» »

Kateri projektor za domači kino?

Kateri projektor za domači kino?

polixenes ::

Pozdravljeni,

sestavljam si domači kino in iščem projektor do cca 250.000 SIT. Zanima me, ali mi lahko kdo kakšnega priporoča? Sam nimam dosti izkušenj, zato me zanima kar največ podatkov, kaj in kako izbrati, ter na kaj je potrebno paziti.

Hvala vsem.

Matic007 ::

Lep pozdrav,

Jaz sem se letos spomladi odločal med različnimi prijektorji v istem cenovnem razredu, pa sem bil večinoma razočaran nad kvaliteto slike (sem ZELO zahteven in skušam dobiti NAJVEČ za svoj denar), zato sem malo čekiral tuje strani ( predvsem www.projectorcentral.com ), saj je v naših trgovinah izbira projektorjev izjemno slaba ( večinoma zastareli modeli, ki jih ponujajo po visokih cenah ).

Odločil sem se, da dam raje malo več denarja in izbral Panasonic AE700, ki do ga hvalili, kot najboljši projektor za svojo ceno. Na srečo imam kolega, ki dela na Panasonicu, tako da sem ga dobil na test domov, saj ga je drugače nemogoče stestirati. Po videnem sem bil navdušen, saj je bil pri ostalih projektorjih največji problem konrast ( ta ga ima 2000:1) poleg tega pa ima možnost HD DVD (hehe, drugo leto že šparam za PS3), tih ventilator in da se ne vidi pixlov.

Če ciljaš na LCD projektor ti tega ful priporočam /čeprav je malo višji cenovni razred, če te pa ne moti "rainbow effect" pa kupi za manj denarja DLP projektor, ki ima skoraj tako dober kontrast kot moj LCD, za dosti nižjo ceno. Jaz ga nisem kupil, ker sem občutljiv na ta efekt in mi je po pol ure gledanja postalo slabo. Je pa baje samo 5% ljudi, ki imajo težave s tem...

Hepan ::

pri katerm zastopniku za pansonic si bil? ker jaz tudi kupujem panasonica pa me zanima?

il ::

Jaz imam Hitachi PJtx100, ki ima 1280x720 pik. Samo ne ga kupovat v SLO, ker je drag. Skoči v A, pa bo skoraj 100.000 SIT ceneje ( Majdic). Zelo je uporaben fizični premik leče H in V ter 1.6x zoom, pa še vse vhode ima razen HDMI.

polixenes ::

Malo sem gledal karakteristike, pa se mi zdi, da bi pri Hitachiju lahko pogrešal malo svetilnosti... Kako je z njim v svetlem prostoru???


Včeraj sem preiskusil Liesegang X16... za 259k SIT. Moram rečt, da sem bil pozitivno presenečen. Native resolucijo ima 1024*768... skoraj vse potrebne vhode, odličen kontrast in svetilnost.

Ali ga mogoče ima kdo in lahko kaj več pove o njem???


thnx & rgds

pxenes

danix1 ::

Liesegang X16 je morilsko dober za svojih 260ksit. Ima daleč najlepše in izredno nasičene barve v svojem razredu, katerih noben DLP za tak denar ne doseže. Ima manjši kontrast kot DLP vendar kvaliteta slike vsekakor ni odvisna samo od visokega kontrastnega razmerja. Ceneni DLP-ji ga imajo vsi najmanj 2000:1 in vendar imajo nenaravne, ne dovolj nasičene barve in predmeti v ozadju so zamegljeni, lahko pa se ti tudi pojavi efekt mavrice (pri majhnem procentu ljudi). Projektor ima tudi vgrajen progressive scan, tako, da tudi slika iz TV tunerja ne bo trepetala, ter obilo finih nastavitev za sliko. Tudi resolucijo ima visoko, tako, da slika tudi od blizu ne bo mrežasta oz. kockasta. Najlepše pa za konec: žarnica stane manj kot 60kSit, kar je pol cene večine žarnic za boljše projektorje, zdrži pa v Whisper načinu do 3000 ur. Poleg tega je majhen in tih, za zanimivost pa ga Liesegang izdeluje tudi za Hitachi pod oznako RX60 ali nekaj takšnega... v glavnem enem vodilnih v rangu okoli 250 kSit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

polixenes ::

Pozdravljeni,

evo malo sem šel iz okvirja določene cene in nabavil Sanyo-PLC-XU51

Kolikor sem ga do sedaj preizkusil, sem več kot zadovoljen. Sicer pa že specifikacije povedo svoje.

Pa hvala vsem, ki ste mi pomagali...

rgds

kabum ::

kak je pa s hrupom? vi ki jih imate doma v dnevni sobi? vas moti kaj tistih cca. 30db hrupa?

polixenes ::

Kar se hrupa tiče je takole:

- odvisno kje je postavljen (blizu glave ni priporočljivo zaradi glasnosti in vročine)
- odvisno kaj z njim delaš- če gledaš filme lahko postane moteče, če ga nimaš v silent modu in če seveda moraš gledati filme bolj tiho (sam s tem nimam problemov, ker za pravi kino efekt treba malo prevetriti tudi zvočnike)

Prej sem imel Canona, ki je imel 38db in sem ga imel praktično nad glavo (ni priporočljivo). Sedaj ima Sanyo 30 db v silent modu in ga imam tudi nad glavo, pa ni problema...

Vse skupaj pa je seveda stvar lastne presoje in preizkusa...

Rgds


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369029 (1918) matobeli
»

Projektor

Oddelek: Zvok in slika
132927 (2416) filtr
»

Projektor: Pomoč pri Namestitevi - potrebni kabli in mnenje!!

Oddelek: Zvok in slika
73205 (3039) zile
»

projektor

Oddelek: Zvok in slika
352437 (1979) ~Panter~
»

Projektor NEC projektor VT45

Oddelek: Kaj kupiti
51409 (1357) Laplace

Več podobnih tem