Forum » Zvok in slika » kalibriranje monitorja Samsung 193P - rjava namesto črne
kalibriranje monitorja Samsung 193P - rjava namesto črne
Haribo ::
Uporabljam LCD monitor Samsung 193P in imam z njim težave pri delu z Adobe programi. V Photophop-u (CS2) in InDesign-u (CS2) po nastavitvi čiste črne barve v CMYK paleti (C:0 M:0 Y:0 K:100) na ekranu ne vidim črne barve, ampak rjavo. Prav tako siva lestvica barv ni siva, ampak sestavljena iz rjave barve.
Monitor je bil barvno kalibriran ročno (in ne s strojno opremo kot je npr. Spyder) in preizkusil sem vse nastavitve barvnih profilov. Na računalnik sem priključil še ostale Samsung LCD monitorje, ki so po kvaliteti veliko slabši in vse deluje pravilno, četudi monitorji niso kalibrirani. Preizkusil sem tudi menjavo iz DVI na RGB vhod, tako da sem prepričan, da ni vzrok v grafilčni kartici in njenih izhodih.
Ker enostavno več ne vem kaj bi lahko bilo narobe, iščem nekoga, ki ima doma ali v službi enak monitor, da bi mi morda lahko pomagal. Rad bi vedel, če prihaja do te napake samo na mojem monitorju, ali gre za splošno okvaro monitorjev. Morda je tudi kaj narobe v Photoskop-u in Indesign-u? To bi bilo skoraj težko, ker ni težav pri nobenem drugem monitorju.
Skratka, če ima kdo doma model Samsung 193P, bi ga prosil, če me kontaktira na marko_petrej@hotmail.com
Hvala.
Marko
Monitor je bil barvno kalibriran ročno (in ne s strojno opremo kot je npr. Spyder) in preizkusil sem vse nastavitve barvnih profilov. Na računalnik sem priključil še ostale Samsung LCD monitorje, ki so po kvaliteti veliko slabši in vse deluje pravilno, četudi monitorji niso kalibrirani. Preizkusil sem tudi menjavo iz DVI na RGB vhod, tako da sem prepričan, da ni vzrok v grafilčni kartici in njenih izhodih.
Ker enostavno več ne vem kaj bi lahko bilo narobe, iščem nekoga, ki ima doma ali v službi enak monitor, da bi mi morda lahko pomagal. Rad bi vedel, če prihaja do te napake samo na mojem monitorju, ali gre za splošno okvaro monitorjev. Morda je tudi kaj narobe v Photoskop-u in Indesign-u? To bi bilo skoraj težko, ker ni težav pri nobenem drugem monitorju.
Skratka, če ima kdo doma model Samsung 193P, bi ga prosil, če me kontaktira na marko_petrej@hotmail.com
Hvala.
Marko
Haribo
- spremenil: CaqKa ()
CaqKa ::
zelo diši po pokvarjenem monitorju
jaz bi kr takoj neso monitor nazaj v trgovino.. naj sami pogledajo kaj so ti to prodali.
upam da si jim pred nakupom zabičal da boš monitor uporabljal za dizajnerske namene
jaz bi kr takoj neso monitor nazaj v trgovino.. naj sami pogledajo kaj so ti to prodali.
upam da si jim pred nakupom zabičal da boš monitor uporabljal za dizajnerske namene
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
nojus ::
jest sem imel iste probleme z istim monitorjem.
Pol sem pa dol ruknu ves software (se pravi samo driverji so gor) in imam črno.
Full moteče pri oblikovanju, ker ne veš kaj bo vn prišlo.
To mi je delal samo v programih od Adoba. Quark, cdr,... pa so kazal prave barve.
Pol sem pa dol ruknu ves software (se pravi samo driverji so gor) in imam črno.
Full moteče pri oblikovanju, ker ne veš kaj bo vn prišlo.
To mi je delal samo v programih od Adoba. Quark, cdr,... pa so kazal prave barve.
sovražim Gargamela.
Nojus, kaj me lahko kontaktiraš na marko_petrej@hotmail.com glede tvoje rešitve. Kako ti je uspelo rešiti ta problem.
Hehehe... sem končno odkril napako pri monitorju... Težko verjeti, ampak težavo so delali originalni driverji od Samsung za monitor (zadnja verzija driverjev). Ko se jih izklopi in stavi na Plug & Play monitor zadeva deluje brezhibno.
Haribo
drejc ::
Kaksne mate kej GBC nastavitve?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
gregy ::
@Haribo: tenx za postano resitev .. jo bom probal .. imam namreč popolnoma isti probelm ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1038395 (33793) | KTr1sk |
» | Nakup 19" - 20" inčnega LCDja!Oddelek: Kaj kupiti | 1995 (1617) | urkoman |
» | Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9891 (6587) | Person |
» | Kje in kateri LCD monitor kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2715 (2421) | lambda |
» | nakup 19' LCDOddelek: Kaj kupiti | 2315 (1634) | okfec |