» »

cerifikat za klik nlb

cerifikat za klik nlb

1
2
»

solatko ::

A z elektronskim bančništvom pa ne moreš tako živet? Koliko dobiš popusta, je čist odvisno od trgovca, kolk mu je nujno, da se nekega artikla znebi. Jaz sem se navadu, da če je le možno kupim direkt pri proizvajalcu, menjal kuhinjo cca 35% ceneje + montaža + dostava - SVEA Zagorje. Nardil odlično, v roku pa še plačal sem s kartico. Ko sem menjal kopalnico, mi je robo za 30% ceneje dobil vodovodar (uradno z računom), ker ima takšen rabat, plačal sem mu prko klika.. tako, da blefiraš sam sebe, ko misliš, da je to zato, ker kupuješ s kešem. Pri najvažnejših stvareh to je položnicah in hrani, kjer gre največ proračuna, pa tko nimaš kaj dilat.

blackbfm ::

nebivedu daj malo povej kako imate na banki to zrihtan. Me res zanima vsaj tako okvirno kako je z varnostjo. Bi nekdo od vaših lahko infiltriral v strežnike in se malo "poigral"?

krneki0001 ::

Ne, ni mogoče, da bi se kdorkoli "poigral", ker preko strežnikov pade transakcija direktno na mainframe, tam pa se tudi takoj obdela. U bistvu jo vmes ustavi lahko samo par pooblaščenih ljudi, ki pa so sigurno preverjeni in tako dobro plačani, da se jim kaj takega niti ne splača, poleg tega pa je čisto vse logirano (od odhoda iz uporabnikove mašine) in loge pregleduje spet druga skupina ljudi.

Joze_K ::

tale nebivedu pa je tak paranoik, da ne moreš verjeti....
... sploh glede na to, da je na netu vsepovsod prisoten, in se ga najde na milijon mestih...

http://www.google.com/search?hl=sl&q=ne...

:) :)

krneki0001 ::

Joze K očitno so eden tistih, ki se noče brigat zase, ampak ga bolj brigajo tuje zadeve. Prvo pometi pred svojim pragom.

Pa če smo čisto natančni - najdeš me na štirih različnih forumih, na katerih sem tudi ali administrator ali pa moderator (samo na slo-techu sem samo uporabnik), vse ostalo je pa en drug tipček, ki je pol mlajši od mene.

sicer pa če vpišeš v google Joze K dobiš vec najdb. Očitno tudi tebe najdemo povsod, od pregleda abstraktne umetnosti pa do simpatije.si.

Zgodovina sprememb…

Joze_K ::

nebivedu :) sorry...
ampak si res malo paranoje sejal. Sem hotel samo povedati, da se ne moreš zaščititi 100% kot si ti hotel poudariti in da je vsepovsod rizik, ne samo pri kliku,..., vendarle, ..., je v razumnih mejah in tako kot večina pravi, se pojavijo problemi večinoma zaradi dejanj porabnikov samih....

sicer pa pod Joze K nastopam samo na SloTechu, tako, pojma nimam o abstraktni umetnosti, na simpatijah je tudi nekdo drug,..., če želiš pa lahko tudi z njim znanstvo vzpostaviš.... :)

moat ::

Pozdravljeni!

Torej, KLIK že uporabljam in položnice plačujem iz naslonjača :). Certifikat sem arhiviral in spravil. Me pa zanima kako vi arhivirate svoja plačila? Da bi naročil potrdila o plačilu iz banke se nikakor ne izplača, saj takšno potrdilo stane 0,83 €, kar je dosti več kot provizija, ki ti jo zaračunajo za opravljeno storitev - plačilo s položnicami.

Arhiv pri KLIKU je pomemben! Je že kdo imel kakšne težave z dokazovanjem plačila? Ali pri vaših financah, potem ko izvozite arhiv, uporabljate kakšen poseben program, morebiti MS Money ali kaj podobnega ali pa izvozite kar v tekstovno datoteko? Ali si potrdila o plačilu izpišete na tiskalnik ali jih samo arhivirate?

Hvala za odgovore, moat.

gruntfürmich ::

ne rajši uporabljat klika, ker ni varen!! bolj je varno da nosiš dnar v žepu, in pa da te folk za šalterjem nikakor ne more zamenjat s kom drugim!

če pa ga že uporabljaš, tko kot jaz, pa jst shranjujem enostavno položnice. in na njih napišem plačano. ker itq ti bo vsak takoj začel tečnarit če nisi plačal položnice za tekoči/pretekli mesec. tko da nekakšnih prevelikih sporov ne pričakujem.

zdaj ko si si certifikat arhiviral, ga je zelo enostavno obuditi nazaj. samo arhivirat si ga moral.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich, hvala za odgovor in tvoje mnenje.

Če pogledaš malce navzgor sem tudi sam še vedno v dvomih glede varnosti KLIKA, zato ga dolgo nisem uporabljal. Toda, tudi če gnar nosiš v žepu, te lahko kdo "lop" po glavi pa ga več nimaš :). No, sprašujem se, če je smiselno hranit še položnice, ki itak ne dokazujejo več ničesar, razen tega, da ti služijo za izpolnitev položnice v KLIKU?

LP, moat

Lyon ::

Jaz uporabljam netstik(SparKasse) in do sedaj ni bilo še nobenih problemov. Kar se pa tiče dokazil o plačanih storitvah. Za mojo evidenco na položnico napišem datum plačila, kar se tiče dokazil pa vsak lastnik osebnega računa na katerikoli banki enkrat mesečno prejme izpisek o vseh transakcijah na osebnem računu. Mislim da je to zadosten dokaz da je položnica plačana.
P.S. Pri netstiku je provizija pri plačilu položnice 0 centov.

Pa lep pozdrav Lyon

Hvala, Lyon.
No, kljub temu sem mnenja, da večina uporabnikov KLIKA arhivira svoj plačilni promet in ga hrani.

Lep dan še naprej, moat.

Klik uporabljam že šest let in do sedaj nisem imel še prav nobenega problema, tudi ko sem po pomoti nakazal drugam, je bila zadeva rešena v dveh dneh. Vse transakcije si lahko sprintaš, drugače jih imaš pa tako v arhivu. Za varnost največ lahko storiš sam. Certifikat daj v brskljalnik takrat, ko misliš it na klik in ga takoj po opravljenih transakcijah zbriši. Jaz imam eno kopijo na CD, dve na SD karticah - eno uporabljam, drugo pa imam shranjeno. Nikoli ne puščaj certifikata instaliranega na mašini.

Solatko hvala za odgovor in nasvete. Torej, sam imam KLIK naložen na poseben računalnik, ki ga uporabljam samo za to storitev in ničesar drugega. Na računalniku je samo operacijski sistem, antivirus, firewal, Spyboot in Office. Certifikat imam sicer arhiviran in shranjen na dva CD-ja, vendar ga po opravljeni storitvi ne brišem iz firefoxa oz. ga ponovno ne nalagam. Ali je tudi v tem primeru potrebna tako velika previdnost, da certifikat nameščam ob vsaki uporabi KLIK-a?

Lep prazničen dan še naprej, moat.

hmmm, kaj pa vem. jst imam certifikat in geslo kar shranjeno na mozili. utegne biti to slabo?
kje se pa arhivira promet na kliku?

Nikoli ni nevarnosti, da ti nekdo zvoha zadeve, ki jih nimaš nameščene. Ves postopek traja 30 sekund in si v nobenem primeru ne delam skrbi. Če ti nekdo prevzame nadzor nad računalnikom in nekako zvoha geslo, ti lahko naredi štalo na banki, saj se bo prijavil kot ti, tako pa tudi ko uvažaš certifikat, ne more nič narest, ker dveh prijav ne more biti, ko pa končaš pa spet ne more nič, ker certifikata ni več gor, da bi ga pa prenesu na svoj komp, pa ni variante. V glavnem ta zaščita samega sebe nič ne stane, štirje kliki na miško in geslo.

Gruntfürmich, pozdravljen.

Arhiv je v osnovnem oknu, takoj ko prideš v KLIK po vtipkanem geslu, potrditveno okence na levi strani. Torej, na istem mestu kot potrdiš okence za izpolnitev posebne položnice.
LP, moat

No, saj imaš prav solatko. Previdnost ni nikoli odveč.

Lep dan še naprej, moat.

Gruntfürmich, pozdravljen.

Arhiv je v osnovnem oknu, takoj ko prideš v KLIK po vtipkanem geslu, potrditveno okence na levi strani. Torej, na istem mestu kot potrdiš okence za izpolnitev posebne položnice.
LP, moat

ampak plačila se ti avtomatsko arhivirajo, kot vidim. je tako?

Zgodovina sprememb…

Gruntfürmich: da tako je, vendar lahko arhiv izvoziš in ga shraniš drugje, če se ti npr. okvari disk, da imaš rezervo. Poleg tega ga lahko izvoziš kot tekstovno datoteko in datoteko, ki jo prepoznajo nekateri programi za urejanje financ npr. MS Money.

LP, moat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moat ()

Če se ti disk uniči nima veze, saj je arhiv na strani NLB-klik, ne pa v tvojem računalniku. Do podatkov lahko prideš iz vsakega računalnika, na katerem si naložil certifikat in je povezava z internetom - ne pozabi certifikata zbrisat.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB Klik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10724178 (3009) Tomas 33
»

NLB Klikin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
16144876 (8583) Machete
»

NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

697136374 (43383) WizzardOfOZ
»

Internetno bančništvo (strani: 1 2 )

7419818 (15504) Tilen
»

KLIK NLB - Varnost ?!?!

415175 (3718) madviper

Več podobnih tem