Forum » Omrežja in internet » Linux router, QoS, ping
Linux router, QoS, ping
para! ::
Ok, moja situacija:
- 1,5Mbit Telemach kabel
- Zyxel router, ki NE podpira QoS
- 3 odjemalci uporabljajo internet (2x WinXP, 1x Win98)
Ker igram online igre se mi ponavadi na vsake toliko časa pojavi vsem znani LAG :( Vem, da se da to rešit z nakupom Linksys routerja, ampak ker nimam denarja, me zanima, kako naj to rešim s pomočjo Linux routerja ne eni stari 486ki z disketnikom in 16MB RAMa.
Moj cilj je samo eden: delit internet do 3 uporabnikov (vključno z mano), kjer samo en downloada, in pri tem "prioritizirat" paketke tako, da imajo paketki za gaming največjo prioriteto in jaz posledično nimam laga :)
Najraje bi vzel Freesco, predlagate kaj drugega? Je QoS velika znanost?
Hvala za pomoč!
lp
- 1,5Mbit Telemach kabel
- Zyxel router, ki NE podpira QoS
- 3 odjemalci uporabljajo internet (2x WinXP, 1x Win98)
Ker igram online igre se mi ponavadi na vsake toliko časa pojavi vsem znani LAG :( Vem, da se da to rešit z nakupom Linksys routerja, ampak ker nimam denarja, me zanima, kako naj to rešim s pomočjo Linux routerja ne eni stari 486ki z disketnikom in 16MB RAMa.
Moj cilj je samo eden: delit internet do 3 uporabnikov (vključno z mano), kjer samo en downloada, in pri tem "prioritizirat" paketke tako, da imajo paketki za gaming največjo prioriteto in jaz posledično nimam laga :)
Najraje bi vzel Freesco, predlagate kaj drugega? Je QoS velika znanost?
Hvala za pomoč!
lp
Death before dishonor!
bajker ::
Predlagam ti Clarkconnect ali BBIAgent. Slednji mi je odlicno deloval na Pentiumu 100 z 16MB rama.
robinzon ::
a je mozno na Clarkconnect-u laufati tudi kake p2p programe za linux poleg tega da deluje kot router... je to sploh v praksi izvedljivo?... v kolikor bi bila masina dovolj mocna?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: robinzon ()
OmegaBlue ::
Seveda. Kak mldonkey bi brez večjih problemov delal.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16604 (8143) | Gapi |
» | Kako najmanj boleče razdeliti internet med cca. 25 uporabnikov??Oddelek: Omrežja in internet | 2245 (1437) | ]Trix[ |
» | linux server - predlogiOddelek: Operacijski sistemi | 1358 (1125) | nejc_ |
» | Izdelava Firewall-a iz starega računalnikaOddelek: Omrežja in internet | 1821 (1228) | Gapi |
» | Router pod linux-om (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6265 (4921) | pro549 |