» »

Zelenec povezuje dva PC-ja

Zelenec povezuje dva PC-ja

king_m ::

Pozdravljeni!

Doma preko UTP kabla povezujem dva PC-ja.
Po dveh dneh truda nisem uspel priti nikamor dlje, kot do napisa "Omrežni kabel je izključen". In ja, sem preveril, če je pravilno vključen kabel, in je.
Z čarovnikom sem nastavil vse potrebno za domače omrežje (brez interneta, samo izmenjava datotek).

Mrežni kartici sta v obeh PC-jih in v obeh "delujeta pravilno", le povezati se ni mogoče, ker javlja da je "Omrežni kabel izključen".

What to do??!! ;(

poweroff ::

Imaš crosskabel ali navadnega? Za direktno povezavo potrebuješ crosskabel.
sudo poweroff

Kabel je UTP 20m patch RJ45.

Stratus ::

Ja, fant, stvar je taka stoji pa tko, nimaš pravega kabla. Potrebuječ Crossover ali "križni" kabel.
Stvar je v tem da za povezavo dveh PCjev drekt moraš na eni strani zamenjati 1 in 3 ter 2 in 6 parico, sicer pa imaš na netu ogromno povezav do navodil kako se izdela tak kabel. Ali pa pojdi v techtrade in si ga kupi.;)
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

To nima veze. UTP kabel je lahko navaden ali cross. To slednje pomeni, da je priključek na drugi strani inverzno obrnjen. Zelo verjetno imaš navaden kabel. Taki se uporabljajo za povezavo perko switcha (stikala). Poiskusi kje najti cross, ali pa naj ti ga v kakšni trgvini zvežejo...
sudo poweroff

Stratus ::

@ Matthai: zamenjane so samo 1-3 in 2-6 žička ostale so enake na obeh straneh
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

Evo,.... povezavo sem uredil, zdaj pa.........:\

Kako naj zdaj na enemu računalniku najdem mape na drugem računalniku??
Poskušal sem že vse fore z "Preslikaj omrežni pogon", ampak mi ni in ni ratalo. A rabim kakšen poseben program?

Vem, da je o tem že velik napisanga, ampak, če prvič srečaš kaj takega je dobro da ti eden bolj po kmečko razloži, tko ko ste mi za kabel. ;-)

gfighter ::

Če imaš inštaliran Service pack 2, potem najprej na obeh računalnikih najdi Windows Firewall v Control Panel, klikni Exceptions in obkljukaj File and Printer Sharing. Nato lahko katerikoli mapo klikneš z desnim knofom ter daš sharing and security ter nato Share this folder on network. To bi bilo vse.

Na enem je SP1, na drugem pa SP2 (client).

To vse kapiram, ampak kako pa pol na drugem videm katere mape so share-ane?

Moraš jih sharati. Mislim, da je treba v connection settings še omogočiti Windows network, potem pa moraš mapo dati da je "shared".
sudo poweroff

OK, to sem zdej vse zakapiru.
Treba je uporabit "Moja omrežna mesta".8-O

Zdej mam pa problem z dostopom do neta. Sem prebral že vse stare teme in nasvete in naredu vse kot piše ampak ne laufa.

Na PC1 je ADSL dostop do neta z dinamičnim IP-jem.
Na PC2 sem nastavu prehode (192.168.0.1), IP kartice (192.168.0.2), itd. Ampak nikakor ne potegne.

Vedno napiše, da je napaka pri connectanju. Kot da modem ne bi delal.

Imam pa SiOL ADSL.

Kaj še naj probam?

Sem že uredil!

matjash ::

in kako si to uredil, ker sam hočem na podoben način povezati drugi računalnik z internetom prek mojega , ki ima 2 mrežni kartici.
... bolje pozno kot nikoli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568495 (5324) c23po
»

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6517132 (15812) imagodei
»

Kako se poveze 2 racunalnika med seboj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
1311319 (9824) win64
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311598 (7268) Tomi
»

vzpostavitev domačega omrežja