Forum » Strojna oprema » Trdi diski in SCSI controller
Trdi diski in SCSI controller
Caboose ::
Tako je na stvari, dosti se ukvarjam z videom in z programi ki dosti uporabljajo
CPU in HDD. Za Cpu in plato je kolikor-toliko poskrbljeno ( A64 + ASUS K8N-E Deluxe )
Vse kar je ostalo odprto je en par res dobrih diskov. Ko sem delal pri RTV sem opazil računalnik ki je
imel MATROX kartico (ki je drugače za zajemanje visoko kvalitetnega videa) katera je zahtevala minimalno
5mb/s. Če sem zajemal na disk ki ni bil priklopljen na controler, je video bil ves štekast in sploh ne gledabilen,
če pa sem zajemal na disk ki je bil povezan na SCSI (mislim da je to-to) controler pa je zadeva delovala.
Še enkrat, disk ni bil SCSI, bil pa je mislim da priklopljen na SCSI controller. Bil je nek hitachi 250Gb..
Poleg tega me pa še zanima kje dobit en disk ki je zares vreden svojega denarja, kupil pa bi 2x 200Gb
max vsota ki bi jo odštel za oba diska brez kontrolerja je 60k, v glavnem ne spoznam se dobro na diske
in njih kontrolerje, pa bi rad da mi pomagate z izbiro :)
Lepa hvala!
CPU in HDD. Za Cpu in plato je kolikor-toliko poskrbljeno ( A64 + ASUS K8N-E Deluxe )
Vse kar je ostalo odprto je en par res dobrih diskov. Ko sem delal pri RTV sem opazil računalnik ki je
imel MATROX kartico (ki je drugače za zajemanje visoko kvalitetnega videa) katera je zahtevala minimalno
5mb/s. Če sem zajemal na disk ki ni bil priklopljen na controler, je video bil ves štekast in sploh ne gledabilen,
če pa sem zajemal na disk ki je bil povezan na SCSI (mislim da je to-to) controler pa je zadeva delovala.
Še enkrat, disk ni bil SCSI, bil pa je mislim da priklopljen na SCSI controller. Bil je nek hitachi 250Gb..
Poleg tega me pa še zanima kje dobit en disk ki je zares vreden svojega denarja, kupil pa bi 2x 200Gb
max vsota ki bi jo odštel za oba diska brez kontrolerja je 60k, v glavnem ne spoznam se dobro na diske
in njih kontrolerje, pa bi rad da mi pomagate z izbiro :)
Lepa hvala!
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava digitalne kamere in računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1433 (1281) | mrbungle |
» | zajemanje slike v Tv Tuner Winfast XP2000Oddelek: Zvok in slika | 1108 (1030) | CaqKa |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5722 (4709) | asPeteR |
» | Dirkač med diskiOddelek: Novice / Diski | 2397 (2397) | undefined |
» | Priključitev IDE napravOddelek: Pomoč in nasveti | 1040 (805) | Gh0st |