Forum » Omrežja in internet » printer in mreža
printer in mreža
DaNe ::
Kako nastaviti mrežni printer tako, da ni potrebno imeti prižganega računalnika da drugi v mreži lahko dostopajo do njega? Sedaj je tako da mora obvezno biti prižgan računalnik iz katerega je bil nastavljen.
lp, dane
lp, dane
You'll never drink alone!
AndrejS ::
Imam mrežni printer in z njim nimam problemov. Ne vem kaj bi moral posebaj nastavljat ? Kateri printer ?
Ja no moja napaka ker sm predvidevou da je postopk pri vseh enak. Printer je pa Samsung CLP-550.
gkovac ::
Printer moraš nainštalirati kot mrežni printer in to je vse.
Vsak mrežni printer ima dostop do njega urejen prek WEb browserja (default nastavitve imaš sigurno nekje v navodilih). Skonektaš se na printer, mu določiš IP, GW, subnet mask in tako naprej.
Morš dobit prave drajverje, it med Printers and Faxes, Add a Printer in izbrat opcijo Network printer in potem Connect a Printer in the internet or on a home or office network.
ti dam primer... vse sem naredil kot sem ti zgoraj napisal na koncu sem moral pa v okenčku Connect a Printer in the internet or on a home or office network vtipkati http://192.168.0.1:631 (kar je IP mojega printerja).
Upam, da ti je to v ponoč.
Vsak mrežni printer ima dostop do njega urejen prek WEb browserja (default nastavitve imaš sigurno nekje v navodilih). Skonektaš se na printer, mu določiš IP, GW, subnet mask in tako naprej.
Morš dobit prave drajverje, it med Printers and Faxes, Add a Printer in izbrat opcijo Network printer in potem Connect a Printer in the internet or on a home or office network.
ti dam primer... vse sem naredil kot sem ti zgoraj napisal na koncu sem moral pa v okenčku Connect a Printer in the internet or on a home or office network vtipkati http://192.168.0.1:631 (kar je IP mojega printerja).
Upam, da ti je to v ponoč.
lp,
Zanima me samo še kje priti do porta na katerem je printer se pravi od številke ki stoji za 192.168.0.1:xxx.
lp
lp
ThinMan ::
Dej nam ti lepo povej model printerja in potem naprej...
Ce mas to novo stvar si dobil zraven navodila. Ce mas staro mas zopet navodila na netu.
Kater printer ?
lp,
Ce mas to novo stvar si dobil zraven navodila. Ce mas staro mas zopet navodila na netu.
Kater printer ?
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
gkovac ::
najdu sem tole mislim, da bi ti zdej mogl ratat... google dela čudeže veš
lp,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win7 danes ne zazna printerjev???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1146 (1060) | globoko grlo |
» | Ne morem inštalirati mrežnega printerja - Vista - Help NeededOddelek: Operacijski sistemi | 1297 (1233) | lopov |
» | napaka: printer has not yet respondedOddelek: Pomoč in nasveti | 1341 (1218) | ant |
» | Samsung COLOR Laser printer, cuden zvok?Oddelek: Strojna oprema | 1019 (925) | Tea Time |
» | Samsung CLP-500N printer (Ima kdo Izkušnje?)Oddelek: Strojna oprema | 1433 (1326) | boštjan |