» »

Hardware za snemanje zvoka

Hardware za snemanje zvoka

Blup ::

Sedanji računalnik je čist u k... kar se tiče snemanja zvoka. Kupil sem že SB Live! 5.1 in dober mikrofon, pa še vedno vse hrešči in šumi. Zanima me kaj povzroča te šume in če imate kaj izkušenj s snemanjem. Oz v končni fazi me zanima kaj vse bi bilo treba zamenjati oz kupiti, da bi lahko snemal čist zvok.

Blup
:\


p.s. imam plato Gigabyte GA-7VRXP, Athlon XP2000 in en levi napajalnik. Kej drucga pa po mojem ne vpliva na zvok. Ali pač?

AndrewSmith ::

Kaj pa sploh snemas???
Sebe ko pojes al igras na kak instrument???
Za snemanje bi mogu met vsaj Audigy 2ZS
pa se to je bolj tako.Mikrofon mora bit
tudi dobre kvalitete ne pa nek ljev za 5000sit,
ter pravilno postavljen.

Blup ::

Ja, najbl pomembn sm pozabu povedat ja. Snemam sebe ko govorim, snemam govor. Mikrofon imam dobr (Sony, ki da čist zvok). Problem je v hardveru, ki šumi, poka in prsketa :D.

A pol pravš, da Live! ni dost dobra kartica? Ker sm opazu (očitna razlika), da če je na mojmu računalniku daje slabši posnet zvok kot pa na drugem računalniku. Se pravi je verjetno tut odvisno od matične plošče oz SB in NBja in verjetno tut od napajalnika?

Blup
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blup ()

mtosev ::

Je mogoče kaki magnet ali magmetno sevanje v bližini?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Blup ::

Ne, ni nobenega magneta niti sevanja. Saj ne, da bi jaz vedel zanj. Predvsem pa se mi zdi, da b tako sevanje povzročalo brnenje in ne šumenja, škripanja in prsketanja... pa vseeno hvala za idejo!

Blup
:\

hokuto ::

sb live kartice niso ravno kvalitetne, vhodi line in ter mic pa so verjetno prav najslabsa stvar na njih. Vseeno pa pokanja in prasketanja ne bi smelo biti. Ze pred leti sem namrec posnel vec vokalov s sb live! kartico preko pro mikrofona za jingle ipd. in ni bilo problemov. Tako, da ce vhodi niso kako fizicno poskodovani, hardware-ski del kartice ne bi smel biti kriv za tvoje tezave. Ker pravis, da mikrofon na drugih racunalnikih dela v redu, predvidevam, da so tezave z driverji in/ali nekompatibilnostjo z maticno plosco (ce se prav spomnim sem nekaj bral, da sb live kartice v dolocenih kombinacijah pokajo, osebno nimam takih izkusenj). Najlazja stvar, ki jo lahko poskusis je uporaba alternativnih driverjev, ki precej pripomorejo k visji kvaliteti zvoka. Ce se resneje ukvarjas z zvokom, ti jih toplo priporocam. Dobis jih pa tukaj. Ce ne rabis gamerskih featurjev na kartici, so optimalna izbira. Lahko tudi malo pogooglas glede sb live in tvojih tezav, saj bi se znalo kaj najt.
Ko snemas v mixerju mutiraj vse vhode razen tistega, ki ga hoces posnet, pa racunalnik naj ne bo pretirano obremenjen se s cim drugim, da ne bi slucajno prislo do kakih izpadov (za to bi ga resda moral ze kar precej obremenit).

Ce se bos pa odlocal za novo zvocno in je zvok pomembnejsi od igric pozabi na sb kartice in raje vzami kako m-audio kartico, recimo tole. Zelo lepa cena za visjo audio kvaliteto od sb kartic.
doke!

CaqKa ::

šumenje in prasketanje se verjetno pojavlja zaradi čudnih softverskih nastavitev.. kaki imaš bitrate pa vzorčenje pa to?
in live je dovolj dober za snemanje zvoka.. še awe32 je dovolj dober.. nevem kaj eni bluzite o audigy 2zs.

Spajky ::

Če maš Via chipset, išči Via latency patch ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Blup ::

@Spajky: tole je napisu tale George k je naredu ta patch:"Warning! This does not install on Windows XP Service Pack 2 (SP2), or on Windows 2003, due to increased security on those versions. I will not be issuing an update for this any time soon."

Drugače pa hvala za te odgovore. Tista kartica bo zihr pršla v poštev ko bom kupoval kej novega, kar pa se tiče driverjev pa se še malce igram!

Hvala!

Blup
:\

Blup ::

Kašn mikrofon pa pol rabš za tole m-kartico? Oz. na kakšnem konektorju. Jst mam sedaj mikrofon s 3.5 mm bananco. A to obstajajo kkšni konverterji?



Blup
:\

Jeebs ::

Če ti ta nasvet kej pomaga, z Adobe Audition se da prov enostavno iz posnetkov odstraniti šum. Posnameš z mikrofonom zvok v .wav ali kak drug format, odpreš datoteko v AA, označiš del posnetka kjer se nahaja samo šum in potem z ustreznim filtrom odšteješ šum od originalnega posnetka. Sam imam isti problem, pa se na ta način dobi zelo dobre rezultate. Paziti pa moraš, da ne pretiravaš s stopnjo filtriranja, saj tako ''zamoriš'' tudi ''uporaben zvok''.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Blup ::

Bom poizkusil še z Adobovim programom. Sam sem že preizkušal Cool edit, vendar ni kaj dosti pomagalo pri zelo kritičnih šumih...

Blup
:\

Jeebs ::

Sedajle sicer ne vem, kakšno kvaliteto ti potrebuješ oziroma zahtevaš, vendar je po zgoraj omenjenem postopku in malce preizkušanja meni uspelo praktično popolnoma odstraniti šum iz posnetka.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jeebs ::

P.S.: Je pa za dober posnetek ključnega pomena tudi to, da ni na posnetku kakih nepotrebnih zvokov. Naprimer, da se ti zadaj oglaša kaka žival, kdo govori, trkanje po mikrofonu... Skratka, če bosta na posnetku res samo tisti glas, ki ga želiš in pa navaden šum potem lahko dobiš več kot dobre rezultate. Če želiš video tutorial kako v AA odstraniti šum mi sporoči mail, pa ti pošljem.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

CaqKa ::

meni pošlji
imejl v profilu.

Blup ::

Majnen majl!

Und danke šon! Rabim zelo dobro kvaliteto oz čist zvok!

Blup
:\

Jeebs ::

Evo, ravnokar pošiljam. Poročaj, če boš zadovoljen! :D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

CaqKa ::

meni tudi pošlji prosim.

Jeebs ::

Bi rabil tvoj mail. Lahko sporočiš tudi na zs.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

CaqKa ::

>>> CaqKa
>>> Poslano: 22.10.2005 10:43:18
>>>
>>> meni pošlji
>>> imejl v profilu.

Jeebs ::

Poslano.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123219 (673) midiboss
»

Pri snemanju govora prihaja do šumov

Oddelek: Pomoč in nasveti
111143 (886) RatedR
»

Kvalitetna zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
222276 (1990) neres
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
597904 (6699) matjash
»

Zvočna kartica (čim boljša-rabim za SNEMANJE z mikrofonom)

Oddelek: Kaj kupiti
161456 (1221) speacker

Več podobnih tem