» »

Mojpage Stran?

Mojpage Stran?

Dead_Meat ::

Mojo prejsno stran ste poflejmal...

A je tale kej bolj :D :D :D :D :D

Mojpage Stran

Mogoce bo style nekaterim znan :P :P

Lp

mte ::

Pri menuju je na enih straneh text preblizu roba (levo, spodaj, zgoraj), glih malo ti zmanka za spravit na 800x600, mogoče vseeno malo preveč praznega prostora okoli texta na sredini.
Doctype imaš napisan, da je xhtml 1.0 transitional, validator pa se s tem ne strinja.
Razmišljaj o css namesto tabel za pozicioniranje.
V menuju bi lahko bila označena stran, ki je trenutno aktivna, prav tako ima title tag v headu določen pomen. Boljše bi bilo recimo npr.
"Igre | Pokemon | Mojpage", "Serija | Beyblade | Mojpage" ipd. namesto da je vedno "Mojpage".
Logotip je en par pikslov ožji kot okvir.
Nekatere strani se odpirajo v novem oknu. Moralo bi se vse v istem.
Vsebine nisem gledal ker me ne zanima, je pa za spremembo to ena čitljiva nenakičena stran, kar je velik plus (glede na nekatere druge igričarske strani).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mte ()

Hvala za komentar :D

Zadeve sem malo drugace postavil (dal sem velilkost 800x "100%", linke sem odmaknil zgoraj in spodaj, levo pa sem namenoma dal cist zravn, pa poudaril sm linke aktivne strani in dal v title ime vsake podstrani)

Glede odmika logotipa te pa ne kapiram... nikjer ne vidim kaksna odstopanja :S
Glede validatorja in xhtml, stran ni bla namenoma narejena v xhtml, pac delam v dreamweaverju in mi je sam to dal.... pri validatorju sm pa tud jz opazil velik napak, kaj češ, niti nevem kako bi tote napake spremenil...

Hvala,
lp

mte ::

aha, ja včeraj je bil nek presledek med logotipom in desnim robom okvirja, danes ga ni več.
Če delaš za 800x600, to ne pomeni da je lahko okvir toliko širok. Če od 800 odšteješ debelino desnega scrollbara in še nekaj pikslov rezerve, bo boljše. Ponavadi se priporoča 766px, da je optimalno. Ampak ne bo hudega če gre kak piksel čez.
Ja, glede na to, da si že par strani naredil, bi bilo počasi dobro če bi se lotil učenja xhtml. To ni noben bavbav, poglej si w3schools. Pomoje rabiš več časa se naučiti uporabljati dreamweaver kot da osvojiš vsaj takšne osnove xhtml da razumeš kako popravit napake ki jih javi validator...

aha...

Evo, da bo stran cimbolj kompatibilna z ostalimi resolucijami sem dal 766px, jz itak tega ne opazim ker mam resolucijo 1280x1024.... :P

heeh, dreamweaverja mi je frend razkazal nekaj osnovnih potez, naprej sem pa delal strani in preizkusal nove stvari... glede da je v DW tud css, ampak mi je se vedno neznan, uporabm ga samo pri linkih in fontih..
bom pogledal tisti w3school in v kratkem popravil napake iz validatorja....

Hvala
lp

BluPhenix ::

Tako čisto malo grafično. Menu je malo preveč levo, malo ga dej proč pd roba, ker se "združita" črtkana obroba od okvirja in menuja in zgleda čudno. Pač ene 5 px dej stran, sej ne bo zgledalo čudno, ker imaš tiste naklone in si lahko malo več privoščiš prerazporejanje.

Čeprav bi ti jaz priporočil drugačen pristop. Znebi se črtkanih črtic. Pri okvirju strani pusti kot je, pri menuju pa spremeni malo barvo, da boš vse skupaj vizualno ločil.
Recimo za menu lahko daš kakšno: #d2dfeb
ali pa #d8e4e8, da kr povlečeš iz podlage trapeza.
(če zamenjaš barve ni treba odmikat menuja)

Pa trapeze za menu in links pomanjšaj. Je mlo čudno videti, da imaš naslov tako stisnjen, menu in linke pa tako široko. Prej obratno.

Znebi se pozdrava, deluje nekako neresno (ne samo pri tebi, ampak na splošno), sej vedmo da je tvoj home page >:D .

"Logotip" malo spremeni, je mogoče malo preveč živ za takostran, oziroma če hočeš skrajnost premalo. Naredi par novih in poglej kateri bolj paše.

Med home in pokemon daj presledek.

Tabelo pri linkih ne dajati v absolutnih merah, dej procentualno. Zakaj lahko vidiš na podtraneh, kjer se vse skupaj precej raztegne, črtice kar naenkrat zginejo.

Skratka, boljše ampak še vedno nekaj dela. Ne narobe sprejeti, to ni Flejm, samo napotki, ki se jih lahko držiš ali ne.

Še glede slik. Načeloma te ne bo nihče lovil ampak studiji včasih ne marajo da imaš toliko screen shotov na strani. Vsaj tako je bilo včasih. Kot pa sem že rekel, verjetno te ne bo nihče iskal, tudi če te, ti bodo samo poslali mail, da moraš odstraniti nekaj slik.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Hvala tudi za tvoj komentar BluPhenix,
Bom v kratkem popravil dolocene stvari ki si jih predlagal, vendar me zdaj trenutno matra sola in bom malo po malo popravljal.

Se enkrat hvala za vse komentarje. ;)

Lp,
Juvan

Pozdravljeni ponovno...

Stran sem še popravil, kot so nekateri želeli...

kupil sem tudi domeno www.mojpage.org

Zdj me pa zanima, če strani še kaj manjka :\

Lp
Juvan

(Sem ti popravil povezavo. moderator.)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298344775 (3912) sunniegoldie
»

w3 validator, mi lahko kdo razloži kaj je narobe

51459 (1342) njok
»

ocenite stran

192016 (1699) Sivina
»

izgled strani v IE6 in Firefox (strani: 1 2 )

565424 (4635) gregy
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

886200 (5388) webfreak

Več podobnih tem