» »

Čudni zvoki v slušalkah

Čudni zvoki v slušalkah

Black_ICE ::

Danes so se mi v slušalkah začeli pojavljati čudni zvoki...kot nekakšno škrtanje in šumenje. Glasovi glasnejši, ko dela disk ali ko naprimer scrollam po strani. Če dam slušalke bolj naglas, ti glasovi niso glasnejši. Zvočna je integrirana, slušalke so Sennheiser.

Prosim za nasvet - so krive slušalke, zvočna ali kaj drugega??

LP

NighthawkSLO ::

ja jest mam tud to sraje sm me nic nemoti !!!

Highlag ::

Slušalke lahko menda sprobaš na kakšni drugi strojni opremi? Walkman, discman mp3 player??? :\
Never trust a computer you can't throw out a window

frudi ::

to je problem praktično vseh integriranih zvočnih kartic. verjetno ti je to presketalo že ves čas, le da do sedaj še nisi opazil (sploh če imaš odprte slušalke).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

jurcek3 ::

jaz nimam intigrerane zvocne kartice pa imam tud neke zvoke 0:)
www.gapex.si

Black_ICE ::

Ne tega prej ni delal. To dela od danes naprej. Dans sm priklopu gor gamepad SideWinder a je možno da je to kaj krivo? Sam ko odklopm je isto sranje. Slušalke drugje delajo normalno.

Black_ICE ::

Sem kupil zvočno kartico Genius Sound Maker 5.1 za 3k in sedaj stvar dela brez problema. Čudno se mi zdi, da se je integrirani zvočni kar čez noč zmešalo

LP

iskra ::

Moja zvočna, integrirana na Epox 8k9a, dela to od kakega meseca po nakupu. Vmes sem imel še PCI zvočno in še vedno so se pojavljali neki šumi - ne tako izraziti. Ker pa mi je zmanjkalo rež, sem bil prisiljen prestopiti nazaj na on-board rešitev. Imam iste probleme: disk in scrollanje po straneh.

Morda ve kdo kako je s temi zvoki na novejših integriranih zvočnih karticah?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iskra ()

Razerzone ::

pri meni se na zvocnikih tudi slisijo cudni zvoki kot neke radio postaje ki proti veceru postanejo zelo glasne... bolj ko so zvocniki potiho bolj se to slisi ko dam priblizno do polovice se to preneha!? zvocniki pa so logitech 5.1 x-530. zvocne imam pa dve integrirano ter neko genius sound maker nekaj takega:) pocen roba:) mogoce kdo ve kaj bi lahko biu razlog za to? ker zvecer ko je tisina ti zvoki znajo biti zelo moteci...;(

Black_ICE ::

Ja tudi jaz imam to genius zvočno. Kam pa imaš priklopljene zvočnike, v integrirano ali v geniusovo?

Razerzone ::

zvočnike imam priključene na geniusovo zvočno... ker je 5.1...

Mac Gyver ::

Amir - v tvojem primeru verjetno prihaja v zvočnikih (natančneje v ojačevalcu) do interference s katero od radijskih postaj. Podobno obnašanje sem že videl pri nekaterih cenenih in tudi malce boljših kitarskih ojačevalcih, ti Logitech zvočniki pa po ceni sodeč ne spadajo med bolj kvalitetne izdelke, tako da je to popolnoma mogoče... če se hočeš malo poigrat s tem, poizkusi prenest celoten sistem z zvočniki v nek prostor kjer radijo zelo slabo sprejema signal ali ga sploh ne (armirano betonska klet ali zaklonišče :D ), lahko pa poizkusiš samo nizkotonec obdati s kovino in le to priključit na ozemljitev (uporabi kakšno večjo kovinsko škatlo al kaj podobnega ;) ).
No za vse druge ki imajo problem s čudnimi zvoki naj povem, da sem tudi sam pri nekaterih starejših in novejših pc-jih opazil podobno. Tudi sam imam integrirano zvočno kartico, pri kateri zadnje čase občasno opažam te pojave ampak to je skoraj neopazno in nemoteče (samo v slušalkah pri najvišji glasnosti - komaj opazno). Sicer po mojih izkušnjah se ti zvoki pojavljajo neglede na to ali je kartica integrirana ali ne.Na primer pri kateri od zvočnih kartic Sound Blaster Audigi se to verjetno ne dogaja - torej je nekaj v zvezi s kvaliteto same zvočne kartice in komponentami ki jo obdajajo in na katere je kartica priključena. Te frekvence (zvoki) lahko prihajajo iz katerekoli elektronske komponente v pc-ju (največkrat iz napajalnika - če odprete stranico pc-ja in pozorno poslušate zraven so največkrat slišne) in so odvisne od arhitekture (razporeditve) samih elekronskih elementov na tiskanih vezjih in okolici, na to pa proizvajalci verjetno ne dajo toliko pozornosti če so komponente za v širšo prodajo (še posebno ker so ti zvoki skoraj neopazni). Sčasoma je mogoče tudi da se zaradi toplotnih učinkov in učinkov iz okolice rahlo spremeni delovanje nekaterih elementov in zato prihaja po nekem času do takšnih pojavov... sicer pa bi bilo dobro dobit enega zelo izkušenega elektrotehnika, ki bi bolje pojasnil kako se lahko obnašajo elektronski elementi in zakaj prihaja do motenj.
Prosim če me ne vzamete za besedo, ampak na tak način si jaz zaenkrat predstavljam opisano problematiko.
Pravkar opažam spet čudne zvoke v slušalkah - pri najvišji glasnosti in so nemoteči.
Upam da je komu kaj bol jasno... torej več denarja pomeni največkrat tudi boljšo kvaliteto izdelkov in posledično boljše delovanje le teh. ;)

LP

nokia6310 ::

Mac Gyver:
Odlično si to povedal!
Pa še res je.
Malo para malo muzike.

Valhalla ::

uf, kaka odrešitev.... sem mislil da mam sam jaz te probleme....Sem že skoraj psihiatrijo obiskal ko sem občasno slišal neko radijsko postajo preko zvočnikov...:D
pa da....sneg

Razerzone ::

vallhala nisi edini:) jaz slisim neke arabce ze odkar sem kupil nove zvocnike in zvocno.. poskusal sem ze premakniti vse skupaj v drugo sobo ampak isto radio postaje se se vedno oglasajo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7712048 (7907) Janac
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018113 (10449) sash69
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016000 (9939) FlamE#7
»

Katero zvočno in slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
402437 (1796) charlotte
»

Statika v zvocnikih (pri maticni A8N-e) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
543927 (3438) Mac Gyver

Več podobnih tem