» »

Izgubljeni podatki (okvara na disku)

Izgubljeni podatki (okvara na disku)

Lost_Data ::

Zgodila se mi je neprijetna zadeva v obliki odpovedi diska. Disk (IBM) je začel vedno bolj pogosto spuščat piskajoč zvok. Ko sem izvedel, da to pomeni njegov skorajšnji konec, sem začel s kopiranjem podatkov na drug disk, a se je napaka stopnjevala, branje z diska je bilo vedno bolj oteženo. Ocenjujem, da mi je zmanjkalo kakih 10 minut pa bi rešil vse podatke pred izgubo.

Disk je na servisu pogledal tudi serviser in rekel, da bi se mogoče dalo disk usposobiti, če bi zamenjal elektroniko. Kakšne so možnosti, da bi to dejansko delovalo in ali je ta del možno kupiti nov? Če ne, kakšna je možnost, da najdem ta del rabljen? So ti diski pogosti?

Gre za IBM-ov 41.1 GB disk, 7200 rpm. Na njemu piše Deskstar, marec 2002, model: IC35L040AVVA07-0.

Hvala za pomoč. :)

Jackal ::

Tole je disk serije Vancouver - se pravi ni tisti, ki so kar po vrsti crkovali... Si poskusil spucat kontakte? Preverjeno pomaga.

zee ::

si poskusil dat zadevo v hladilnik? baje da pomaga.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

VanGog ::

Probaj s hladilnikom; nisem verjel, dokler nisem sam sprobal; zadeva deluje ravno toliko časa, da si narediš backup....good luck :)

perci ::

Preden ga das v skrinjo, ga zapakiraj v eno antistaticno vrecko, da ne bos potem ostanke mesa in ledu dol pobiral.

#000000 ::

Če ti ne rata, je v Kamniku LJ ena firma kera ti naredi 'seveda za dobro plačilo' kopijo podatkov, recimo da so 98 % uspešni, je pa kr drago, predpreged je 12 al 14.000 sit in potem ti povejo če lahko poberejo podatke dol in kolko točno te bo stalo. 'cca 50 - 120.000 sit' LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje podatkov z diska

Oddelek: Strojna oprema
354764 (4010) Spajky
»

Samsungovi hibridni diski 2007.

Oddelek: Novice / Diski
383957 (2759) Mr.B
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939457 (6412) dela
»

Težave z Seagate ST6531 (HD) in "novejšim" sistemom

8719 (661) Han
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

432494 (1438) LeQuack

Več podobnih tem