zemljo. pri vrtini niti ni nekih stavb ali objektov v katerem bi bili filtri.
Res pa je da je teh dajatev za drzavo ogromno in da država največ pobere.

BigWhale ::

Meni je se najbolj hecno to, da mi racunajo za dva otroka porabo vode, kot za dve odrasli osebi. In ko sem jim razlozil, da plenice mecem v kanto za smeti otroka pa skopam v treh litrih vode, so rekli, da imam se sreco, da so vcasih za majhne otroke placevali dvojno ceno vode! ;)

balocom ::

retardi:\ [ne najdem bul primerne besede]
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkoriščenje deževnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
597444 (1721) IL_DIAVOLO
»

Podražitev komunale za več 100% (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
798051 (5181) Magic1
»

Zaračunavati bodo začeli dež!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566986 (4559) ...:TOMI:...
»

Poraba vode v gospodinjstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911049 (9151) Okapi

Več podobnih tem