» »

cerifikat za klik nlb

cerifikat za klik nlb

«
1
2

tomazsk1 ::

Živijo!

Imam problem s certifikatom za klik nlb(plačevanje položnic). Na novo sem naložil windowse zdaj mi pa noče delat klik nlb, da bi lahko položnice plačal. Lani ko sem dobil certifikat sem si ga shranil na disk in na cd. Sedaj ko sem ga hotel na novo importat to ni šlo, oz. je napislo succesfully imported, potem pa ko sem se hotel logirat na stran , da bi plačal položnice, pa tam ko vedno pokaže ime in priimek ni pokazalo nič, kot da nebi importalo certifikata. Naj povem da to delam prvič in da nisem exportal certifikata predem sem formatiral računalnik, pač pa sem ga dobil iz cd-ja.

Prosim za nasvete. Hvala!

sid911 ::

Si ga exportiral v pravilno skupino?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

tomazsk1 ::

To ne vem, je že 1 leto od tega, zdaj ga hočem importat v skupino Personal (pomoje bi ga moral tja, vem pa ne) pa mi ga vrže v Trusted root certification authorities.

karafeka ::

Je možno, da nimaš pravega certifikata? - sem se jaz enkrat zajebaval s tem, ko mi ni in ni ratalo prit v klik, potem sem pa ugotovil,da sem uvažal nek drug certifikat :).

Ti je mogoče veljavnost potekla?

tomazsk1 ::

Torej zdaj sem ugotovil da je certifikat na pravem mestu v Trusted root certification authorities. Veljavnost je do 2023 leta. problem je samo v tem ko grem na stran http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?do... in kliknem vstop se pojavi okno Choose a digital certificate, potem pa bi spoda moral biti ta certifikat, pa ime in priimek bi moralo zraven pisati, tega pa jaz ne vidim.

mi345 ::

poinstaliraj si drugo verzijo operacijskega sistema. bo pol sigurno delalo (kolega je imel enak problem kot ti in ko je poinstaliral "druge" winse je delal b.p.)

LoneWolf ::

Tvoj osebni cetifikat nima kaj iskat v Trusted root certification authorities. Tam je lahko certifikat izdajatelja, to je banke. Ti ali uvazas certifikat banke, ne svojega, ali pa ze prej nisi na disk oz. CD izvozil privatnega kljuca, samo javnega. Kaksno koncnico ima tvoja datoteka certifikata na CDju, in koliko bytov je velika?

LoneWolf ::

BTW, tvoj osebni certifikat 100% ne potece leta 2023... Certifikat NLBja potece leta 2023. Tvoj ima rok trajanja tam nekje okoli 2010.

tomazsk1 ::

@lanewolf to bo to verjetno, jaz nisem izvozil privatnega ključa, temveč samo tisti certifikat banke ji je na netu. kar sem mel na cd-ju je bil
Security Certificate velik pa 995bytov. Torej sem se zelo zaj*****, moram dati novo vlogo na banko za novo digitalno potrdilo.
Na napakah se učimo pravijo!

Hvala za vašo pomoč!

LP

c00L3r ::

Imam majhen problem. Kolegica ima vse živo gor na računalniku in sem jaz danes imel "čistilno akcijo". Med drugim je tudi Firefox narobe prikazoval strani oz. ni upošteval pravilno css slogov. Zato sem ga deinštaliral, zbrisal vse njegove datoteke, tudi tiste v Users mapi in vse vnose v registru. Zdaj sem ga na novo naložil in dela vredu. Se pa je izkazalo da zdaj KLIK ne dela. Lahko kaj naredim, ali je treba it po novi certifikat v poslovalnico, ter ali to kaj stane?

karafeka ::

Če si zbrisal profil, potem nimaš več kaj, kot pa it na banko.

Stroške imaš tu
http://www.nlb.si/nlb-klik-koliko-stane

moat ::

Pozdravljeni!

Da si sposodim temo. Torej... naj povem, da sem KLIK poskusno uporabljal že ob njegovi uvedbi v NLB, vendar se takrat nisem odločil zanj preprosto zato, ker se mi poslovanje preko KLIKA ni zdelo dovolj varno.
Danes menim nekoliko drugače in ga bom ponovno začel uporabljati, saj je provizija pri plačilu položnic dejansko ugodna, plačilni promet pa iz naslonjača. Imam pa vprašanje, saj sem princip dela že malce pozabil.
Odkar je zunaj, sem precej navajen na brskalnik Firefox; je ta tudi boljša izbira od IE ali je slednji pri takih opravilih še vedno boljši, oz. z manj težavami, torej bolj podprt?
Pa še eno vprašanje; ali lahko osebni certifikat namestim na oba brskalnika in ju tako tudi po izbiri uporabljam na istem računalniku? Konec koncev lahko osebni certifikat izvozim kamorkoli (disk, USB ključek, disketa) in KLIK uporabljam na katerem koli računalniku, drži?
Sicer pa me tudi zanima ali vi KLIK uporabljate samo s posebnega za to namenjenega računalnika, prenosnika..., ki je dovolj varen in brez nepotrebne "šare" in "morebitnih rožic" ter tam tudi shranjujete arhiv vašega poslovanja?

LP, moat.

c00L3r ::

Hvala bogu nima jaz tega neumnega KLIK-a. NKMB Bank@Net ima to dosti bolj preprosto rešeno. Torej, če ti npr. disk crkne, potem moraš tudi it na Banko po nov certifikat in ga plačat? Ali ti garancija od diska velja na banki >:D

Tr0n ::

moat: Firefox brez problema dela z certifikati, tudi Klikom. Lahko namestis na vec brskalnikov, ceprav ni razloga, da bi. Exportas ga v datoteko, ki je zascitena z geslom in jo posnames kamor hoces.

Klik uporabljam samo iz osebnega racunalnika, nikoli iz sluzbenega ali kaksnega drugega.

moat ::

Tr0n, hvala. Lep večer še naprej.
moat.

R33D3M33R ::

moat: Čeprav lahko Firefox namestiš tudi na USB ključek in ga prenašaš naokoli, certifikata vseeno ni pametno dajati gor. Tuji računalniki so lahko tudi okuženi z virusi, ki ti poberejo vsebino celotnega USB ključka in jo pošljejo bogvekam. Tako, da uporabljaj samo na domačem računalniku. Si prihraniš veliko živcev in skrbi.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

SkIDiver ::

c00L3r kater operacijski sistem je v igri? V splošnem pa (v primeru Windows) zaženeš mmc konzolo in dodaš snap-in certifikati ter pogledaš pod osebno, če je certifikat še notri. če gani pot pod noge pa na banko.

moat ::

R33D3M33R: tega, da bi KLIK uporabljal s kakšnega drugega računalnika, tudi ne mislim. Bolj me zanima kako ga uporabljate vi? Imate poseben računalnik samo za tovrstno uporabo, popolnoma brez drugih zadev in programov ter rožic; samo z nameščenimi varnostnimi programi. Sam imam en tak računalnik, ki sem ga imel za preskušanje razne šare in bi lahko bil na njemu samo operacijski sistem, antivirusnik, požarni zid, ad-Aware in Spybot ter seveda browser IE ali Firefox (sam uporabljam Firefox, samo za KLIK me bolj nagiba k IE).

LP, moat.

R33D3M33R ::

Jaz ga imam nameščenega na dveh računalnikih "za vse". Poganjanje s posebnega računalnika se mi zdi malo pretirano, ampak če je na voljo in ni uporabljan za kaj drugega: zakaj pa ne.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

moat ::

R33D3M33R: hvala. Lep dan še naprej, moat.

c00L3r ::

c00L3r kater operacijski sistem je v igri? V splošnem pa (v primeru Windows) zaženeš mmc konzolo in dodaš snap-in certifikati ter pogledaš pod osebno, če je certifikat še notri. če gani pot pod noge pa na banko.

Hvala bom pogledal.

solatko ::

Če imaš osebni ključ na ključku, ga lahko uvoziš na IE ali firefox, osebno delam to tako, da ko grem na klik, prej ključ uvozim Orodja - možnosti - napredno - preglej certifikate - uvoz in, ko postorim, kar sem nameraval, certifikat izbrišem in brskljalnik zaprem. To lahko delaš na katerem koli računalniku (seveda ne smeš pozabit geslo za ključ), vedno pa uporabljam firefox, ker je dosti bolj varen, kot IE. Torej če si osebni ključ izvozil ob instalaciji pri prvem vstopu v klik in poznaš geslo, ni nobenega problema.
Če pa nisi izvozil osebnega ključa, bo pa problem in verjetno boš moral na NLB po nov certifikat.

Brane2 ::

moat:

Ne vem, če je na razpolago za navadne smrtnike ampak jaz klika nikoli ne bi uporabljal brez kartice.

Se mi zdi premalo varno. Kartica pa tudi stane nekih €60 in je v praksi zelo uporabna zadeva.
On the journey of life, I chose the psycho path.

moat ::

Solatko: hvala za informacije, ki sem jih dobil iz tvojega posta, ki je sicer odgovor drugemu.

Brane2: torej, moj prvi post govori o varnosti, saj sem klik poskusno uporabljal samo ob njegovi uvedbi, potem pa sem ga prenehal uporabljati, ker se mi ni zdel dovolj varen. V kasnejših postih sem napisal, da sem nekoliko spremenil mnenje glede varnosti.
Torej, ti mi priporočah uporabo klika samo s kartico, saj imaš resne varnostne pomisleke? Si ti uporabnik klika ali samo razpolagaš s takšnimi informacijami; povezuješ to tudi z zadnjim napadom na storitev klik-a?

LP, moat

blackbfm ::

Spet komplicirate. Account se itak zaklene po 5ih napačnih poskusih. Če imaš kolikor toliko varno geslo je možnost zlorabe blizu 0%. To na kartico pa pride v poštev samo če en računalnik uporablja veliko folka, drugače je pa popolnoma neuporabna stvar.

Brane2 ::

Uporbljam ProKlik za podjetje. Privat ne uprabljam teh zadev, ni bilo ptrebe dosedaj.

Če pa bi si omislil privat varianto, bi obvezno vzel kartico.

Kartica seveda ni zadosti.

Softver ti mora laufati na stroju, ki mu verjameš in če je možnost, da bi kdaj kje kaj fasal, naj ti program laufa na virtualnem stroju pod VMWareom.

Nikakor teh stvar ne bi laufal tko "s nogu" na strojih, ki jim ne verjamem popolnoma.

Če ima mularija dostop neoviran dostop do stroja, bi si vzel sekundo za premislek ali jim in koliko verjamem.

Kar se napadov na na navaden klik tiče, v kolikor sem dosedaj zasledil, nobeden ne bi imel šans proti kartici.
Pa vendar varnost nikoli ni odveč in VEDNO je dobro imeti v teh zadevah _vsaj_ eno varnostno oviro več, kot misliš da nuno rabiš...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Spet komplicirate. Account se itak zaklene po 5ih napačnih poskusih. Če imaš kolikor toliko varno geslo je možnost zlorabe blizu 0%. To na kartico pa pride v poštev samo če en računalnik uporablja veliko folka, drugače je pa popolnoma neuporabna stvar.



Tole je neumnost. Kaj ti koristi geslo, če te speljejo prek DNS spoofa ali ti recimo vpišejo svoje DNS "strežnike" na lažnjak ?

Saj stvar te bo vprašala za geslo, ki ga boš SAM pridno vtipkal !

Niso ploicaji samo enkrat ujeli tu "mule", ki so za račun rusov dvigovale $$$, na podlagi pobranih usernameov/passov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Če smo čisto iskreni, jaz niti kartici baše neki ne verjamem. Je preveč neznank tako v njej kot okrog nje, ampak kot je videti, predstavlja svetlobno leto dolg korak naprej in zame absoluten minimum.
On the journey of life, I chose the psycho path.

moat ::

blackclw in Brane2, obema hvala za mnenji. Vsekakor bom poskrbel za varnost. Sicer imam prost računalnik, kjer bi lahko poganjal samo klik in imel nameščen operacijski sistem, antivirusnik, požarni zid ter ad-aware in spybot, pa ničesar drugega. Uporabljal pa bi ga isključno sam.

Lep dan še naprej, moat.

blackbfm ::

Brane2 da te speljejo prek DNS spoofa oz. česarkoli drucga je splet nesrečnih okoliščin. Pogoje za tak napad je načeloma kar težko doseč takole prek interneta. Je pa druga pesem če ima napadalec fizični dostop do kompa..

Brane2 ::

Zadosti je, da sesujejo DNS tvojega ISPja. ALi še lažje, posežejo v tvojo konfiguracijo.

Oboje je bilo že doseženo v preteklosti, pa ne samo enkrat. Tudi v Sloveniji.

Pri kartici pa je tako, da tvoj tajni ključ NE ZAPUSTI kartice. Se pravi to ni tako, kot da bi imel zadevo na USB ključku.

Cela stvar poteka tako da ko ti izpolniš nalog, ga tvoj SW pošlje kartici za podpisat, nato pa njn podpis priloži nalogu in ga pošlje v banko.

Ko je enkrat ključ v kartici not, ga ne dobiš ven. Lahko samo zahteaš, da nekaj podpiše z njim ( tako približno rečeno ).


Zato je toliko boljša od SW variante, kjer luknjasti IE v luknjastih winsih "skrbi" za tvoj ključ.

Tudi obstoječa rešitev s kartico ni ravno blesteča, saj ti lahko spremenijo klienta, ampak vsaj do ključa ne morejo za stalno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

In čisto tako BTW: pred tednom ali dvema je bila novička o kritični ranljivosti DNS sistema, za katerega je bil izdan globalni patch.

Stvar je bila tako neugodna, d aso se največji playerji zvbrali v tajnosti in dogovorili, da bodo patch izdali na isti dan.

Kaj misliš, zakaj jih je zagrabila taka panika in za kaj bo uparobljen napad na neposodobljene strežnike - a pošiljanje babic na pr0n strani ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

blackbfm ::

Hja, no zdaj mi pa povej koliko uporabnikov klika je bilo oškodovanih zaradi te kritične ranljivosti :)

krneki0001 ::

Hja, no zdaj mi pa povej koliko uporabnikov klika je bilo oškodovanih zaradi te kritične ranljivosti :)



Noben, ker smoserverje nadgradili isti dan kot je popravek prišel ven.

solatko ::

Brane2 - tebe mal paranoja daje. Klik uporabljam svojih 6 let in sem z njem prenesu tudi 60k€, ko je sin kupoval stanovanje. Če osebni ključ vsakokrat naložiš in ga po končani uporabi klika izbrišeš, ni variante, da ti do klika kdorkoli pride - oziroma je toliko možnosti, kot na lotu zadeti sedmico. Tisti trenutek, ko vnašaš ključ, mora biti računalnik čist, ker ga v primeru povezave z drugim (nadzor nad tvojim računalnikom), ključa ne moreš uvozit (preizkušeno, ko sem pozabil izključit drug računalnik, ko sem nekaj prenašal in mi firefox ni pustil uvoziti osebni ključ). Kar se tiče lažnih strani, moraš bit pa težek lole, da daješ podatke, ki jih banka že ima. Problem je s takimi uporabniki, ki ključ naštimajo in še avtomatsko povezavo uredijo, da jim ni potrebno vnašat gesla. Tudi če imaš okužen računalnik, ne moreš na banko, saj te njen varnostni sistem ne spusti not. Če pa pridejo ta pravi, ti pa tudi kartica nič ne pomaga. V glavnem ključ not, narediš, ključ ven in zapret brskljalnik, uporabljaj pa firefox je precej manj zluknjan.

Brane2 ::

Ja, to je dober test varnosti. Če ti rata brez problemov prenest recimo €200k, potem je vse tip-top.

Če prideš do €500k, ja pol je stvar že zrela za uporabo v vojski in če si na €1M pol je že certificirana za tajne službe.

Bil sem par let nazaj na seminarju, kjer je kar ssoliden stručko iz NLB prikazal dejanjske primere zlorabe, ki so jih imeli.

Seveda je šlo za okužbo mašine uporabnice, ki pa se ji je zdel odgovor banke "jebiga, spoštovana stranka, problem je na vaši strani" skrajno plehek.

In publiki 300-tih ljudi tudi, pa ni šlo ravno za analfabete.

Pa ni pomagalo. Kolikorkoli je že stručko razlagal, da banka tu ni imela kaj narediti ( in tu je imel BTW 100% prav), še vedno je bil vtis vsaj dela ljudi, da bi škodo morala nekako pokriti banka.

Ampak če ti praviš, da to ziher tebi dela...
On the journey of life, I chose the psycho path.

solatko ::

Poglej, za varnost moraš v prvi vrsti poskrbeti sam (tako kot povsod v življenju), normalno, da na nekem z igrami nafilanem računalniku, poslovanje z banko nima kaj iskat. Tudi na računalniku, kjer se dosti uporablja mesenger in drugi chat programi verjetno ne, torej paziš, da ključ daš na tak računalnik, na katerega nima glih vsak dostopa, poglavitno pa je, da je ključ samo toliko časa not, dokler si na banki, potem pa takoj dol. Vsi neljubi dogodki se zgodijo, zaradi malomarnosti, tudi izgube podatkov.

Brane2 ::

Pozabil si na to:

-d a niso vsi računalniški eksperti
- da lahko vsaj na Winsih fašeš kaj tudi pri relativno nedolžnem browsanju
- da trenuutno ni AV, ki zanesljivo zazna vso zalego
- da je zadosti samo en zajeb da nosiš potem zajedalca s seboj kamorkoli greš
- da dostikrat niti ne gre za zajeb ampak da se pač zgodi,.d a določeno stvar, ki jo je nekdo prinesel moraš odpreti.

Saj jaz ne pravim,d a vsi nujno rabijo kartico. Pravim, da trenutno niti za firmo ni draga, da je za fizično osebo najbrž cenejša in da prinaša konkretne izboljšave sistema.
Če je to komu predrago ali pa po drugi strani ne nudi zadostne zaščite, prav.
Samo povem, zakaj jo imam jaz.
On the journey of life, I chose the psycho path.

blackbfm ::

Če je uporabnik dovolj naiven mu tudi najhujša zaščita ne bo pomagala.

Jaz mislim da je za varnost še kar dobro poskrbljeno. Lahko bi pa grafično prenovili stran ker je pa res grda in za časom :)

moat ::

Dobro, ko ste se že tako razpisali bi vas prosil, da mi poveste, kako hraniti zasebni ključ? Verjetno bi najvarnejši bil kar CD, z zapečenim ključem ali celo že preživeta disketa, zaščitena pred pisanjem?
Kako zasbni ključek ščitite vi?
LP, moat.

blackbfm ::

Jaz ga mam na DVD. Pomoje je dovolj če maš dvd ali dva + USB ključ. Disket se pa izogibaj ker niso zanesljive.

karafeka ::

Če imaš certifikat na 3 ! prenosljivih medijih, a ni potem večja verjetnost, da ti ga kdo ukrade oz. ga kje izgubiš ?

Tr0n ::

Si ne mora nic z njim zacet brez gesla.

solatko ::

Jaz hranim ključ na SD kartici 16MB, katero sem dobil v foto aparatu, na ključku, ki ga imam vedno pri sebi in na original flopy-u. Če imaš dvojno geslo (varnostna naprava brskljalnika in geslo ključa) je skoraj nemogoče, da ti nepooblaščena oseba, lahko vnese ključ, če pa ga imaš stalno na računalniku, pa je to kar lahko malo bolj izkušenemu hakerju. Tako, da tudi če ti enega od medijev ukradejo, vzameš drugega, spremeniš geslo, pa mu za unga lahko geslo poveš, pa si ne bo mogu nič pomagat.
Brane2 - kartica pride v upoštev pri ljudeh, ki gredo na klik parkrat na dan, saj bi bil vsakokraten uvoz in izvoz ključa precej zamuden, za par obiskov klika na mesec, pa nima smisla.

krneki0001 ::

No jst sm eden, ki klika ne bo imel, pa delam na banki. Pač ne verjamem v to, da je zadeva tok varna, da mi nebi še tiste fičnke pobrali, ki jih imam našparane. Lahko mi dokazujete svašta, ampak kot programer vem kako se lahko stvari hitro zlorabijo in poznam 2 človeka, ki sta izgubila vse prihranke (pa ne na kliku, ampak na sistemu, ki ga ima A-banka) zaradi phishinga.

Če bi bil sistem 100% za uporabnika, na bančni strani namreč je 100% varen, ker tam pa res nihče ne more nič narest, bi imel takoj klik, tako pa uporabljam mobo (preko GSM-ja).

Zgodovina sprememb…

solatko ::

A na mobi pa misliš, da ne more nihče goljufat. Če si programer, potem je dost žalostno, da spuščaš take bedarije v eter. Vsak polpismen uporabnik interneta, si lahko naštima varno povezavo za na klik. Drugače pa tudi na banki ni 100%, vendar je možnost zlorabe tako minimalna, da je še sprejemljivo. Kot programer te je pa lahko sram, da si ne znaš uštimat 100%-no zaščito povezave z banko. Če bi bila moja banka, ne bi delal niti minute pri takih trditvah (a mogoče delaš pri konkurenčni banki). A plačilne kartice in bankomate pa uporabljaš, pa je dosti več zlorab, kot na računalniku, če pa po internetu daješ svoje podatke, številke kartic, tu pa tam se najde pa še kak model, ki napiše še geslo, je pa to stvar uporabnika, ne varnosti sistema. Bratu so že dvakrat zaprli vstop na bančne storitve, ker je imel toliko navlake v mašini, da so drugi prej vedli, katero storitev hoče, kot on sam. Ko sem mu zadeve popucal, namestil soliden požarni zid, je zopet dobil dostop in mu niso čisto nič odnesli.

Brane2 ::

Eto, fenomenalna statistika. In izčrpna. Ti si prenesel kar nekaj $$$, brata pe še niso ojkradli, kljub temu da je kugla za računalništvo.

Ergo: ma nema problema. Stvar je varna. Piči miško.
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Solatko, ne uporabljam kartic razen tiste od transakcijskega računa (ker mi služba noče plače dat na roko vsak mesec, ampak jo hoče nakazat na račun) s katero grem dvignit vso plačo takoj na plačilni dan. Nimam kreditov ali drugačnih pufov, vse kar kupujem je na keš in z vsaj 15% popustom, drugače ne kupim (razen hrane). Preko interneta pa nič ne kupujem.

Kar se pa tiče mojih mašin, pa na njih ni nobenega virusa ali trojanca ali kakršnekoli druge smeti. Brez skrbi da si znam poštimat svoje mašine. Ampak klik zame še vedno ni varen.

solatko ::

Fantje v tej naši lubi Sloveniji je pa res čedalje več paranoje. Nekateri se ne upate moderno poslovat v plačilnem prometu, druge vas stalno spremlja BB, tretji vozite po cestah 10% pod (že tko pre nizkih omejitvah) omejitvah, zaradi varnosti, četrti se orgazmično bojijo palčka z Murgel.... Ni mi jasno, kakšne živčne razvaline boste postali, ko boste prišli v moja leta ali pa še mal čez. Dejte no začet živet, razmišljat s svojo glavo, včasih kakšno komedijo pogledat, mal z otroci kakšen nogomet ali košarko udart (sam pazte na poškodbe), pa prosim vas ne prenašajte to svojo paranojo na vse okoli sebe, saj se mi zdi, da je folk zmeraj bolj zamorjen in zafrustriran. Tudi bog vas gleda, pa naj vas ne skrbi, kako boste račune plačal pri sv.Petru, če boste živel kolikor, toliko po zakonih narave, ako tudi ne boste vsako nedeljo pri maši, ker če samo to gleda, pol je že en kurc vreden.
Res je da glih ni treba usode preveč izzivat, ampak, da bi se bal v Sloveniji s Slovensko banko, na slovenski strani poslovat po internetu, zaradi možnih zlorab v Rusiji ali ZDA, se mi pa zdi višek paranoje. Ni pa zdravo po nekih tujih straneh dajati podatke svojih kreditnih in ostalih kartic, če to niso res svetovno priznane firme. Je pa dobro poskrbeti za varnost, za vsak slučaj. Drugače ti pa lahko ravno, ko dvigaš denar, pride do ropa, če bo đanki slučajno vidu, da maš polno denarnico, te bo mim grede s kakšnim izvijačem dregnu pod rebra, v trgovinah mrgoli žeparjev......

krneki0001 ::

Zakaj bi imel limite in pufe na slovenski banki in ji dal služit na mojih žuljih - že tako sem vsak dan najmanj 8 ur tam v službi. Rad sem brez vsakega pufa in dobim ravno tako vse stvari, ki si jih želim. Na banki že več kot 3 leta nimam limita na računu, ker ga ne rabim, ne rabim nobenih kartic(eurocard, visa in podobno) in ne rabim kupovanja preko interneta. Grem v štacuno in če ne dajo najmanj 15% popusta ne vzamem, ter grem h konkurenci, kjer dajo tok ali pa še več popusta. (primer - peč za centralno sva kupovala in v štacuni je bila 480.000 sit, ker pa sem jim povedal da jo bom kupil z gotovino (ki jo vsi rabijo) sem jo na koncu dobil za 330.000 sit, sicer pri drugem prodajalcu, ampak peč je bila enaka).

Sploh pa ni poanta v tem, da bi bila kaka paranoja, tukaj ni nobene paranoje. Imam toliko denarja, kot ga imam v roki in ne rabim limitov zato da si nekaj kupim. Če nimam dost denarja pač šparam par mesecev in si potem kupim zadevo. Rad imam pač čiste račune.

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB Klik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10723607 (2438) Tomas 33
»

NLB Klikin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16143740 (7447) Machete
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
697131779 (38788) WizzardOfOZ
»

Internetno bančništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7419553 (15239) Tilen
»

KLIK NLB - Varnost ?!?!

Oddelek: Loža
415126 (3669) madviper

Več podobnih tem