» »

XP se zaganja 10 minut v čem je fora

XP se zaganja 10 minut v čem je fora

Maggio ::

Na novo naložen XP se zaganja 10 minut a je komu kaj jasno v čem bi bila fora

računalnik je pa prenosni compaq

Bipo ::

Naloži si program Bootvis od Microsofta, poženi, rebootaj in poglej, kateri proces/driver se ti nalaga najdlje.

kixs ::

Verjetno je kaj narobe z diskom (strojno) ali pa nimas vklopljenega UDMA ali pa kaj tretjega (recimo prenosnik iz leta 1997 ;))

Verjetno je kaj narobe z diskom (strojno) ali pa nimas vklopljenega UDMA ali pa kaj tretjega (recimo prenosnik iz leta 1997 ;))

tudi jaz sem že pomislil na disk ampak sem ga čekiral z raznimi orodji za diske in je ok, prenosnik je pa iz leta 2005 tko da bi moralo špilat

kixs ::

Preveri se RAM.

Bipo ::

Kaj pravi Bootvis?

bootvis pravi da nimam enajblan keš na disku ampak sem preveril na netu in pravijo da je to lažni error
ostalo pa ok
udma je pa aktiviran

memtest- ok

Zdaj sem videl da mi kaže Procesor da je 600mhz v resnici je pa centrino 1,4 kaj je pa tu fora

v biosu se pa neda nič nastavit

DADOXP ::

pejt: control panel >power options> in power schemes nastimaj na (home/office desk) potem ti bo delalo kokr mora komp delat.

pejt: control panel >power options> in power schemes nastimaj na (home/office desk) potem ti bo delalo kokr mora komp delat.

nisem čist ziher ampak imam občutek da bo sedaj precej boljš

hvala

blackbfm ::

Mogoče se procesor pregreva. Podoben problem sem mel jz..samo ne na prenosniku.

Reaper ::

to da na 600mhz laufa se reče speed step tehnologija, računalnik, ko je na bateriji varčuje z energijo, zato zniča frekvenco procesorja in jo po potrebi zvišuje

techfreak :) ::

Reaper: pri nekaterih gonilnikih se frekvanca znižuje in zvišuje tudi, ko je prenosnik priklopljen na vir napajanja.

Fantje pustil sem ga par ur ugašnjenga in isto je kot prej tista modra črtica pri zagonu pod Napisom WindowsXP laufa že prek 10 minut in kr nč iz tega

a je še kaj idej preden spet na novo naložim??
-računalnik je brez virusov, ker je na novo naložen a je možno da je zarad SP3 kaj narobe??

ni pomoči še 2x sem ga naložil z sp2 in sp3 in nič bolje po moje da je disk, pregledal sem ga z različnimi programi in skoz javi da je vse ok

če mu dam ponovni zagon se zažene normalno v primeru da ga pa usstim ugašnjenega nekaj časa je pa polomija

Company ::

Ne vem, če bo kaj pomagalo: pri meni se je podobno obnašalo (dolgotrajen zagon), dokler nisem naredil namestitve XP BREZ VKLJUČENEGA MREŽNEGA KABLA, tako da mrežnih nastavitev ni sam pripravljal. Torej, kot samostojno del. postajo brez priklopa na internet in omrežja. Po popolni namestitvi sem dal mrežni kabel not, in mašina se je normalno obnašala. Poskusi in poročaj.
LP!

R33D3M33R ::

Tako je. Najverjetneje išče IP in zato se tako dolgo nalaga.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

solatko ::

Kakšna pa je situacija s kondenzatorji na MB?

nič ne bo z ip-ji, ker imam brezžični net in sem probal tudi z disejblanimi mrežnimi in enako - tako da sumim na disk ali pa matično, kondenzatorjev pa nisem nič gledal ker je prenosnik. bios je pa tako okrnjen da lahko nastavlješ skoraj samo datum . hahaha

itak pa sem se ga ravnokar znebil

hvala za pomoč

LP

dëych ::

Izklopi (Disable) mrežno, zvočno ipd. v biosu.

Kaj pa v safe mode? Se isto nalaga celo večnost?

edit: vidm da si že rešu problem.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dëych ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napačna hitrost procesorja

Oddelek: Strojna oprema
171636 (1171) GregaST
»

Power options nastavitve na prenosniku