Forum » Operacijski sistemi » encryption file system v win xp pomoč!!!!
encryption file system v win xp pomoč!!!!
maresplace ::
Lep pozdrav vsem!
Mam mal težji problem in sicer en txt fajl sm si enkriptal in zdej so se mi winsi sesul. V njem so ene kode ko sm jih plaču tko da je pomembnost da dobim to nazaj blazno visoka! (vem da bi blo pametno da bi si sprintal sam nism, kaj češ, sm svetsko tele) Torej kaj narediti ??? probal sem že inštalirati winse z enakim imenom računalnika in enakim uporabniškim imenom pa vseeno noče. Kakšna ideja, mogoče možno kej naredit v linuxih?
HVALA ZA POMOČ!!!!
Mam mal težji problem in sicer en txt fajl sm si enkriptal in zdej so se mi winsi sesul. V njem so ene kode ko sm jih plaču tko da je pomembnost da dobim to nazaj blazno visoka! (vem da bi blo pametno da bi si sprintal sam nism, kaj češ, sm svetsko tele) Torej kaj narediti ??? probal sem že inštalirati winse z enakim imenom računalnika in enakim uporabniškim imenom pa vseeno noče. Kakšna ideja, mogoče možno kej naredit v linuxih?
HVALA ZA POMOČ!!!!
Microsoft ::
Mislim, da rabis kljuc, s katerim si zakriptiral ta fajl. Ce se ne motim, lahko v primeru, da tega nimas, na fajl mirno pozabis.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
maresplace ::
s ključem misliš kaj? certifikat? ko dam details pr enkripciji mi napiše certifikat ki je pisan na moj prejšnji uporabniški račun...je možno do certifikata nekako priti, kje je shranjen da bi ga lahka exportal ampak ne v winsih, ker v winse ne pridem, pr inštalaciji mi napiše da rabi "asms" iz cd-ja win xp pro...a je to kje v registrih shranjen in kako bi to lahko prenesel na sedanji uporabniški račun ?
Ginginova ::
Ključ (certifikat) bi moral nekam eksportat, preden se ti je sistem sesul. Če se ti je mašina tako sesula, da se ne moreš več prilogirat v userja, ki je to zašifriral, da bi exportal ključe, je reč nepovratno izgubljena.
Sicer pa to je konec koncev cilj enkripcije - onesposobiti nepooblaščen dostop do podatkov. Drugič je treba delat backupe, oz. exportat ključe nekam na varno.
Lahko pa probaš narest reinstall winsev. Pa ne clean install iz nule, ampak le reinstall in upat, da bo reč zašpilala, vsaj do te mere, da se boš lahko prilogiral kot dotični uporabnik, ki je lastnik dotične datoteke.
Ogo
Sicer pa to je konec koncev cilj enkripcije - onesposobiti nepooblaščen dostop do podatkov. Drugič je treba delat backupe, oz. exportat ključe nekam na varno.
Lahko pa probaš narest reinstall winsev. Pa ne clean install iz nule, ampak le reinstall in upat, da bo reč zašpilala, vsaj do te mere, da se boš lahko prilogiral kot dotični uporabnik, ki je lastnik dotične datoteke.
Ogo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB Klik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23921 (2752) | Tomas 33 |
» | Evil Maid napad na TrueCryptOddelek: Novice / Varnost | 6422 (4909) | poweroff |
» | Izšla je Opera 9.5 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 23961 (12853) | Gandalfar |
» | cerifikat za klik nlb (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8709 (7628) | solatko |
» | Folder lock in nedostop do mapc-nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 4206 (2911) | ToniT |