» »

kako dostopit do routerja?

kako dostopit do routerja?

jurchi ::

Imel bi eno vprašanje, ki je verjetno malo širše, pa vendar.....

Uporabljam Edimax-ov router (modela žal ne vem):| ....in so se mi pred par dnevi začeli pojavljat problemi....predvsem pri uporabi azureusa.

Zadeva je takšna, da tudi če DL-jam en fajl, ki ima 450 seederjev pa 150 leecherjev, mi DL dosega max. 10 kb/s.....hkrati mi javlja da je število user-jev 3 ....mism WTF?

Sej dogaja se mi tudi, da odkar sem inštaliral router sem v DC++ stalno v passive mode-u, pri azureusu pa med DL-jem neta sploh ne morem uporabljat.

Zato sprašujem kako je možno dostopit do mojega routerja in tam spremenit določene nastavitve......sej tut na temu področju sem totalen laik (bral sem nekaj v smislu port forwardinga itd. sam mi ni čist nič jasno).

Tako, da kakršenkoli nasvet kako bi lahko dostopil do routerja in bolj optimalno uporabljal omenjena programa, bi bil več kot dobrodošel.

P.S.uporabljam standardno adsl povezavo
newb ;)

StratOS ::

EVO

Dejte folk berite navodila :|

Q: How to login to the router and configure the router?

A: The default IP address for Edimax router is 192.168.2.1

Open Internet Explorer. In the address bar, type in 192.168.2.1 then hit Enter. You will get the login prompt window. The default username is admin. The password is 1234. Hit Login button. You will login to the router's configuration page.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

jurchi ::

hvala za tale link...mi je ratal zrihtat konfiguracije v routerju.

Zdej me pa neki zanima......
V routerju sem enablal virtual server......firewall disable..........mam pa PPoE povezavo in ne statičnega IP-ja.

Pri virtual serverju sem vpisal IP, ki mi ga vrže ven kot moj IP v cmd-ju ipconfig.
Potem sem odprl port 49155, ki sem ga prej tut nastavil v azureusu in dal, da upošteva pri obeh (UDP in TCP).

Rezultat je sledeč.......pri azureusu mi zdej lepo dol vleče podatke in sem prvič dosegel zelenega smajlija:D ....še vedno mi pa ni jasno, zakaj mi ko laufa azureus noče delat internet. res je pa, da mi azureus tud neki javlja, da morm prevert prehodnost UDP....al neki tazga:|

Pri dc++ sem v virtual serverju nastavil iste le, da sem odprl port 1412 in mi dc++ javi, da je ta v uporabi.

POMOČ PROSIM!?
newb ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurchi ()

StratOS ::

Preberi navodila obnašanja na forumu !
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

OmegaBlue ::

StratOS to bi prej veljalo zate - on se obnaša čisto v mejah normale.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372345289 (45745) ignats
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev

236196 (4702) nx6325
»

WiFi ruter-pozabljeno geslo

1110647 (9791) lali12
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153238 (3078) MitkoVIP
»

Web server inštalacija recimo IIS preko modema ruterčka in firewalla brez domene

61579 (1526) StratOS

Več podobnih tem