» »

Zvočna kartica (čim boljša-rabim za SNEMANJE z mikrofonom)

Zvočna kartica (čim boljša-rabim za SNEMANJE z mikrofonom)

J-Don ::

Trenutno imam zvočno Creative SB live 5.1 in je za poslušanje kar v redu, kar se pa kvalitete snemanja tiče pa ni v redu.

Imam mikrofon sennheiser E-845 nekje za 35.000 SIT v big bangu,
in je ful kvaliteten. http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=004515
Zato bi ga rad iskoristu z čim boljšo zvočno kartico!!!

dam nekje do 50k!!! Kvaliteta mi je fuuuul pomenbna, ker pač delam Rap in se mi res ne splača hodit v Studio, ko imaš lahko tudi doma sistem za snemat!!!

Proval sem že snemati tudi na: CREATIVE LABS Sound Blaster Audigy 2 ZS
stran na www.enaa.com
za 23.000 SIt
in je kvaliteta kar v redu, ampak če lahko dobim še kaj bolj kvalitetnega za le nekaj tisočakov več, se mi splača!!

kaj mi predlagate????

meacho ::

V tomesečnem monitorju je test takih kartic...

aha bom šol do najbližnje trafike pol!!!

dobro uno bom prebral,
samo še vedno me zanimajo vaša mnenja in iskušnje o teh zvočnih karticah!!
mislim da so creative najboljše ne?

sem pogledal to revijo na netu o temu:
Zvok za zabavo
ampak piše samo kar se tiče poslušanja in gledanja filmov!!!
to me ne zanima!

Mene zanima samo kvaliteta pri snemanju!!!!

Alirio ::

Audigy 2 je kvalitetna pa baje da se zvok z mic. na comp kar dobro posname. Drgač pa nevem morda kaj bol proffesionalnega (sam nevem kaj bi to blo):8)
lp.
Alirio
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

iso2000 ::

Si imel v prejšnji številki Monitorja malo bolj konkretne kartice stestirane. Knjižnica...
LP

nokia6310 ::

Sem lastnik kartice audigy 2 in jo moram pohvalit res je odlična za snemanje in predvajanje.
Drugače me pa zanima nekaj stvari:
Za konkretno snemanje če lahko temu rečem profesionalno rabiš vsaj 32 kanalni sekvencer po možnosti digitalen pri snemanju iz računalnika lahko nastane veliko problemov eden izmed njih je kako boš izničil šum ventilatorjev če izključimo možnost da bi kabel ki povezuje mikrofon napeljal v drug prostor in imel s tem posledično večje izgube zaradi dolžine kabla?
Kar se snemanja tiče priporočam audigy platinum z pozlačenimi digitalnimi vhodi seveda pa moraš imeti vse optične povezave da se znebiš vseh šumov ki bi pri tem lahko nastali in potem boš imel res pravo kvaliteto kakršno verjetno pričakuješ drugače pa rabiš najamnj zvočno kartico vsaj za tvoje potrebe z simetričnim mikrofonskim vhodom da bo kvaliteta snemanja čimbolša pa kakšen mastering je dobro znati delat potem pa lahko rečeš da imaš studio v malem.

glinik ::

Jaz sem pred časom bral test profi zvočnih kartic (v Mariborski Univerzitetni knjižnici). Zdaj res ne vem, katera revija je bila. Vem pa, da je tam bila Creativova kartica Audigy 2 AN za recimo 50k sit. Bila je nekje med zadnjimi. Samo vedi, da je cena tistih najbolših kartic 2-3X večja. Če primerjaš cena/kvaliteta, je Creativ sigurno 1. izbira!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Fukomuko ::

eno offtopic vprašanje: s katerim programom bi lahko posnel glasbo oz. govor iz radia ali online radia, ki bi ga lahko kasneje tudi obdelal?

Gapi ::

Streamripper za winamp je za ripat muzko iz online radia. Drugače pa rabiš samo kabl za povezat radio na zvočno kartico na line-in vhod.
No person is rich enough,to buy back his past.

destiny ::

Audigy je bolj igračarska varianta. Poglej si mal Terratecove kartice (DMX 6fire...)

nokia6310 :

kero ausigy 2 imaš točno, ki jih je več?

Ne ma mislim da ne rabim sekvencer in optično povezavo ker edino kar imam za posnet je Vocal!!!!

SAmo zvočno moram pravo izbrati, kero mi še kdo predlaga???

Fukomuko ::

Gapi: sedaj imam receiver, povezan na računalnik, tako da lahko prek računalnika poslušam mp3-je. Ali bo to vredu, ali more biti kakšen poseben kabel?

EMET ::

hm .... zakaj pa bi zapravljal maso denarja za kartice, če se ne misliš poklicno (in stalno ) ukvarjati s tem?

najbolj poceni in verjamem, da zate tudi dovolj kvalitetna je varianta, da si sposodiš kak malce boljši Sonijev minidisc, porenosni zato, ker imajo dobre stereo mikrofone - pol posnameš željeno in preko digital in spraviš v se v PC, brez kompliciranja ... morebitne napakce pa lahko komot popraviš z urejevalnikom zvoka (SoundForge, WaveLab, CoolEdit, ...)
EMET is the truth ...

Gapi ::

bulek: Bivši cool edit bo glih taprav. Ja rabš pa še kabl. Tak kot ga imaš za poslušanje na reciverju bo kr vredu. Samo da ga priklopiš na in-line.
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Ljudje?!?!

Edino kar me zanima je samo ZVOčna kartica, drugo je že vse priskrbljeno!!
In ne skrbite vem zakaj kupujem!! Ker snemam že 4 leta in bom sigurno še deset let!!!

rabim kvalitetno kartico!!

če ima kdo :
- CREATIVE LABS Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum PRO
- CREATIVE LABS Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum int.
- CREATIVE LABS Sound Blaster Audigy 2 NX e

Naj pove kako in kaj ??? so vse dobre ??!!

samo kritika me zanima!

speacker ::

Živjo. Če hočeš kvaliteto , ti svetujem da pustiš Creative izdelke pri miru.Saj ne da niso dobri, marsikdo
ne loči kvalitete, vendar glede na to da za isti denar dobiš terrateca, ki je boljši kar se tiče kvalitete zvoka, je morebiti bolje, da se odločiš za slednjega. Naprimer DMX Fire.
lp
''...''

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audigy2 ZS ali Audigy 4 OEM

Oddelek: Kaj kupiti
71312 (1153) DominusSLO
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika