» »

Kaj v primeru prometne nesreče

Kaj v primeru prometne nesreče

Dejcc ::

Kratek potek dogajanja: Stojimo v križišču v LJ in čakamo na zeleno luč, nakar se v avto zaleti tovornjak z dokaj veliko hitrostjo. Očitno je voznik tovornjaka spregledal čakajoči avto. Avto je odneslo ~12m naprej in na nasprotni vozni pas. K sreči so vsa ostala vozila še vedno čakala na zeleno luč.

To je kratek opis dogajanja, da ne omenjam policajev, reševalcev, pregleda v kliničnem centru, a na koncu se je končalo brez zlomljenih kosti ampak le z bolečo hrbtenico.



sedaj me pa zanima:
-na kakšen način zahtevati odškodnino in na kaj je treba biti pozoren saj ima zavarovalnica razne trike,
-kaj je najbolje narediti z avtomobilom (kasko zavarovanje) ker je bil takoj ocenjen kot totalka,
-v primeru, da je najboljša možnost prodaja avtomobila, kdo bi odkupil avto?

Prosim če mi poskušate odgovoriti na vprašanja

LP!
  • zavaroval slike: perci ()

Primoz78 ::

Upam, da si imel AO+ zavarovanje...ker jaz ga nisem mel in sem jo kratko potegnil :\ Za avto pocakaj agenta, da ti oceni in ti da izracun koliko dobis zanj...pa ga parkrat mal natezi, ker ti ga bodo zihr slabo ocenili...avto pa lahko prodas pol in to brez problema, samo poglej mal po netu, je full folka ki odkupuje razbite avte...jaz sem dubu enga iz Celja, ki ga je takoj prsu iskat in mi dal dnar na roko in to dobro ceno! V glavnem kar se tice poskodb, ce si imel AO+ zavarovanje probi izkoristit kar se da, ker se da dobit lepe dnarce tam...ti samo stokaj in hodi okrog zdravnikov, da te boli vrat...in bos dobil, tako je kolega dobil 700K SIT...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

cryptozaver ::

Krivda je definitivno na strani voznika kamiona. Priletel ti je v rit in to je to. Pazi da imas dober zapisnik na podlagi katerega bos prisel do postene odskodnine. JA zavarovalnica ti bo poskusala dat cim manj. To je jasno. Vendar totalka pomen nek znesek glede na letnik avta opremo...

Poleg tega se splaca avto prodat. Pa ne prvemu ki te poklice (ja zavarovalnice mal sodelujejo s kaksnim cenilcem tako da te vepri kar sami najdejo). Das ga v oglasnik in pocakas na nekaj ponudb.

Skratka z mal pameti in velik zivcev bos na plusu. Poleg tega mirno lahko zahtevas odskodnino zaradi poskodb. Pa ceprav te le malo boli vrat. Preveri kolk bi dobil za rabljen avto, nato sestej vrednost razbitine in odskodnino. Na vsak nacin lahko cenilcu ugovarjas. Ponavad se splaca. Pejt do kaksnega mehanika ali avto dilerja na posvet.

V-i-p ::

Kot prvo, škoda tegale audija. Sreča, da se je vse dobro izteklo. Kot drugo, časi ko si nekaj tednov skakal okoli, imel ovratnico in govoril kako te boli vrat, potem pa potegnil 500k odškodnine so mimo. AO+ ne krije več takšnih poškodb, razen v primeru da se vretence premaknejo za vsaj 3 mm. AO+ po novem krije samo ostale poškodbe (zlomi, zvini, vreznine,...) tako da se (po mojem) AO+ ne izplača več. Rajši kakšna druga oblika zavarovanja. Za avto probaj dobiti čimveč, potem ga prodaj najboljšemu ponudniku in je. Razen če imaš čas in voljo, ga prodajaj po delih, samo dvomim, da se ti to da...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

seamaster ::

AO+ tuki nima veze! Vsa odškodnina se izplača iz zavorovanja povzročitelja in ne iz tvojega.

LPG

hunter01 ::

Pa se zmeraj se sluzi z vrati vendar je sedaj finta da je velika moznost da ti ne bojo vec dali snemljive ovratnice ampak kar gips.

Da si bomo na jasnem bom povedal kaj je AO+: to je zavarovanje za vse sopotnike v primeru da je voznik povzrocil nesreco + zavarovanje samega voznika ce sam povzroci nesreco! Ce nesreco povzroci nekdo drug se odskodnina krije iz zavarovanja povzrocitelja nesrece!

LP

maxy ::

Na mobisuxu imajo forum zavarovalništvo in so strokovnjaki za te zadeve. Vprašaj tam.

Primoz78 ::

Mate prav glede AO+...tukaj bos moral zahtevati od zavarovalnice povzrocitelja...v mojem primeru sem bil sam povzrocitelj zato nisem dobil nic...ce bi mel AO+ pa bi dobil, ker sem bil 3 tedene na bolniski zaradi vratu pa se vedno me boli...vso sreco pri izvedbi postopka!

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Dejcc ::

Hvala vsem za odgovore, bom pogledal na furumu na mobisuxu. Glede odkupa bom počakal, avtohiša kjer je bil avto kupljen je interesent za nabavo.
Glede okškodnine bomo vsi (4 potniki) probal narest kar se da.

kako se bo izteklo vam bom potem sporočil, če pa ima še kdo kakšen predlog naj pa le pove!

HVALA, LP

Microsoft ::

Mene pa zanima, kaj ti je rekel voznik tovornjaka, ko sta prvic stopila skupaj, zakaj se je zeletel vate oz. kaj ti je ocital? Ce ti je?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Goldee ::

ja mene tud to zanima! in lepa harmonika by the way ;) no sam da ste celi ostal to je prvo..
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

TESKAn ::

Za odškodnino pejte do kakega odvetnika - plačala vam ga bo itak zavarovalnica, tako da vas ne bo koštal nič, bo pa on najbolje vedel, za kaj vse lahko zahteva odškodnino, koliko naj zahteva in še papirje vse ureja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Dejcc ::

Voznik tovornjaka sploh ni nic rekel, niti ni prišel zraven. šok?!?:\

jype ::

Mene pa prov zanima kako je dozivet tak pospesek. A si vsaj vidu da se bo zaletu in si pritisnil glavo nazaj?

No, se dobro, da ste vsi ostali zivi.

cryptozaver ::

V primeru kresha je vcasih dobro scekirat voznika da ni slucajno pod gasom. Stopis v njegov osebi pas in filtriras izdihan zrak. Ce slucajno zavohas karkoli opojnega, opozoris na to najprej njega, potem se da marskaj zment, al pa opozoris polcaja. Krivda s tvoje strani je potem samo se -ce ze kaksna, prometni prekrsek.

Sunki pri takih kresih so pa ubitacni. Obicajno se vsega niti ne spomnis. No ja, glavno da ni poskodb. Pleh se ze postima!!!

fosil ::

Ni mi sicer jasno zakaj si prijavil kasko škodo, če je bila krivda nedvoumna. Pri kasku in totalki je problem da zavarovalnica ni dolžna odkupit razbitine, pri AO pa je, torej če ti razbitino ocenijo za več koker jo lahko prodaš lahko rečeš no pol jo pa kr mejte, čeprav tud pri kasku se da včasih zmenit da ti jo vzamejo. Manjvrednosti pri totalki seveda ni, ker je že itak totalka. Prednost kaska pred AO je v tem da hitreje dobiš škodo povrnjeno, če je recimo avto nevozen, ti pa nimaš denarja za popravilo, tukaj je pa itak vseen ker je totalka. Ti pa iz kaska pripada nadomestno vozilo, mislim da je 10 dni ob totalki.
Kar se telesnih poškodb tiče pa najbolš da greš do kakšnega odvetnika, sej nekateri se posebi s tem ukvarjajo.

Pa še ena splošna zmota o alkotu, ki jo je tukaj nekdo omenjal. Alko nima veze pri določanju krivde. Krivda se določa glede na okoliščine nesreče in torej če si pod alkotom in se ti recimo nekdo zaleti v rit in je kriv, bo on teb plačal škodo ne glede na to da je trezen, boš pa seveda ti plačal kazen in mogoče zgubil vozniško ker si vozil pod gasom.
Tako je!

Dejcc ::

Ze ze ampak ce hoces uveljavlat kasko mors met 0.0 v krvi ne glede na to kdo je kriv

SkIDiver ::

Fantje pr vsem tem nekaj mešate! AO+ se uveljavlja takrat kadar si kot voznik vozila kriv za prometno nesrečo in ne kadar je pozočitelj nekdo drug! V tem primeru AO+ uveljavlja voznik tovornjaka ti pa uveljavljaš AO zavarovanje-Avtomobilsko Osnovno.

Jz ti vsekakor priporočam, da si dobiš enga dobrga odvetnika, ki se ukvarja s takimi tožbami. Če želiš ti lahko enega svetujem na PM. Preko njega smo imeli že več primerov poškodb v prometni nesreči in lahko rečem, da smo dobili več kot primerne zneske glede na poškodbe. Če želiš pa te najprej povežem z človekom, ki dela v navezi s tem odvetnikom (je bivši zavarovalniški agent) in ve kako gre z zavarovanjem in svetuje za tebe najboljšo rešitev.

cryptozaver ni potrebno nikakaršno ovohavanje pri prometni nesreči okoli drugih udeležencev. Če policija obravnava primer morajo avtomatsko vsi udeleženci opraviti preizkus alkoholiziranosti. Imaš pa dve možnosti pri policistih. Pridejo na prometno nesrečo in sevtujejo ali je bolje, da primer obravnavajo ali ne in ob tem povedo vse posledice, če začnejo primer obravnavat. Če se udeleženci odločijo, da se ne obravnava potem pomagajo pri izpolnjevanju evropskega poročila, če majo dober dan-to pa je redko. Vsekakor pa se odločitev ali se obravnava ali ne s strani policije argumentira na kraju nesreče zakaj ja in zakaj ne. No to mi je razložil prijazen policist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Dejcc ::

SkIDiver!

Tvoja ponudba glede odvetnika oz osebe ki dela z njim v navezi je zelo dobrodošla saj potrebujemo informacije da dobro izpeljemo to zadevo. Prosim če mi posreduješ tel. številko ali predlagaš drug kontakt.

Poleg tega te prosim za mnenje glede tega, da smo ob nesreči šli na našo zavarovalnico in uveljavljali kasko in ne na TILIO saj bi ta zavarovalnica verjetno ocenila avto slabše oz bi izbrala popravilo, mi pa smo mnenja da je bolje avto zamenjati.

LP

cryptozaver ::

>Če policija obravnava primer morajo avtomatsko vsi udeleženci opraviti preizkus alkoholiziranosti.

???

Mogoce zares ja, ampak v praksi se mi to se ni zgodilo.

Mr_Globus ::

Kake so pa prednosti (slabosti) če policaje pokličeš. Bolše bit pripravljen, nikoli se ne ve :( Prednost je sahurno zapisnik (če nisi kriv) pa drugo?

PersonaRudis ::

OffTopic: DEJCC: Dejanski MTM?0:)

cryptozaver ::

Ce ocenis da krivda ni na tvoji strani, si trezen in imas skodo, takrat definitivno poklices policaje. Policijsko porocilo ima tezo pri uveljavljanju odskodnine tudi v primeru da se krivec na kakrsenkoli nacin izogiba odgovornosti.

SkIDiver ::

Dejcc imaš zasebno sporočilo! V njem imaš številko mobitela. Pokliči pa se boš zmenil.

cryptozaver, če policija obravnava primer morajo vsi udeleženci opraviti preizkus z alkotestom! Med te udeležence se štejejo vozniki udeleženih motornih vozil. Sopotniki tu nimajo povezave. Če se alkotest zavrne se smatra, da je udeleženec pod vplivom alkohola in se mi zdi da mu avtomatsko pripada odvzem krvi brez vprašanja.

Mr_Globus odvisno. Če nisi kriv imaš zapisnik. Če nisi kriv in pod vplivom alkohola se izogneš kazni za vožnjo pod vplivom alkohola in mogoči civilni tožbi, ki jo sproži krivec prometne nesreče proti tebi in se zgovarja, da si kriv ti ker si vozil alkoholiziran, imel omejene psihofizične sposobnosti, .... Če si kriv in nisi alkoholiziran ti pripada kazen (to vedno dobi povzročitelj - v primeru Dejcc-a je lahko to za voznika tovornjaka prekratka varnostna razdalja in neprimerna hitrost, če je zavorna pot pa kazen za izmerjeno hitrost, če je čez omejitev. Lahko pa se policaj usmili in da samo eno kazen al pa da na izbiro kaj bi imel raje) in seveda kriješ škodo na poškodovanem vozilu in poškodbo na ostalih stvareh (cesta infrastruktura-izruvani robniki, podrte označbe, obceste ograje, javna razsvetljava, ...). Če si kriv in pod vplivom alkohola pa vse omenjeno zgoraj.

Praktično je policijo skoraj vedno pametno poklicat, če le nisi alkoholiziran. Policijski zapisnik ma svojo težo kljub temu, če si kriv. V veliko primerih je lahko prej olajšanje kot pa zguba, če si krivec. Se pa prometna nesreča obravnava v vsakem primeru, če so udeleženci in soudeleženci v prometni nezgodi poškodovani. V tem primeru mora policija obravnavati primer. Če ga ni obravnavala in daš ti avto na popravilo ali pa ga prodaš dilerju in eden od teh sumi, da so v tem avtu bili poškodovanci in primera ni obravnavala policija je dolžan prijaviti na policijsko postajo. Če tega ne stori ga lahko štafne velika kazen in posledično tudi tebe, če si bil povzročitelj ali pa ne.

Še nekaj praktičnih. Sem imel karambol. Zletel s ceste in priletel v drevo. Sam sem klical policiste. Na mojo željo so primer obravnavali, čeprav vidnih poškodb na meni in sopotnikih ni bilo. Zakaj? zraven je bila ograja! In naj nekdo to ograjo podre ter pobegne. Potem bom še to plačeval. Kasneje se je izkazalo smiselno, ker sta sopotnici iskali zdravniško pomoč. Pri obravnavi na zavarovalnici je imel zapisnik svojo težo in odškodninski znesek AO je bil temu primeren.

flipflop ::

Če povzročitelj prizna krivdo napišete evropsko poročilo o prometni nesreči pa je. Zakaj eni hočete še služiti z nesrečami mi ni jasno, bodi srečen da se je končalo tako kot se je.:\

SkIDiver ::

Takole ti bom povedal! Evropsko poročilo kar se mene tiče je za brisanje riti v skrajnem primeru, ko greš kje v naravo opravit potrebo in nimaš v avtu rolice papirja!

Tako je pač moje mnenje. Jz ne vozim pod vplivom alkohola in če sem kriv al pa ne vsekakor zahtevam policijo. Razen, če se lahko sporazumno zmenimo takrat pa pride v poštev evropsko poročilo in so škode majhne. Smo pa že mel primer, ko smo škodo poravnal z denarjem na roke. Spovnil smo evropsko poročilo in se zmenil. Če bo škoda mjhna raje plačamo v gotovini in se vrne evropsko poročilo, drugače pa se uveljavlja. Za 30 tisočakov se ne splača ponucat police za kritje škode.

flipflop ::

Če pride policija, bo povzročitelj nesreče dobil denarno kazen, nekaj kazenskih točk, in še prepoved vožnje od enege meseca do enega leta. Če v nesreči ni poškodovanih, povzročitelj pa prizna da je kriv, se izpolni evropsko poročilo in ni nobene potrebe po policiji. Pri nas je pa žal tako, da je treba klicat policijo za vsako najmanjšo nesrečo. Pa seveda potem hitro do zdravnika in opornico, čeprav mu nič ni.|O

SkIDiver ::

Tud res. Kolikor pa se dejansko zahteva obravnava s strani policije z ene ali druge strani pa morajo obravnavat in naredit zapisnik.

Dejcc ::

Hvala se enkrat vsem za odgovore. Je pomagal:D

SkIDiver ::

Si kontaktiral možakarje za katerega sem ti dal podatke na ZasebnoSporočilo? Sta kj pametnega uštimala?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13416348 (12207) BRBR
»

Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7817438 (13592) fikus_
»

Prometna nesreča

Oddelek: Na cesti
224218 (3150) strup121
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7614944 (12373) St235
»

Prometna nesreča - vprašanje

Oddelek: Na cesti
223413 (2827) ;-)

Več podobnih tem