» »

Nujno rabim pomoč - pošiljanje smsov

Nujno rabim pomoč - pošiljanje smsov

Hathor6 ::

Živjo, kolega me je usmeril sem, ker imam eno specifično težavo. V nedeljo naj bi s svojega mobitela preposlala en že prejet sms, vendar jaz tega nisem naredila. Na Mobitelu imajo ta sms menda zabeležen (bom šla preverit danes popoldne). Jaz vztrajno trdim, da ga nisem poslala, izpiski kažejo drugače. Ali obstaja kakšna opcija, da bi nekdo zlorabil moj mobitel na tak način? Telefon je bil čez dan večinoma pri meni, vsekakor pa ga ni uporabljal nihče drug.
Preposlan naj bi bil sms, ki je bil prejet okoli 12.20, s tem da je za njim prišel še eden, tako da ponesreči skorajda ne bi moglo biti.

A mi lahko kdo pomaga, svetuje, namigne, kako naj dokažem, da tega nisem pošiljala jaz? Res prosim za pomoč, ker je na nitki moja beseda!

LP,
Hathor

vres.ales ::

in zakaj te sploh moti to, da je blo sporočilo poslano
idi poglej na mobitel
pa povej še kakšen model telefona imaš

Hathor6 ::

Moti me zato, ker gre za delikatno situacijo, ne bi šla rada v detajle, ...in bi rada dokazala, da se jaz nisem zlagala oziroma da je moral ta sms zmanipulrat nekdo drug, ne pa jaz.

Doman ::

Dvomim da bi ti šel to kdo delat.
Najbrž ti je vzel nekdo telefon ali pa si se zatipkala(ponesreči), se nam doskrat to zgodi in tega se še zavedamo ne.

jurre ::

a telefon nima moznosti da shrani poslana sporocila?

ricola78 ::

V bistvu kolegico zanima, če obstaja kakšen program, s katerim bi lahko pošiljal sms iz računalnika, stem da bi izgledalo kot da je bilo poslano iz mobilca. Recimo kot je SMS Poštar, ki pa mislim da deluje samo na simobilovo varianto, medtem ko ima kolegica mobitel. Na forumu sem videl post o strani http://www.smsaj.com/ , kjer pa naj bi se izpisala številka 2929 kot izvorna številka.

Kolegica pravi, da 100% ni mogoče da bi nekdo drug poslal sms, ker je bila ves dan sama doma in je bil mobitel pri njej.

Sem skoraj 100% da obstaja ena taka varianta kot smsPoštar za mobitel, sam se s tem že nekaj let nisem ukvarjal. Če kdo kaj ve, naj prosim vsaj namigne, da ne bo zvenelo kot rožica.

jurre ::

Karkor vem ne obstaja nic takega za mobitel. Nekaj mislim da se da posiljam s strani mobitela (planet oz. bivsi pinkponk) samo moras placati sms...(pa se verjetno vidi tvoja cifra, nisem pa 100%). Drugace pa ne obstaja, ker veckrat spremljam te debate in vsi pravijo mobitelovcem naj si kupjo eno halo kartico 040 samo za postarja, ker drugace ne gre.

OmegaBlue ::

Včasih se je dalo pošiljati sporočila kot da so prišla iz katere koli številke preko SmartSMS programa, program pošlje sporočilo tako da direktno pokliče v sms center tujih ponudnikov, ki so pač na voljo v seznamu, če je to še mogoče ne vem.

P.S.
Če koga zanima lahko program dobi tu. in lahko preizkusi. (potreben je analogni modem).
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ricola78 ::

OK. Sicer sem pravkar poskusil na smsaj.com in uporabil zakupljeni sms in se je izpisala prava številka, problem pa je ker dobiš po sms-ju pin kodo za pošiljanje, tako da ta fora odpade.

Doman ::

Mobitel omogoča to, vendar je zadeva plačljiva. Te pride isto kot če bi pisal s telefona, vendar je preko računalnika bolj praktično. Lahko nastaviš tudi čas ter datum, kdaj naj bi bil SMS poslan.

Lp, Doman

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

#000000 ::

Ja se da to izvest s klonirano kartico, edino ne vem ka se zgodi če se hoče prijavit tudi klon na omrežje, ker verjetno dva ne moreta bit naenkat gor. Če je res da ni ona poslala, obstaja samo še ta možnost, ker drugače skor 99 % ni možno poslat SMS-a da bi bil oddan z iste cifre. To se da preverit na mobitelu, nej samo upraša kero IMEI cifro je imel tisti aparat. Če je ista kot je njena, je poslala ona (ali pa ima nekdo spremenjeno tudi IMEI številko)

BTW Jest taki klobasi nebi kej dost verjel, verjetno je poslala ona zdej pa se zgovarja, vsaj do zdaj kaže vse na to. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Shilchk ::

Program SMS Press (zdaj e-txt link) je omogocal, da v sms "podtaknes" cifro od kogar koli. Ne vem kolk zadeva se deluje. Vcas se je dal registrirat in si dobu 30 sms-ov brezplacno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shilchk ()

Shilchk ::

Aja se to! V telefonu prejemnika lahko pogledas tudi iz katerega sms centra je prislo sporocilo. Ce je cifra sms centra kr ena (mobitel in simobil ne omogocata, posiljanja sms-ov prek njunih sms centrov z modemom) je definitivno fake.
Lp

farko ::

obstaja možnost da ti je nekdo zlorabil številko.Vendar je to možno samo z programom sms sity.Tam se je moral rgistrirat in je 50 tolarjev gratis sms sporočil.Vendar preveri in tist ki ga je dobil naj prav tako ki ga je dobil naj preveri kaj je pisalo zraven.Drugače čeprav je pri mobitelu vse možno je nemogoče da bi ti kdo iz tvojega mobija kaj poslal.
farko

Hathor6 ::

Ej, res se ne zgovarjam, nisem poslala jaz, prisežem. Preposlat sms na Nokii 6310 ni tko simpl, da narediš dva koraka pa je stvar narejena, ampak je potrebnih kar ene 6 korakov oziroma pritiskov na določeno zaporedje tipk...pismo no, pa menda ja vem, kaj sem delala!

Drugače pa se zahvaljujem vsem, ki ste že napisali odgovore in tistim, ki jih še mogoče boste. Hvala za pomoč.

V-i-p ::

OK, dejmo tole malo logično predebatirat. Praviš, da ti nisi poslala. Torej ga pač nisi. Praviš da je bil poslan en ŽE prejet SMS. Torej imaš ta sms ti na telefonu in ne nekdo drug. Odpade varijanta, da je nekdo preko spleta poslal sms. Saj imaš besedilo smsa ti in ni kar neko besedilo iz spleta. Prav tako odpade varijanta klonirane kartice, saj bi ti morala nekomu dati svojo kartico, da jo klonira. BTW, če imaš naročnino, lahko na monitorju preveriš ali je bil sms RES poslan iz tvoje cifre, ob kateri uri in na katero številko. Če pa ti lahko povem osebno mnenje, je scenarij tak, da si imela sms shranjen nekdo ga je pa samo prebral in posredoval na tisto cifro. Premisli malo, kje si pustila telefon, da ga nisi imela ob sebi, kdo je imel tisti čas možnost dostopa do telefona, pa boš videla, da lahko hitro najdeš krivca. Če ga nisi poslala ti, ga je definitivno nekdo drug iz tvojega telefona.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

qwdl ::

...al pa je nekdo, ki dela na Mobitelu, posredoval tvoje sporočilo.... ;)

V-i-p ::

Nemogoče. Družba Mobitel teksta smsov ne shranjuje. Shranjuje podatke kot so: na katero številko je bil poslan sms, iz katere številke, ob kateri uri, na kateri dan... sam tekst pa se izbriše takoj, ko je sms dostavljen...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

#000000 ::

Ne a se res ne da, kaj pa z odredbo ? Ker se mi zdi da sem enkrat vidu v enem fasciklu tudi vsebimo SMS sporočil.

farko ::

Varianta je še druga da si kdaj prej kak dan ali dva poslala mesič pa ga ni bilo možnost dostavit in se je dostavil ko je pač dotična oseba prižgala telefon.
farko

Gizmo_X ::

Kaj pa možnost pošiljanja SMS-a čez nekaj dni? Napišeš SMS, potem pa je nekaj z *NM# ali nekaj podobnega... Skratka, SMS čaka v centru, da mine dano število ur, potem pa šele pošlje ta SMS naprej k prejemniku.

Torej to, da je cel dan bila doma z mobilcem, ne pomaga kaj dosti. Razen, če je bila z njim sama celih 7 dni ( oz. 7 * 24 ur, kar je meja ) .

Seveda pa to odpade, če je original poslala na dan, ko je bila doma sama z mobilcem.
Don't pay the BILL at the big GATES.

adrian007 ::

Je možno in to na zelo enostaven način. Kako zlorabiti uporabnikov mobitel?

Na njihovi spletni strani www.planet.si se prijaviš kot nov uporabnik. vpišeš telefonsko številko, na mobitel pa potem dobiš aktivacijsko kodo. Nato vpišeš uporabniško ime oz. geslo in je zadeva rešena. Seveda moraš imeti takrat pri sebi telefon. Potrebuješ ga samo za 10 sekund, da dobiš sms aktivacijske kode. Nato se lahko kadarkoli prijaviš s svojim geslom in telefonsko številko, ter seveda pošiljaš sms-e kadar se ti zahoče.

Sam sem to naredil na treh telefonih (moj, mamin, očetov), da lahko pošiljam sms-e preko interneta.

Seveda se da izkoristit to na zelo enostaven način. Našadva sploh ne vesta, da pošiljam sms-e z njihovih telefonov :))

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sms ni prišel do naslovnika?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4013232 (11758) kunigunda
»

SMS Poštar v3.0 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
45071002 (27597) DJ Beat
»

Čuden SMS - poslan iz številke +000

Oddelek: Omrežja in internet
223532 (2522) EasyCoding
»

SMS Center

Oddelek: Programska oprema
233792 (3353) ABX
»

Free SMS na PINKPONK UKINJEN! [:'(]

Oddelek: Mobilne tehnologije
323373 (2609) njok

Več podobnih tem