» »

Problemi z internetom, stranmi in messengerjem

Problemi z internetom, stranmi in messengerjem

Schatzi1 ::

Pozdravljeni!

Obračam se na vam, ker imam 1 težavo, 3 dni nazaj sem kupil nov prenosnik in ga lepo povezal z drugim računalnik, ki ima dostop do interneta, nekaj časa sem se jebal, da mi je na prenosniku ratalo vzpostaviti povezavo z internetom, vendar mi je končno le uspelo. Vendar sem kmalu ugotovil, da internet dela le polovično, saj mi dostopa do večine strani, do nekaterih pa nikakor ne pride, kot so naprimer povsem osnovne; najdi.si, slo-foto.net, windows update, estudent (na te strani sploh ne pride, piše da čaka na odgovor, vendar niti po 4min ni odgovora, s tastarega računalnika, ki ima pa direkt dostop do interneta, pa pridem do teh strani brez težav)...pravtako pa se mi nikakor noče povezati msn messenger, ker pravi da je trentutno omrežje prezasedeno. Sprva sem mislil da firewall kaj blokira, vendar sem ga povsod izklopil in se vedno ni delalo. Upam, da imate kaksno idejo, kako rešiti težavo, kajti meni jih je zmankalo.

Za vsak odgovor se najlepse zahvaljujem.

Lp

MTm2H37rqt7B ::

Jaz sem imel podobne probleme, do istih strani, najdi.si, estudent... problem je bil v tem da na Linux routerju ni blo podpore za TCPMSS. Samo ce pravis, da ti na drugem racunalniku deluje, mogoce to ni problem.

BlazP ::

Sem imel podoben problem na svojem racunalniku z Win XP nalozenimi. Problem je resil Service Pack 2. Lahka tudi, da mu MTU ne pase na default vrednosti.

Schatzi1 ::

Ja no mozno bi bilo da ni tele podpore TCPMSS, ker na racunalniku imam service pack 2, kako pa lahko to popravim, da bo tale podpora?
lp

Schatzi1 ::

Anybody?
K men gre res na živce da nimam dostopa do vseh strani.

Schatzi1 ::

Pux kako si ti to uštimal?
Na drugem računalniku lahko dostopam do interneta, ker ima direktno povezavo, se pravi, tisti računalnik ima 2 mrežne na eni je internet, na drugi pa prenosnik. Povezava je adsl in operacijski sistem windows, sprobal sem že vse možne nastavitve, vendar v msn messenger, na najdi.si, estudent, se nikakor ne morm vpisat.
lp

BlazP ::

Poglej mal po netu, kak se nastima MaxMTU. Obstajajo programi za nastavitev tega v XPjih. TweakMaster naj bi to znal popravit v XPjih. Probas lahko tudi z DrTCP. Pa ko spremenis nastavitev za MaxMTU moras resetirat comp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi z wireless povezavo

Oddelek: Omrežja in internet
111700 (1516) damjanj
»

linux server in problem z odpiranjem določenih web strani v lokalnem omrežju

Oddelek: Omrežja in internet
81305 (1081) fx
»

router dela na nekih url jih samo polovično

Oddelek: Pomoč in nasveti
151499 (1315) Medo_m
»

Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)

Oddelek: Programska oprema
211727 (1389) MUC
»

uiber pocas :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
191497 (1277) crusader

Več podobnih tem