» »

Kasetne bombe

Kasetne bombe

G-Lab ::

Kasetne bombe kaj sploh to pomeni.
zakaj so tako nevarne pa a kdo ve kolk je to močno
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

Brane2 ::

IIRC kasetne bombe so namenjene uničevanju "žive sile", ne pa objektov.

V osnovi gre za grozd majhnih polnjenj. na določeni višini nad tlemi se v kasetni bombi aktivira polnjenje, ki je namenjeno samo temu, da razprši eksplozivna polnjenja horizontalno. Ekspozivni "tulci" nato ekspodirajo tik nad tlemi in njihovi fragmenti pobijejo nezaščiteno živo silo na dani površini. Take stvari so namenjene poboju folka "na količino", se pravi da bi se idealno obnesle če bi jo recimo odvrgu iz letala na poln stadion itd.

Loki ::

OT:
kaj pomenijo kratice kot so IIRC, IMHO...
I left my wallet in El Segundo

Brane2 ::

Kaj pomeni OT ?:P
On the Toppic al Off the Toppic ?


IIRC- If I Remember Correctly
IMHO-In My Humble Opinnion

Kaboom ::

če se ne motim je pomen kasetnih bomb različen, imajo zelo različna polnjenja... mogoče se pa motim...

takšna ki imajo več majhnih bomb noter sem ziher da obstajajo... mislim da pa obstajajo tudi takšna ki imajo več pehotnih min noter... zaradi drugih se (se mi zdi) UN jezi ker je že tak preveč min na tem svetu aktivnih...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

SkIDiver ::

Brane2 je lepo povedu za kaj se nucajo kasetne bombe. Prvinsko so protipehotne, vendar razvijajo nove tehnologije (bombe z osiromašenim uranom), ki imajo večjo moč in se uporablajo tudi za uničevanje manjših ali srednje velkih objektov. Konec koncev osiromašeni uran ob pravilni uporabi prebije oklepno vozilo.

Moč kasetnih bomb je odvisna od vrste polnitve. V najslabšem primeru ti vzame življenje, kar je že dost velika moč delovanja.

Aggressor ::

Kasetne bombe se že od nekdaj uporabljajo tudi za uničevanje objektov, lahkih in pa tudi težjih oklepnih enot. Glede stavb so najbolj znane nedvomno kasetne bombe za rušenje letaliških stez. Osnove so bile že razložene zgoraj, lahko pa gremo tudi malo natančneje, če koga zanima.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

SkIDiver ::

Agrressor za letališke steze pa se uporablajo malo drugačne zadeve. Bomba ki je letalo odvrže na varni višini se ji odpre padalo da jo stabilizira in usmeri. Nato se padalo odpne in bomba švigne proti stezi in BUM. Lanko pa seveda tudi kasetne bombe, ker je dobr učinek bolj zagotovljen naproti ene same.

alesrosina ::

za napade na letalisca uporabljajo tudi kasetne bombe, ki imajo dvoje razlicnih "polnenj": notri je namrec 1/2 bombic, ki eksplodirajo ob dotiku z podlago, 1/2 pa eksplodira sele po dolocenem casu - s tem je zagotovljena se vecja skoda - namrec sovraznik misli, da je konec nevarnosti, in gre pregledat skodo, takrat pa eksplodirajo se ostale bombice.
Tolk, za informacijo, k vas lih zanima :D

ChiefThunder ::

a way to go... :O
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Kaiser ::

Tle pise precej o raznih tipih kasetnih bomb in njih ucinkih....
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

Kaboom ::

kaiser - zelo dobra stran, si jo že ogledujem... tudi za druge stvari ne samo za kasetne bombe...

kasetne bombe - cluster bombs (da ne bi kdo iskal casette bombs)

CBU-71/B
These cluster bombs are used as land mines, set to explode at a variety of times after hitting the ground, to terrorize a local population. (tolko da potrdim svoje, ker niti sam nisem bil ziher, pravijo pa tudi da ene bombice ne eksplodirajo in delujejo potem kot eksploziv (mine) na tleh...) - STRAN SI OGLEJTE, zanimiva
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Aggressor ::

Kasetne bombe za uničevanje letaliških stez se pojavljajo v dveh "pakungah": prostopadnih bombah in zabojnikih; slednji so uporabljani pogosteje, posebej v zadnjem času. Ne vem natančno, kakšen status imajo zabojniki, kar se tiče formalnosti. Bom poskušal najti.

Kaetne bombe se pač zaradi svoje univerzalnsti uporabljajo za množico nalog, posebej uporabne so tudi kot mine, da; to je pač način zračne uporabe sicer v artileriji zelo razširjenih raztrosnih projektilov.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Boeing ::

kasetnice so v bistvu to, kar je povedal Brane... so pa potem še različni tipi teh bomb, ki imajo pa spet različna polnjenja, različne sisteme vodenja in različne sisteme odmetavanja...
protipehotne kasetnice se uporabljajo tako kot je napisal Brane, tako da nebi ponavljal.
potem so tu protitankovske kasetnice, ti. Anti-Convoy, in so namenjene uničevanju tankovskih konvojev iz velike višine... te kasetnice vsebujejo približno 30.000 izredno majhnih min, ki jih razpršijo po konvoju in bum...
nadalje so še kasetarce za uničevanje letaliških objektov, in sicer vsebujejo 5-10 tankih min, ki jih na višini med 5000 in 6000 metrov nad letališčem odvržejo iz letala. Bomba se nato z GPS ali pa inercialnim sistemom usmeri v tarčo in približno 100 metrov nad površino odvrže mine, ki se zarijejo globoko v beton in eksplodirajo globinsko.
pol so pa še razne kasetnice za uničevanje nezavarovanih objektov, za preprečevanje dostopa iz zraka, tudi izvedenke za civilno rabo obstajajo...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA si prizadevajo za ponovno dovolitev kasetnih bomb (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7421615 (17279) Seljak
»

Če bi vi bili predsednik ZDA in VB naenkrat

Oddelek: Problemi človeštva
251575 (1200) Matako
»

Pilatusa prestregla F-16 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655798 (4504) Gh0st

zanimivo

Oddelek: Loža
61025 (842) Uporabnik

Več podobnih tem