» »

Kpowersave - suse9.2 - laptop (centrino)

Kpowersave - suse9.2 - laptop (centrino)

jlpktnst ::

Zadeva se "goni" konstantno na max speed, kar nekako ni namen centrino sistemov (tudi na baterijo). Tudi ko v yastu spremenim policy in ga izberem je enako. Samo kadar spreminjam nastavitve gre procesor za nekaj sekund na 600 MHZ nato pa spet kmalu poskoči na max (1600). Ima kdo kakšne izkušnje/ideje kaj bi lahko bilo krivo?

kriko1 ::

Jaz imam A64, pa dela v redu. A ti spremeniš pod CPU freq policy?

64202 ::

Pa si ziher da ti kje odzadaj ne laufa kak "ponorel" proces?
I am NaN, I am a free man!

@64202: Ni važno kaj laufa v ozadju, če daš ti na powersave, mora tako ostat, razen če centrino tega ne dovoli. Mogoče je pa hardversko narejeno čipovje da tako dela.

Ne ni hardwersko. V winsih zadeva dela :(
Enostavno karkoli spremenim (tudi kot root v yastu) nima nobenega efekta. Še enkrat: spreminjam v kpowersave pa še celotne profile sem pregledal z yastom, vse nastavil na max power-save način (procesor naj bi ostal na 600 ali manj, ventilator naj se nebi vklapljal...). V winsih to dela 100% procesor je kadar ne delam kaj bolj obsežnega na 0-50 MHz (vsaj tako javlja speedswitchXP ki ga imam na winsih in je dovolj dober za tako mečkanje), drugače pa na 600 mhz peak. Na tak način baterija zdrži precej dlje. V linuxu pa dela lepo na max power ne glede na vse nastavitve. Mogoče ima kaj veze s tem ali bootam zadevo na baterijo/na kabel. Bom malo še eksperimentiral (samo časa nimam te dni).

Probaj upgrejdat modul za powersave oz kernel. To storiš lahko ročno lahko prek YOU.

updatano do konca.

Poišči po googlu, oziroma po novell artiklih če kaj obstaja. Poskusi z ukazom:
#watch -n 2 powersave -r
in glej tukaj če se res frekv. spreminja. S kakim progr. si ti gledal? Si izbral v programu powersave (tisti vtikač, če klikneš z desnim gumbom) set cpu freq. policy -> powersave?
Neki sem brskal, a vidu da osebkom ki so opisali svoj centrino sistem na susejih, da zadeva dela pravilno.

64202 ::

> Neki sem brskal, a vidu da osebkom ki so opisali svoj centrino sistem na susejih, da zadeva dela pravilno.

Recimo meni :) (hp nx7010)
I am NaN, I am a free man!

Ne glede na to kaj izberem je podobno. Vkolikor ta watcher sploh deluje seveda. Na winsih nisem nikoli videl nič niti podobnega :) Izgleda kot da je procesor lepo na max speed, s tem da dela throttling :) Smešno. Policy change sploh ne vpliva na NIČ. Vedno niha Mhz od ... do 1600. Kakor se mu pač zdi, tudi ne glede na kako realno obremenitev, pač malo "hopsa" sem in tja. Popoln obup XD (očitno ko nekaj delaš vedno nabije nazaj na max, ker pač gre procesor poraba gor za tistih nekaj %). S tem da je bil računalnik bootan brez kabla. Sumim da če ga priklopim s kablom nebi delal niti throttlinga in bi lepo letel na max. Ko sem zdaj priklopil kabel se seveda ne spremeni nič :) Verjetno bom vrgel suse dol in šel nazaj na LFS. Enostavno se mi ne da ubadat s tem - preveč nepregledno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Core 2 quad q6600 do ==> 3.6 Ghz

Oddelek: Navijanje
111853 (1600) yanez666
»

problem iz Cool n quiet

Oddelek: Pomoč in nasveti
161482 (1247) simnov
»

Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1089653 (7104) kriko1
»

Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
805469 (4561) kriko1
»

nadzor prenosnika

Oddelek: Programska oprema
51193 (1130) Xplicit

Več podobnih tem