» »

Email tracker?!?

Email tracker?!?

gorgo ::

Zanima me, če kdo pozna kaki program s katerim lahko zves kdaj je bil mejl prebran...

#000000 ::

Ja zakej enostavno ne pošlješ maila s povratnico ? Ni tolk teško kokr zgleda. LP

gorgo ::

v mislim sem imel program, ki mi pove cas kdaj je bil mejl prebran in po moznoisti tud zbrisan.. in ne povratnice :))

vem da obstajajo neki, samo ne najdem...

#000000 ::

Ja če si siguren da to obstaja, pol se tud jest priporočam, ampak mislim da bova oba ostala praznih rok. LP

gorgo ::

ja sem skoraj siguren...

ve kdo mogoce?

SavoS ::

hmmm zdaj če obstaja to za poštno odjemalec to nevem.. majckeno pomoč ti pa lahko dam...
Odidi na najdi si in oddaj razglednico, te vanjo napiši to kar bi hotel...., na koncu preden pošlješ, pa imaš možnost, da te obvesti, kdaj bo naslovnik prebral razglednico in tam not napiši svoj mejl, ter seveda označi, da te naj obvesti....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

#000000 ::

Ja to se da kokr sem že povedu izvest v OE in verjetno v vsakem poštnem odjemalcu.

Da pa bi imel za to en extra program (ne poštni) pa dvomim, ker z vremenkotom tud ne moreš npr. spremljat Ljubljanske borze, torej ni logike 'vsaj jest je ne vidim' da bi z nekim zunanjim programom brez da z njim pošlješ email, lahko spremljal ali je le to, že bilo prebrano in kdaj.

Vem pa da obstaja, email tracer, kateri se 'mislim da' uporablja, za izsleditev 'približne lokacije' od kje naj bi bil mail poslan.

Ampak program je skoraj neuporaben, ker danes zna skoraj vsak mulc še spoofat email beri=ponaredit identiteto pošiljatelja 'če sem se prav izrazil.

In ja da tole ne bo slučajno razumljeno kot da nekaj pametujem, pač samo logično razmišljam. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Jeronimo ::

Verjetno bi se dalo pripeti priponko s programsko kodo katera bi to naredila, vendar bi bila prepoznana kot trojanec in s strani računalnika bi bil tak mailk blokiran - seveda v primeru, da je comp normalno zaščiten.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

OmegaBlue ::

Je ena metoda in ni preveč kompleksna a z njo lahko samo izveš če je bil mail odprt ne pa prebran ali izbrisan. E-mail moraš oblikovati kot HTML in vanj pripeti neko malo transparentno sličico, ki jo gostiš na svojem strežniku. Ko uporabnik odpre mail se bo slikica naložila in če je linkana s tvojega strežnika boš opazil dostop v logih. Programi, ki bi opravljali tako delo pa dvomim da obstajajo.

Seveda to naredi brez vednosti uporabnika, šekar pa lahko pošlješ email v katerem zahteveš potrdilo o branju pošte a uporabnik to lahko prepreči. Sicer pa kaj je narobe s tem, da ga v mailu poprosiš naj ti odgovori?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

veteran ::

E-mail moraš oblikovati kot HTML in vanj pripeti neko malo transparentno sličico, ki jo gostiš na svojem strežniku.

Tole je še bolj nezanesljivo kot povratnice. Thunderbird ima po defaultu odklopljeno nalaganje remote slik. Pa tudi v Outlook-u marsikdo to izklopi, zaradi varnosti in virusne golazni...

Ja, najbolje je kar v pošto napisati 'prosim za potrditev sprejema sporočila, hvala' ali nekaj takega. Avtomatske oz. programske variante tega pa ljudje dojemajo kot nadzor. In najbrž tudi ni nobene realne potrebe, razen totalitarnih popadkov kakšnega šefa, da bi za vsak mail vodili evidenco, kdaj ga je kdo prebral. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

krho ::

Je ena metoda in ni preveč kompleksna a z njo lahko samo izveš če je bil mail odprt ne pa prebran ali izbrisan. E-mail moraš oblikovati kot HTML in...
si.Mail privzeto blokira vse, kar je v <img> tagu, in nima lokalnega cid-a.
Lahko poizkusiš potem img tag dodat preko JavaScripta, ampak na žalost, ga bo si.Mail odstranil, še preden bo prišel do rendering engine.>:D (verzija 0.6.0.80 30.07.2004)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

poweroff ::

Z img tagom se to da. Ampak dokler sem uporabljal Outlook sem enostavno rekel firewallu, naj outlooku dovoli samo povezovanje na mail server, ostalo pa blokira. Tb in ostali napredni klienti take zadeve že prej odstranijo.
sudo poweroff

Jeronimo ::

OmegaBlue - Mogoče pa piše kakšni ljubljeni osebi in bi rad bil zelo na tekočem, kdaj je oseba zadevo prebrala oz. da se ne bi zgovarjala, da ni nečesa v pismu apisanega vedela. V tem primeru ne moreš prositi za odgovor. S klasično pošto to dosežeš - priporočeno pismo.

Zunajnje sličice ima privzeto izklopljen tudi GMAIL .... in nazorno ti tudi pove, da nekdo preko pošte želi naložiti sliko s externega strežnika.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

jurre ::

kaj pa tista funkcija v outlook 2003? ce gres pod orodja, moznosti, kliknes moznosti e-poste, izberes moznosti sledenja pa lahko notr oznacis za vsa poslana sporocila zahtevaj: in imas na izbiro potrdilo o branju in (ali) potrdilo o dostavi. A to ni dobr?!

Jeronimo ::

jurre - ne dela povsod ta avtomatski reply oz potrdila. Nekateri serverji omogočajo to storitev, nekateri ne. Jaz imam to funkcijo v Outlooku vključeno in od nekaterih ne dobim nič, pri nekaterih, da je bil mail dostavljen vendar ne veš če je bil prebran ...... Tako da ni zanesljiva zadeva.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

PaJo ::

Zal tega ne mores resit za vse prejemnike, meni osebno gre na jetra to potrjevanje mailov in na te zadeve nikoli ne odogovarjam, ce bom odgovoril na mail je moja zadeva in ne zadeva posiljatelja.
No ce pogledamo na splosno je to tezko resit, ker vsak ISP uporablja drugacne mail streznike in drugacene nastavitve, tako da generalne resitve ne obstaja, na zalost ali pa na sreco, kakor za koga :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Jeronimo ::

Pajo - na srečo .... tako lahko vsaj ignoriraš kaj kar ti ni po godu .... :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375269945 (14876) Matko
»

Izšel Thunderbird 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
699993 (7418) [BISI]
»

si.Mail 1.0. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
626909 (6384) Hardstyle
»

email

Oddelek: Pomoč in nasveti
131133 (989) krho
»

Čas in datum prejetja e-maila

Oddelek: Omrežja in internet
141447 (1168) SubOrbit

Več podobnih tem