» »

Težave z sharanjem interneta preko swicha..

Težave z sharanjem interneta preko swicha..

Black Dragon ::

Ker imam doma 3 računalnike sm se odloču da dodam še ostalima dvema inernet.. Uporabljam ADSL tako da je usmerjevalnik povezan z modemom direktno na internet ip-ji so določeni kot piše v članku odjemalec ima isto naštiman ip kot je napisano v članku Deljenje internetne povezave...

Vsi ip-ji so pravilno naštimani... Uporabljam swich 8 portni, na prvi port sm priključil usmerjevalnik preko druge mrežne kartice slika za povezovanje med swichem in računalnikoma sem povezal z straight through oziroma ravnim kablom, modem pa seveda z cross-over...
Računalnik (odjemalec) mi prepozna sharano internetno povezavo sam še zmer ne morm dostopat do interneta....(srfanje...)

Šel sm po članku kokr piše, firewall sygate (usmerjevalnik drugi rač. ga nima) pa sm naštimal da dovoljuje dostopanje drugemu računalniku do interneta.
Uporabljam windowse XP na obeh računalnikih ...

Nevem kar se tiče članka sm naredil kar piše v njemu tko da glede ip-jev ni problem, sm siguren da je al glede nepravilnih kablov ali pa glede swicha... konfiguracije swicha

Z postavitvijo želim svojim staršem in tečni sestri končno postaviti internet na njihovih rač. sam še mer ni uspeh za je vsaka pomoč zelo dobrodošla ;)
Time will tell.

BlazP ::

Za zacetek naj omenim, da sem moral 3x prebrat,da sem razumel, kako si postavil mrezo.

Pol pa k problemu. Na obeh odjemalcih pojdi v Internet Options ->Connections -> LAN Settings. Tu obkljukaj Use automatic configuration script in zraven vpisi IP address od usmerjevalnika(ne tista kartica ki gre v modem ampak tista ki gre v switch). Temu samo se sledi disable/enable mreznih kartic in stvar bi morala delat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570162 (6991) c23po
»

ADSL ?

397940 (4671) BlazP
»

ADSL deljenje internetne povezave

191758 (1352) ali3n
»

mreža doma?

Oddelek: Strojna oprema
191389 (1195) l-note
»

Dostop do interneta preko drugega recunalnika - kako?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192138 (1907) Ag.Smith

Več podobnih tem