» »

Prekinjanje dial-up povezave na linuxu... KPPP

Prekinjanje dial-up povezave na linuxu... KPPP

sverde21 ::

Končno sem namestil driverje za linux... in se tudi povezal na net, ampak povezava se samodejno prekine po nekaj časa...;(( mogoče ve kdo rešitev ... namreč na windowsih se povezava ne prekina, pa sem lahko gor tudi po par urc.:\

P.S.: a ma kdo kak link do kakih pametnih fontov, k tile mi grejo mal na živce :D
<?php echo `w`; ?>
  • spremenil: sverde21 ()

kriko1 ::

Distribucija?

Drugače če imaš SuSE:

Yast->Network Devices->modem (ali tvoja naprava)->
edit...->next,next,next->Idle timeout (sec), nastavi na 0 (brez prekinjanja).

Jaz v kde večinoma uporabljam sans serif, lahko pa importaš iz win:
Kde control center->System admin...->Font installer.

sverde21 ::

Distro... zdej mam Slackware gor, ker SuSE so bli 64 bitni in posledično se niso razumeli z nekaterimi driverji. Sicr pa "Idle timeout"... ne vem ampak fora je da mi disconnecta zmeri tedi ko kej dol vlečem... 8-O , no sei bom še probu mal... v 4 urah kolikor mam zdle net na linux ni dost cajta za teste :D
<?php echo `w`; ?>

kriko1 ::

Mogoče so gonilniki slabi, update. Kakšen modem pa je. Jaz sem imel prej USB od trust, modul je bil lsusb (ne vem več proizvajalca čipovja). Gonila so bila katastrofa.

sverde21 ::

Modem je NetoDragon... interni driverji so pa slmodem-2.9.11 men se zdi da si mi clo ti dal en link ;)
<?php echo `w`; ?>

kriko1 ::

Ja, itak imaš modem iz iste družine kot jaz (sem ga imel), sedaj se te spomnem. Je usb ali...

sverde21 ::

interni modem je, windowzi pravjo d ga mam na COM3 ampak na linux je mal drugače... slmodemd mi naredi napravo /dev/ttySL0, ki sem jo mogu potem linkati na /dev/modem z ln -s, preden sem linkal, mi KPPP sploh ni prepoznal modema...:\

EDIT: je mogoče kaj narobe s parametrom, ki ga podam ob zagonu: $ slmodemd --country=SLOVENIA

če ne podam parametra --country, avtomatsko privzame da je država "USA" :D
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

kriko1 ::

Ne, isto sem jaz mogu delat. Lahko pa daš slmodemd ukaz v /etc/init.d/boot.local da se samodejno izvrši ob vsakem zagonu. Še eno vprašanje:
Imaš nvidiino grafično ter njihove gonilnike?

sverde21 ::

ja imam nvidino grafo, ampak za razliko od SuSE, mi jih na slacku ni bilo treba installirati, slack se tudi do 2-3x hitrej zlouda od SuSE ;)

BTW slack ma te zagonske ukaze v /etc/rc.d/ in sm že probal ampak ne zažene, morm še pogledat, če je skripta prov napisana... :) (men se zdi da niso prave poti :P), ker skripta je bla zraven driverjev že napisana... :))
<?php echo `w`; ?>

kriko1 ::

Kolko časa se ti nalaga slack, btw? Trenutno se moji suseji 35 sec, s tem da imam 5 reiserfs particij 330 gb (ja, se kar nekaj časa mounta - pregleduje drevesno strukturo).

Jaz sem zadnje čase dobil kar nekaj distro in ugotovil da rabim nujno KDE, ostalo se znajdem. Všeč mi je Kubuntu, vendar suse so mi še vedno top, ker imajo YaST. Sicer ne za nameščanje rpm (zadnje cajte samo kompajlam) ampak splošno admin., vse hitro urihtam.

Aja - ko sem se pogovarjal z developerji teh gonilnikov mi je en rekel da nvidiini gonilniki motijo delovanje, ker imajo neko visoko prioriteto, več ti ne morem povedat da ne zabluzim, ker teh mailov nimam več - sem že zdavnaj zavrgel, ker sem sedaj ponosen lastnik u.s. robotics-a. Poskusi pa uporabiti nv gonilnik, pa povej če ti še prekinja (/etc/X11/xorg.conf , zamnjaj nvidia z nv).

Se čujemo jutri, grem spat.

lp

sverde21 ::

Hmm ne vem točno koliko časa, nism štopu :) ampak vem da hitrej kot SuSE :) , najdalj dela rc.hotplug :\ mounta mi hit... 160 Gb disk... 1 NTFS in 2 Reiser FS particiji :)) .

Slack ima tud KDE ;) jst GNOME sploh pogledat nočm :P , sicr pa slack je bolj usmerjen, da lahko vse iz konzole nastavlaš, medtem ko je SuSE da lahko vse iz YaST nastavlaš, oboje ima svoje pluse in minuse...

Morm še pogledat xorg.conf, kaj je sploh tam pod nastavitvami... Sicer pa glede sesuvanja... se mi je dns pri nalaganju modem driverjev totalka sesul kernel, ker sm hotu probat če bi delal prek ALSA ... (tam v README neki piše ;) ) pa je prišlo do nekega konflikta... zaštekal, sem moral narediti trdi reset in rezultat :D . Prvič mi je uspelo usut linux totalka >:D
<?php echo `w`; ?>

sverde21 ::

Glih sm dodal fonte :) je velik bolš ampak še zmer ni tak kot na Win ;) zgleda de se bo treba navadit
<?php echo `w`; ?>

kriko1 ::

LOl, kaj si pa delal?! Meni to zgleda bolj kot da si naletel na bug v vesa gonilniku za tvojo grafično.

Za fonte si še štimaj antialiasing (hinting style / rgb/ bgr...) in moraš dobiti enake rezultate, zaženi font modul od kde centra (appereance) in nato vklopi use-sub pixel hinting, ok, zapri control center, odpri, pejdi spet pot appereance... fonts. Glej kako zgleda tista pisava pod fixed width (ponavadi je monospace 10), menjaj hinting style, spet zapri, odpri, glej pisavo. Dobre nastavitve dobiš ko imaš najmanj popačen font. Sedaj pa se lotiš štimanja hinting style-a. (full / medium...).

Tako. Srečno.

Aja, pa tudi suse se da prek konzole štimat, itaq linux je linux, samo da distroti imajo svoje določene specifične zadeve, npr. prefixe pri prebuilt programih (suse ima največkrat /usr).

sverde21 ::

nimam pojma :P sam sesul mu ga je... >:D

tiste nastavitve za fonte bom pregledu :)

slack ma tud /usr ;)

BTW še zmeri mi prekinja :| , zj sm mal trend prekinjanja naštudiru, in sicer, ko na ful dol vlečem (FF je bi blo treba upgrejdat ;) ) mi ga zmeri prekine, sm pa sam na MSN u... in gledam tle po S-T :)) pa ne prekine tudi po kako uro... Tukaj je slikca moje povezave... KPPP kaže da sem povezan ampak nisem od takrat (sliši se rele v modemu ko se disconnecta), ko je graf padu dol na nulo... Ubistvu se vse skup obnaša kakr d sm še online... ampak nisem :( . Any ideas?? Mam slučajn kei narobe v KPPP nastavlen... :\
<?php echo `w`; ?>

kriko1 ::

Identičen problem sem imel jaz s takim modemom (samo usb). Kppp kaže da si konektan, samo modem lučke pa pravijo drugače.

Si poskusu uporabit nv gonilnik za grafiko? To je povezano z tvojim modemom. Pa nato še
#modprobe -r nvidia
izvrši potem ko spremeniš gonilnik.
Nato testiraj če ne dela pejdi na http://linmodems.technion.ac.il/package... in potegni novejši gonilnik (če je).

poročaj

lp

sverde21 ::

Bom tole probu čaz kak tedn, dva... zdle mam natrpan z testi de je kr kei ;( :'( se je treba učit. :\
<?php echo `w`; ?>

416c6573a ::

Vsi distroti majo enak hierarhijo (/lib, /usr, /etc, /opt) vsaka stvar se tocn ve kam pase.

Drugac pa preden gres izvajat kaksne sumljive stvari, si vklopi logiranje, ce ze nimas po defaultu. Te stvari zelo pomagajo ce gre kej narobe. Linux ma vsaj to lepo lasnost, da se ogromno stvari logira, potem je pa samo se spledenje napak po dnevnikih. Tako mi je ratal vsposobit ATI 3d grafiko v eni uri, k jo prej nism pol leta z vsemi moznimi navodili na netu.

sverde21 ::

loganje mam vkloplen :)) sam se še nism spomnu de bi pogledu kei loge ;)
<?php echo `w`; ?>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1089248 (6699) kriko1
»

problem z mrežo windows <-> linux

Oddelek: Omrežja in internet
161143 (990) kriko1
»

Novell odprl SuSE Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
454369 (3264) BigWhale
»

Gonilniki za Suse Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
10949 (883) Sahel
»

Linux + isdn pro TA = ne dela?

Oddelek: Operacijski sistemi
10936 (789) Ziga Dolhar

Več podobnih tem