» »

povezava dveh racunalnikov v adsl mrezo

povezava dveh racunalnikov v adsl mrezo

Madnesss ::

Zivjo!!

S sosedom sva skupaj vzela paket od siol-a adsl 1mb/s in se nameravava s pomocjo kabla povezati v mrezo (ker sem tukaj prebral da ohranis vecjo hitrost kot z brezzicno povezavo)...zanima me ce rabim kak router ali kaj podobnega ker ima sosed na adsl centrali oz. modemu v sobi moznost da prikljuci do 4 mrezne kable...povejte ce je ok da samo kabel povezem iz moje mrezne kartice (10/100) v njegov modem v sobi?

Aja se eno vprasanje...ce se povezeva prek tega modema ali si bova lahko delila kake datoteke v mrezi?

Hvala...
Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne.
  • spremenil: Madnesss ()

Gwanaroth ::

(ker sem tukaj prebral da ohranis vecjo hitrost kot z brezzicno povezavo)


Kje si to prebral? S kablom ohraniš malenkost krajši ping, ne pa hitrost. Če je wireless mreža zmožna prenašat 54MBit/s [802.11g standard], tvoj sosed ima pa ADSL 1MBit/s, sploh nima nobenega vpliva, al je zrak al kabel.
Ne vem, če se splača vlečt kabel in vrtat stene.

ker ima sosed na adsl centrali oz. modemu v sobi moznost da prikljuci do 4 mrezne kable


Predpostavljam, da ima Modri ADSL in s tem tudi Sagem modem. Priporočam, da dokupiš brezžično mrežno za v modem [povprašaj na Telekomu, ker mora bit prav od Sagema!] + še en wlan adapter za tvoje računalo in zadeva bo šibala po zraku.

Btw, kolko sta pa oddaljena ?
Lights often keep secret hypnosis..

Madnesss ::

ja ima modri adsl...oddaljena sva okoli 30-35 metrov...koliko pa je cena tega wlan adapterja?
Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne.

Gwanaroth ::

Hm, na 35m nisem še sprobal s Sagemovo kartico. Stane okoli 10k [tista za v modem], za v tvoj računalnik pa bi rabil recimo tole [5k].

Ampak ti ne morem garantirat, da bo na 35m stvar delala. Če bi recimo nabavil router [na strani soseda] + ti imel wlan adapter, bi 100% šibalo.
Lights often keep secret hypnosis..

Madnesss ::

hvala ampak mislim da bom najprej poizkusil s kabelsko povezavo, ce pa ne bo delovalo kot bi moglo bom lahko preizkusil brezzicno povezavo...

seveda sem si router ze nekako zrihtal od frenda za 8k(ga nisem se kupil), ker nisem vedel da bo sagemov modem imel 4 vticnice tako bi moral dokupiti se wlan...

Sem obiskal na stran ki si mi jo predlagal in sem videl specifikacije od te wlan kartice in da ima domet do 100m v hisi,tako da...ko si napisal da na 35m s sagemovo kartico se nisi probal (na kaki razdalji pa si probal?)

imas tudi ti tako brezzicno omrezje?
Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne.

Matri[X] ::

Kar navedejo proizvajalci za doseg wlan signala je mnogo pretirano. Vse je odvisno od strukture hise/bloka. Ce so stene debele, veliko zeleza, vode, ti signal ne bo nesel niti 10m.

Gwanaroth ::

S Sagemovo kartico dela vredu po stanovanju + en stuk visje.
Jaz ne vem, koliko sten je med vama, tako da sem bolj skepticen, da bi z omenjeno kartico delovalo. Z routerjem bi pa zagotovo.

Sam imam Linksysov router in dela brez problema tudi v radiju 50m okoli hiše. Seveda je pa odvisno koliko ovir je med odjemalcem in routerjem.

Sem pa ze postavljal kar nekaj takih omrezij in najbolje se obnese z routerjem oz. access pointom. Ce se gre na vecje razdalje, se da se eno usmerjeno anteno in zadeva dela sto na uro.

mislim da bom najprej poizkusil s kabelsko povezavo, ce pa ne bo delovalo kot bi moglo bom lahko preizkusil brezzicno povezavo.


S kablom bo 100% delovalo. Brezzicno sem ti predlagal le zato, da se izognes staromodnemu napeljevanju kablov. Seveda pa je treba pogledati tudi skozi finance..
Lights often keep secret hypnosis..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543885 (19425) imallears
»

Slabost Wireless-a

Oddelek: Omrežja in internet
333345 (3061) Vice
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257281 (5286) jancus
»

Katera kartica za brezžično povezavo

Oddelek: Kaj kupiti
162277 (1876) tris
»

Wifi in varnost

Oddelek: Omrežja in internet
132596 (2389) amigo_no1

Več podobnih tem