Forum » Pomoč in nasveti » Centrino laptop - problem s performansami
Centrino laptop - problem s performansami
ZeroOne ::
Zdravo
Imam en huge problem... Moj laptop (Fujitsu Siemens, Centrino 1.6, 512Mb, Radeon M 9700SE) dela nestanovitno. Problem je v tem, da včasih dela super, včasih pa dela kot da bi bil 100Mhz. Ko dela dobro, tudi bolj greje in ventilator dela hitreje - pač kot da določene trenutke noče delat na 100%.
Uporabil sem program za testiranje FreshDiagnose, in dobivam naslednje: Ko zadeva deluje, dobim 2x boljše rezultate za grafiko in 2-50x boljše rezultate za procesor, pač kot se mu sprdne. Ko ne dela dobro, pa npr. pustim laufat 10 min CureForCancer (zadeva nabija cpu na 100%) in potem se zbudi. Včasih pa dela že takoj po zagonu.
Mislil sem, da je mogoče to v zvezi s šparanjem baterije, vendar mam naštiman pod power options Always on, drugje pa nisem našel tovrstnih nastavitev. Tudi izklop Power Savinga grafične ne pomaga...
Bil bi hvaležen za kako iztočnico.
Hvala in lp
Imam en huge problem... Moj laptop (Fujitsu Siemens, Centrino 1.6, 512Mb, Radeon M 9700SE) dela nestanovitno. Problem je v tem, da včasih dela super, včasih pa dela kot da bi bil 100Mhz. Ko dela dobro, tudi bolj greje in ventilator dela hitreje - pač kot da določene trenutke noče delat na 100%.
Uporabil sem program za testiranje FreshDiagnose, in dobivam naslednje: Ko zadeva deluje, dobim 2x boljše rezultate za grafiko in 2-50x boljše rezultate za procesor, pač kot se mu sprdne. Ko ne dela dobro, pa npr. pustim laufat 10 min CureForCancer (zadeva nabija cpu na 100%) in potem se zbudi. Včasih pa dela že takoj po zagonu.
Mislil sem, da je mogoče to v zvezi s šparanjem baterije, vendar mam naštiman pod power options Always on, drugje pa nisem našel tovrstnih nastavitev. Tudi izklop Power Savinga grafične ne pomaga...
Bil bi hvaležen za kako iztočnico.
Hvala in lp
zee ::
kakšen specifičen gonilnik za Fujitu Siemens? si pogledal nastavitve v biosu?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Hm, nevem...
Dobil sem zraven CD, ki ima gor vse gonilnike.
Bom pogledal še v Bios.
Hvala!
Dobil sem zraven CD, ki ima gor vse gonilnike.
Bom pogledal še v Bios.
Hvala!
klemen22 ::
Jah če maš na bateriji ti lohk clock v navadnem delu pade na 600 mhz.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Mah cela zadeva je ful čudna.
To, da pada frekvenca delovanja, sem opazil, saj če greš pod control panel>system, ti tam pokaže, pod kakšno frekvenco ti trenutno dela procesor, kar pa sem s Power Options izklopil, tako da vedno sedaj vidim 1.6Ghz.
Vse te zadeve, testiranja, delam, ko je baterija 100% in računalnik na štromu. Zadeva pač izgleda tako, kot da procesor rabi nekaj časa, da sploh začne delovati. Možno, da je zjeban procesor?
Sam se toliko ne spoznam na HW, pa me zanima, kaj točno bi lahko pogledal v Biosu.
Hvala, Grega
p.s. Vmes sem razsul komp in še enkrat postavil, pa nič ne pomaga...
To, da pada frekvenca delovanja, sem opazil, saj če greš pod control panel>system, ti tam pokaže, pod kakšno frekvenco ti trenutno dela procesor, kar pa sem s Power Options izklopil, tako da vedno sedaj vidim 1.6Ghz.
Vse te zadeve, testiranja, delam, ko je baterija 100% in računalnik na štromu. Zadeva pač izgleda tako, kot da procesor rabi nekaj časa, da sploh začne delovati. Možno, da je zjeban procesor?
Sam se toliko ne spoznam na HW, pa me zanima, kaj točno bi lahko pogledal v Biosu.
Hvala, Grega
p.s. Vmes sem razsul komp in še enkrat postavil, pa nič ne pomaga...
cavallito ::
mam jest iste probleme z gericomom EGO Centrino 1.7. Dela pa nedela. Ampak se mi dozdeva da se moc procesorja poveca ko zacnes uporabljati rac. oz. delas kaj bolj pozresnega. Vsaj slisim po ventilatorju. Ko berem kaj na netu in nic nedelam se vent cisto utisa ko pa zacnem kaj drugega se zraven poceti se zopet pojaca vent. in dela vse brez problema. Mi pa kaze da mi dela samo na 600mhz. Ampak ko sprobam kak spil mi dela vse kot je treba. Nikoli mi pa nesteka da nebi moral nic delat
FF
Men čist isto, čutim ga že po ventilatorju, kdaj ne dela. Ko prižgem ta program za delat benchmarke (FreshDiagnose, ki je brezplačen in zgleda kul, res pa da nisem neki ful tehno frik), že takoj vidim, kaj bo, ker če dela tko kot treba, takoj začne ventilator spidirat na polno, v nasprotnem primeru se sploh ne zgane.
Sam pri meni je problem, da ga špili ne uspejo zaštartat (ko ne dela, špil deluje v treh frame-ih na sekundo, ne glede na to, da dam resolucijo na najmanjšo in detajle na nič). Zaenkrat mi ga uspe prižgati samo s CureForCancer alkakože, ki res nabija CPU na 100%, pa še to more delat recimo 10 min. Krneki!!!! V glavnem brezveze, pa na netu ne najdem nič. Centrino suks...
Iščem dalje, če dobim kaj, sporočim.
Vsem hvala za pomoč.
G
Sam pri meni je problem, da ga špili ne uspejo zaštartat (ko ne dela, špil deluje v treh frame-ih na sekundo, ne glede na to, da dam resolucijo na najmanjšo in detajle na nič). Zaenkrat mi ga uspe prižgati samo s CureForCancer alkakože, ki res nabija CPU na 100%, pa še to more delat recimo 10 min. Krneki!!!! V glavnem brezveze, pa na netu ne najdem nič. Centrino suks...
Iščem dalje, če dobim kaj, sporočim.
Vsem hvala za pomoč.
G
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ZeroOne ()
Azrael ::
Centrino je že OK zadeva, samo poglej na proizvajalčevi strani ali gre mogoče za bug v BIOSu in boš moral nadgraditi BIOS. Če ni nič najti, pošlji prijazen mail na podporo, kaj je za storiti v tvojem primeru.
V najslabšem, če ne bo uspeha pa servis, sklepam, da je notesnik še v garanciji.
V najslabšem, če ne bo uspeha pa servis, sklepam, da je notesnik še v garanciji.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XP se zaganja 10 minut v čem je foraOddelek: Operacijski sistemi | 1293 (926) | dëych |
» | Centrino Laptop problemOddelek: Strojna oprema | 1206 (1022) | ZeroOne |
» | Kpowersave - suse9.2 - laptop (centrino)Oddelek: Programska oprema | 956 (862) | jlpktnst |
» | Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17968 (10144) | Utk |
» | Kaksni so ti SOLOnote prenosniki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 14004 (8288) | Damjan Jagar |