» »

Izkoriščenje deževnice

Izkoriščenje deževnice

1 2
3
»

l0g1t3ch ::

Magic1 je izjavil:

Najlažje je da kupiš nastavek za dotok v rezervar. Ko je poln, gre voda naprej po alternativni poti v odtok. Ni treba nobenih gugalnic delat. Imaš tudi nastavek za na žleb. Fajn je da pa imaš tudi opcijo, da lahko ročno nastaviš, da gre mimo cisterne. Sej je zoprno, ker se moraš to sam naredit po doljšem obdobju brez dežja. Samo bi morala biti avtomatika že kar pametna +kak senzor.


Moj princip zgoraj deluje čist mehansko brez nekih senzorjev in da moraš sam kaj v naprej nastavljat. Še za vodo spustit ven bi se dalo uredit dokaj enostavno.
Ubistvu se sliši kot zanimiv projekt za 3d printer :))

Magic1 ::

Ti ne prebereš, na kaj sploh odgovarjaš. Moj prvi način še mehanski ni, je samo fiksni kos, dizajniran da upošteva fiziko. Dodatek s senzorji bi bil, da bi zadeva še sama preusmerila vodo mimo rezervarja na začetku dežja.
Magic

BorutO ::

Zakaj pa raje ne bi naredil studenca? Ga izkoplješ, pa noben ne bo vedel zanj, če tudi je obdavčena deževnica. Jaz imam studenec, zravnal sem ga z zemljo, samo rosfrajnati pokrov sem dal gor, da noben ne ve kaj je tam. Zraven tega pa sem pod zemljo napeljal alkatenke in pumpo, s katero zalivam rastlinjak, grede in rože.

10x bolj praktično. Uporabljam nefiltrirano vodo. Je pa res, da sem doma skoraj na najnižji točki naokoli, tako da je studenec vedno poln. Vse kar rabiš je nekoga, ki se spozna na izgradnjo studenca in ti najde primerno lokacijo nekje okoli, da si ga narediš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mala čistilna naprava - izkušnje

Oddelek: Loža
3612568 (775) kriptobog
»

čiščenje deževnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5324814 (14793) Apple
»

Filtriranje deževnice

Oddelek: Loža
3710636 (9489) torres8
»

Zaračunavati bodo začeli dež!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
569400 (6973) ...:TOMI:...
»

Poraba vode v gospodinjstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914519 (12621) Okapi

Več podobnih tem