» »

Enaa in rok dobave

Enaa in rok dobave

flipflop ::

15.11 sem pri enaa.com naročil nekaj komponent, rok dobave piše da je 10 dni. Ker je ta rok že potekel, na maile mi pa ne odgovarjajo, bi jaz to rad vzel drugje, ker bi že danes rabil. Ali lahko brez kakšnih posledic kupim drugje, ko pa oni dobijo robo je pa ne prevzamem?

Fizikalko ::

Vso pravico imaš vzeti drugje.

hooger ::

itaq, da lahko. Še najbolje je da jih pokličeš in poveš, da bi storniral naročilo.....

flipflop ::

Dan pred iztekom tistega roka sem jim poslal mail kako je kaj z dobavo, če se je kaj premaknilo, pa ni bilo nobenega odgovora. Danes pa mislim da ne delajo, bom v ponedeljek poklical.

Tr0n ::

Za EnaA sem slisal nekaj zelo slabih resnicnih zgodb, ki so se lahko razresle samo z obiskom urada za zascito uporabnikov, pa se takrat so bili problemi.

Odsvetujem.

klemen22 ::

Ja ali pa prevzameš pa takoj vrneš pa je mir a.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

flipflop ::

Zdaj je kar je, tiste stvari sem danes dobil v JAE. Bom videl če bojo kaj težili.

In kaj sploh lahko rečejo? Mislim, glede na to da si napisali rok dobave 10 dni, pa v tem času ni bilo ne bu ne mu od njih...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Jan987 ::

itak lahko po 15dni od nakupa vrneš brez da jim kej razlahgaš če je blago nerabljeno!!!

Jernej L ::

Tr0n: lepo prosim, če lahko katero od zgodb poveš javnosti, ker me to zelo zanima.

klemen22 ::

itak lahko po 15dni od nakupa vrneš brez da jim kej razlahgaš če je blago nerabljeno!!!


Seveda lahko. To je rešitev.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tr0n ::

Delfi: Mah, poslali so izdelek, ki ni delal, na kar so zahtevali, da ga poslje nazaj. Vse skupaj je trajalo cez 3 tedne, nakar izdelek se vedno ni prispel. Ko je le prispel, so zaracunali stroske popravila etc... Po stevilnih mailih in telefonskih klicih, ki niso obrodili sadov so zadevo prijavli na zavod za zascito porabnikov, kjer so morali ze skoraj grozit s kaznijo, da so obljubili, da bodo vrnili denar. Do danes tega denarja se ni bilo, odnos do narocnika je pa ze skoraj "mafijski" oz. skrajno nesramen.

Itd... Pac neki sfercarji vlki.

klemen22 ::

Jah reklamacije pri enaa so trnova pot oz. vsaj skrajno neprijazno vse skupaj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Mr.B ::

Bla bla bla, povej keri izdelek je to bil ?
Sicer sem slišal da so dobavni roki dolgi, toda da nebi denarja nazaj dali pa si tudi Comtron in podobni nebi upali
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

Ok, my bad. Omenjene tezave so se pojavile pri online trgovini Mimovrste in ne EnaA. Pac bodite pazljivi pri teh online trgovinah.

flipflop ::

Ja pri mimovrste so tudi bili problemi z reklamacijo, ampak ne pri meni. Ko sem jaz reklamiral, je blo gotovo v dveh dneh, tak da imam zaenkrat dobre izkušnje.

BlackHole ::

Tudi meni so na mimovrste brez težav menjali avtoradio (so mi poslali napačno barvo). Pač treba se je zmenit.
LP Marko

b0B3k ::

Pri mimovrste sem imel tud jaz neki problemov z dobavo, pisalo je 3 dni dobli sem v roku enega meseca. Šlo je za PCMCIA TV tuner.
Med tem sem dvakrat zatežil (prek emaila in telefona), nekaj glede politike poslovanja, pa da bom storniral naročilo in so me klicali nekaj v stilu, da kaj se pa grem, da pač oni nč ne morejo, ker trenutno izdelka ni na voljo pri zastopniku (kar je bilo tud res, ker sem se pozanimal). No, nakar sem jih malce ohladil, v stilu če imate namen biti tako nesramni, bo resno preklical naročilo in sploh prekinil sodelovanje vnaprej. Pol so se pa malo skulirali (ena tečna ženska je bila) so se mal opravičevali itd.
V glavnem slabe izkušnje z mimovrste.

postar_si ::

Jaz sem že imel nekaj reklamacij pri enaa in vse so mi zrhihtali. Pred mesecem sem naročil atoradio, ker pa ga ni bilo v napovedanem času, sem se tam oglasil (ker sem kupil še par drugih stvari) in storniral. Če je blago na zalogi np, če pa rok dobave 10 dni, se pa zna zavleči. V 8 al 15 dneh (nisem ziher), lahko vrneš izdelek in oni ti naredijo dobropis ali pa ti nakažejo denar na račun.

klemen22 ::

Jaz sem že imel nekaj reklamacij pri enaa in vse so mi zrhihtali. Pred mesecem sem naročil atoradio, ker pa ga ni bilo v napovedanem času, sem se tam oglasil (ker sem kupil še par drugih stvari) in storniral. Če je blago na zalogi np, če pa rok dobave 10 dni, se pa zna zavleči. V 8 al 15 dneh (nisem ziher), lahko vrneš izdelek in oni ti naredijo dobropis ali pa ti nakažejo denar na račun.


Jest sem reklamiral prenosnik vreden 400k sit+. Verjemi, da niso bili nič kaj prijazni. Prvo je neki pizdil, da bo treba, da restorajo winse plačat 2 uri servisnega dela (čisti rop - dela bi bilo za 15 minut) + ful je težil, da ni bilo vse lepo zloženo noter-->kar bi se lahko jaz tudi pizdil ko sem kupil --> videt je bilo kot bi bil prenosnik že sharan (kar sem ga tut vprašal vendar je vse zanikal seveda), potem bedasta vprašanja zakaj sploh vračam -> a ne dela dovolj dobro, a ni dovolj hiter itd. Skratka nič kaj korekten odnos -> seveda je bila roba ki sem jo prinesel nazaj popolnoma skoraj original zavita.
Sumljivost na to da so robo že predhodno sharali je bil tut en listek oz. cede, kjer je bil na ovoju napisan kar en ime in priimek --> skratka sum na predhodno sharanje.
To zame ni fer trgovina. Pač če naročiš novo robo pričakuješ da je NOVA. Meni roba, ki je predhodno sharana NE predstavlja nove robe. To je isto kot avto, ko ga samo odpelješ iz trgovine zgubi 10-20%. To je seveda samo sum, da je bilo sharano prej. Seveda se je na te moje besede tisti prodajalec tako zgovarjal da ni res ampak ok. Mene pri Enaa ne bodo več videli.
p.s.: to ni moj prvi problem z njimi. Od 4ih naročil, ki sem jih naročil pri njih sem imel v dveh probleme s stuffom.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

LapD ::

Jst sm tud pred dobrim mescem naročil zadeve tam (sem že nekje pisal na ta forum) pa je glih tko pisal 10dni rok dobave. Zadeva je prišla po 21 dneh ampak nisem dost težil ker se ni tok mudilo. Je pa kolegica naročila tam že 10x pa je zmer pršlo 2-4 dni po naročilu tko da sklepam da sm mel smolo? No ja zelo vrjetno pa nebom več tam naročal :)

flipflop ::

Ko sem npr. naročil pri Rolanu in niso imeli na zalogi, me je poklicala na telefon in mi povedala da nimajo, ter da bo trajalo bolj dolgo, in če bi mogoče hotel vzeti kaj drugega. Ampak takrat se tudi meni ni mudilo, tako da sem počakal. So se pa vsaj potrudili in mi povedali da bo trajalo bolj dolgo kot je bilo od začetka mišljeno.

jurre ::

meni se je tud podobno zgodilo pri enaa. Sem narocil monitor in je pisalo mensezdi dobava 10 do 14 dni. Vprasam po ene 12, 13 dneh kako kaj kaze, pa so rekli se nic ne bo, poklicite cez par dni. Ok, poklicem cez ene 3 dni, ja danes niso nc pripeljal v skladisce (mislim da je bil petek) poklicite v sredo. V sredo ja danes tudi ni nc poklicite v petek...Poklicem v petek popoldan ja niso se pripeljal in tudi zgleda ne bodo ker je ze tok ura..:\ Vzamem telefon, prasam v eno trgovino v lj ce majo na zalogi ta monitor, rece mamo, se usedem v avto, odpeljem iz kranja in v dobri uri imam monitor doma. In tacas ko me ni bilo so klicali iz enaa, da so pripeljali v skladisce monitor...sem rekel hvala lepa, sem ga ze kupil drugje...
Drugace sem pri njih ze par stvari narocil, pa je bilo vedno dostavljeno v roku, ki je bil napisan.

matter ::

mimovrste, enaa mam doszdej samo pozitivne izkušnje.

Dobil kot treba, pri enaa so mi monitor novi menjali brez problemov. Bil je pa 17 col lcd, ki je mel neki zjebane barve.
Grem basket pa bom neloke metal

Doman ::

Jaz imam tudi same poz. izkušnje z enaa, prav tako z mimovrste! Sem naročil monitor v ponedeljek zjutraj, ob 2h sem ga že vzel na sedežu podjetja, pri mimovrste sem pa naročil rame in so jih poslali takoj naslednji dan. Potem mi kurirska služba ni dostavila takoj, ampak sem se to z kurirsko službo lepo dogovoril.

Vesoljc ::

aha, tale rumenalogika ga kr orenk serje...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

EvilDare ::

V enem letu imam pri njih za 430k kupljene robe in do sedaj nisem imel še nobenih problemov. Res je da nisem ničesar reklamiral. Trenutno so zvočniku na servisu in bom videl kaj bo iz tega, naslednje leto pa verjetno še fotoaparat zaradi vročih pikslov. Če je bil izdelek na zalogi sem ga vedno še isti dan lahko dvignil na sedežu podjetja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

pingec ::

Jaz sem pri enaa vzel LCD 19" samsung, pa sm zlo zadovoljen, so mi dal model k ma še pivot funkcijo k je čene 7k dražji, pa še izrecno je pisal da ni dvi kabla zraven, pol p je bil en 2 metrski >:D
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

_Dejan_ ::

Jah ne vem men so vedno robo poslali pravočasno. Mi gre pa na jetra dostavna služba k so zgleda tako nesposobni da je joj:


Ne vem kaj je z temi kurirji da tako zavlačujejo in daje bom "mogoče" šele v pon. dobil. zelo hitra dostavna služba... Ne vem kaj naj sploh rečem...:\
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Dejan_ ()

Jan987 ::

MAH YELOV GISTIC SO men še zmeri hir+tr dostavljal polpa enkrat neki naročim pr nakupi.net, pabi mogu dobit na sredo dopoldne. V sredo ob enih kličem kururja če bo kej in on reče da ni mel časa ker je bla cesta zaprta in ni imel časa za it po obvozu (po obvotu se pod podalša za max. 5min)

flipflop ::

So poslali da je roba pripravljena in da jo naj pridem iskat v najkasneje treh dneh. Jaz je nisem šel, sedaj je spet vse tiho.


Kar se pa dostave tiče, zadnje čase mi dostavlja Intereuropa in nimam kakšnih problemov. Pa tudi prej jih nisem imel z Yellogistic.

nikola tesla ::

Pr men isto.Najprej kličejo da so nabavli pol pa jim je kar naenkrat zmankal.Pa dajo neki na net, da majo, ti naročš pol pa ki nimajo umaknejo s prodaje in z neta.

EvilDare ::

No zvočnike sem dobil nazaj. Opozorilo tistim, ki kupujejo nove z-5500 in je garancija od IZDI comuters. Zvočniki so starejša verzija s coax priklopom. V škatli je pokvarjen sub, ker so mi ga končno po 1 uri pregovarjanja zamenjali za novim iz nove škatle mojega pa dali nazaj ker za njih ni bilo nič narobe. Problemi so taki. Pri recimo 50% glasnosti začne v subu nekaj vibrirati in je tako kot bi imel eno muho notr. Zato, če kupujete logitech pazite da ne dobite garancije pri izidu ampak pri eventusu.

pvednik ::

Obujam to temo ker po 5 letih je EnaA, še vedno katastrofa. En nakup, dvojna dostava, pri prvem paketu manjajoči deli pri drugem paketu napačni izdelki. Naročil fotoaparat v vrednosti 250€ dobil eno baterijo in usneno torbico.

Vračilo denarja procedura v neskončnost. Aroganca na višku. EnaA nikoli več!

BigSexy ::

No, moje izkušnje so precej drugačne. Naročil sem že kar nekaj računalniške robe pri njih (routerji, media player, laptop, etc.) in zaenkrat nisem imel nobenih težav. Res pa je, da zadeve vedno osebno prevzamem, ne preko dostave.

Verjetno si imel Murphyja na obisku ;)
To Infinity And Beyond !

BALAST ::

Ja pri EnaA vsako drugo naročilo spakira Murphy. 8-)

Aljoša ::

Glede na to, da si primer objavil dvakrat, ti tudi odgovarjam dvakrat.
S tem primerom sem seznanjen. Na vsa tvoja sporočila so sodelavci takoj odgovorili in ti posredovali ustrezna navodila. Nobenega dvoma ni, da je prišlo do napake, za kar smo ti se tudi opravičili. Tudi denar boš dobil nazaj takoj, ko dobimo pošiljko nazaj. Ne za to, ker bi bili komot! Upam, da je razumljivo, da lahko tvojo reklamacijo rešimo šele potem, ko dobimo pošiljko nazaj. Med nekaj sto, včasih tudi tisoč naročili, ki jih izdamo na dan, pride do napak. Zgodijo se prometne nesreče, kakšen paket pade na tla, ... V povprečju je takih primerov manj kot pet na teden. Tokrat se je to zgodilo tebi. Na naši strani bomo naredili vse, da ti bomo zadevo v največji možni meri olajšali. A časa ne znamo zavrteti nazaj. Upam, da nas naši kupci zaradi tega še vedno lahko sprejmejo kot ponudnika, ki si zelo prizadeva, da bi bila prodaja preko spleta tudi v Sloveniji na najvišjem možnem nivoju.

pvednik je izjavil:

Obujam to temo ker po 5 letih je EnaA, še vedno katastrofa. En nakup, dvojna dostava, pri prvem paketu manjajoči deli pri drugem paketu napačni izdelki. Naročil fotoaparat v vrednosti 250€ dobil eno baterijo in usneno torbico.

Vračilo denarja procedura v neskončnost. Aroganca na višku. EnaA nikoli več!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 487 88 89 90 )

Oddelek: Kaj kupiti
4452851870 (377) srus
»

Vračilo blaga v enaa (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9237137 (2106) tomaz-
»

enaA vs. Mimovrste (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8029325 (20651) technolog
»

EnaA - Zakaj dvojna poštnina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6217881 (16052) bauci

Več podobnih tem