» »

Katero miško?

Katero miško?

trek@s ::

Kupujem novo miško. Ker me od te, ki jo imam zdaj boli roka, si bom kupil malo boljšo.

Kaj priporočate, da dobro sede v roko? Kak se kaj obnesejo "trackball" miške?

Ne rabim dobre miške za igrce, ampak dobro miško za mojo roko in zapestje? Sem pa pripravlje dati cca 15k maksimalono 20k SIT.

gunserman ::

Sej gamerske miške znajo bit tud udobne >:D >:D Mx518 je zame full udobna. Nevemmo kakšno imaš roko, najbolše je da malo pogledaš po trgovinah in probaš katera ti najbolj ugaja....

a13misko ::

Kupi MX518 jo imam sam že teden in ne bi imel druge je dobra za igre, pisarniška opravila... karkoli ne utruja zapestja tako da!:D

Cranchi ::

gre za druga dejstva in sicer za obliko roke, predvsem velikost, jaz imam namrec tako sapo da so mi preprosto logitechovi izdelki premajhni oz neudobni (preostanek dlani drsa po podlogi) probal sem veliko Ljevih misi naprimer mx1000, mx700, mx510, mx310 in dejansko mi nobena ne ugaja, provo udobje sem pa nasel v razorjevem DBju ki pa je poleg udobnosti tudi tehnicno ena izmed najboljsih misi, se posebaj prihajajoci copperhead ki je zagotovo najboljsa mis po spacifikacijah..
Get a Macintosh!

TOP ::

Mx518 je zame najbolša miš imel sem jih kar nekaj na provi meni osebno najbolj sede v roko kar se tiče pa Razor DB miši,so tud zelo dobre ampak tehnološko so bolše samo po papirju v resnici ne.Zato zame je najbolša Mx518.

a13misko ::

In zame!:D

jan01 ::

Kupi logitechovo miško mx518. Sam imam sicer ze kar nekaj časa mx510 in je res zakon.
Ko sem jo prvic imel v roki se mi ni zdela nic posebnega,razen ful uporabeni podpalcni tipki.Potem pa sem probal prejsno miš za pet čukov(tud od logitecha).Sploh nisem mogel normalno delat z to prejsno miško(kod bi iz ferrarija se presedel v fičkota...). Zatorej se enkrat kupi ta logitechovega glodalca mx518.Ne boti zal!

Matek ::

Ne vem, kaj vsi nakladate z MX518 - to je gejmerska miška, on je rekel, da takšne ne potrebuje. Kar se tiče ergonomije, je trenutno po mojem mnenju najboljša MX610, pa tudi MX1000. Najdeš jo lahko na najdi.si
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bajsibajsi ::

"...predvsem velikost, jaz imam namrec tako sapo da so mi preprosto logitechovi izdelki premajhni oz neudobni ..." "...provo udobje sem pa nasel v razorjevem DBju "

Aha, DB je pa precej vecji od MX serij a ne?


MadManMato vse lepo in prav; ze res da je MX518 gejmerska miska, ampak je povsem primerna za "normalno" namembnost in uporabo.Laserska MX610 razen tega da je wireless ne ponuja nicesar vec kot ponuja MX518 in tudi ergonomsko v posplosevanju ni nic bolj prijetna drzi kot 518. Napreden uporabnik MX5xx in tudi drugih misk pa ze dolgo ne uporablja >27MHz, s cimer naj bi bila 610 toliko bolj v prednosti in primernejsa za delo.

trek@s ::

Ve kdo za kakšno trgovino v MB-ju, kjer bi lahko te miške sprobal, kak "ležijo" v roki?

AngelOfDeath ::

@trek@s saj vsepovsod kjer jo prodavajo lahko testiraš mislim da ma takšno embalažo :)

mzidy ::

Sam imam MX518 in lahko samo priporočam, sam če pa ne rabi za gaming še naj pa res pogleda za MX1000, ki je men osebno boljša, sam za igre mi ne leži(MX1000):)

trek@s ::

No, takole ko sem malo pregledal vizualno miške, sem se res nekako odločil za mx610 ali mx1000. Katero od teh dveh priporočate? (seveda bom šel pred nakupom v trgovino preizkusit). Morda kakšna tretja varianta?

Jacobo ::

Kaj pa laserska miška? Nudi več udobja in z njo lahko "drsaš" kjer ti paše.... V Comtronu in Big Bangu dobiš brezžično že za 7.990 sit...? ;)

Brilko ::

MX1000, kaj boš vleku kable za sabo... nebo ti žav!

Jacobo ::

Laserska miška je drugače žična ali brezžična,...

getfrik ::

Razor vzami :D če ti je ta oblika miške všeč

Brilko ::

Dej no razor je na občutek kot navadna miška za 3k... stran od tega... edin če preveč igrce špilaš. Če pa hočeš met miško v roki, pa vzami MX1000.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

N-E-O ::

vzami logitechovo G5 miško za 18k sit, ki ima 2000dpi-ja in lasersko tehnologijo...
mx518 ni več vse dragi moji :))

če hočeš pa brez žic, pa G7..
Follow the white rabbit.

trek@s ::

Ne potebujem najnovejše tehnologije, super natančnosti,....

MIŠKO, ki dobro sede v (dokaj veliko) roko. A kdo ve, katera je večja - mx100 ali mx610?

BigHugo ::

Mislim, da MX 1000. Ergonomičnost MX 610 se mi pa zdi boljša. Sam jo imam, odlična miška, lahko pa bi bila za spoznanje večja. Probaj pa poročaj.
LP BigHugo

Brilko ::

BigHugo: dej povej mi, si zadovoljen s to miško, ker sem jo zdejle najdu, in zgleda popolna za mene. Boljša ergonomičnost od MX1000? Hm...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

BigHugo ::

Brilko: Prej imel MX 500. Zelo zadovoljen razen tega, da je za sabo vlekla kabel in pa problem podloge (pač problem optičnih mišk). Ravno zaradi tega sem nabavil MX 610 (brezžična in pa laserska). Miško imam en mesec (še vedno prva baterija, ki bi naj vzdržala 4-6 mesecev), laufa pa na bilokateri podlogi (tudi na palačinki, če hočeš). Oddajnik je kot ključek (primeren za prenašanje). Lahko pa bi bila za spoznanje večja (stvar roke), vendar, ko se jo navadiš je to odlična miš. Meni osebno boljša od MX 1000. Pač stvar okusa.
Miško uporabljam na notebooku, katerega vsakodnevno prenašam in uporabljam cca 10 ur.
LP BigHugo

Brilko ::

Aha, cool. Ker jaz sem pol leta imel MX510, mi je bla super, ampak sedaj ko imam že nekaj časa MX1000, mi je dosti boljša od MX510, zaradi boljše oblike, brežžičnosti...

Ja, točno tako miško rabim za notebook. Čeprav mal težk verjamem, da je oblika boljša od MX1000, mislim da je super, ker vbistvu rabim eno s sprejemnikom v obliki čipa.

Hvala za INFO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

jest10 ::

Malo se vmešavam. Kaj pa mislite o LOGITECH B85 UltraX Optical Mouse?
Bi bila spodobno nadomestilo za BJ58? Škoda mi je dajati denar za MXxxx, OEM izvedbe so "rahlo" bolj prijazne do denarnice.

poluks ::

meni pa take miske kot MX1000 nekako sploh ne sedejo dobro v roko (zaradi oblike), pa se ce so brez zicne so teske in te bo spet roka bolela.

glede na to da tudi sam veliko uporabljam misko (cca 5-7h na dan) tako za risanje kot za igrce je moja izbira razer DB. (je malo daljsa kot navadne miske i prav to mi odgovarja)

PS; miska je cist stvar navade

Brilko ::

Jaz sem tudi govoril, da je škoda dat cca. 10k za miško, ampak ko sem sam dobi v roke MX510, kaj šele potem MX1000, vem da miške pod deset 10 in druge firme kot Logitech sploh ne kupim več.

Glede teže brezžične miške: sej miške ne držiš v roki, ampak jo samo s prsti premikaš, tak da ne glejte na težko miške, ko je dvignete v zrak. Rabiš pa za vsako miško čas, da se navadiš, tudi pri prehodu med MX serijami, recimo na MX1000.

poluks ::

vsak zagovarja svoje. imas pa prav glede tega da ko enkrat kupis dobro mis ne bos vec nikoli uporabljal slabsih (ljudje se ne zavedajo razlike).

Microsoft miske sucks (po obliki)

trek@s ::

Ve kdo, koliko sta težki mx610 in mx1000? Najbrž je mx1000 lažja in bi raje vzel njo, vendar s stališča prenosljivosti sem in tja bi pa raje vzel mx610, ker nima namiznega polnilca&sprejemnika.

Brilko ::

BigHugo: mal se motiš, ergonomičnost MX1000 je boljša, od MX610, nevem, verjetno MX1000 še nisi probau za dlje časa. ;)

Dead_Eye ::

Še en glas za logitech. Če ne bi igral iger bi vzel mx1000, tako pa imam mx510...
The one and only

fahrenGONE ::

Razer je super. In to recem po vec letih uporabe MX in igranja hitrih FPS iger (ne kampiranja!). Potem je verjetno ze nekaj na tem, hehe. Oblika ni ista kot pri MX in ce rabis misko kot pocivalnik za dlan, potem kupi raje MX. Razer je ce hoces hitro, light in precizno zadevo.

Drugace pa so vse v takem rangu cool, odvisno kaj je tebi osebno bolj vsec. :)

Brilko ::

fahrenheit: oblika razerja je v kurcu, če hočeš pa obliko pa miško namenjeno igram, pa nabavi MX518 al G5/G7...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

fahrenGONE ::

Imam tudi MX in vem da ima dobro ergonomicno obliko ampak meni se Razer bolj dopade, ker je manj bulky varianta, hitrost in lahkost uporabe so zame zelo pomembni elementi. Oblika je super in dobro premisljena. Ce ne vidis razlike med navadnimi miskami in Razerjem, potem raje ostani pri tistih ki so ti bolj vsec. :)

Meni so vsec MX in Razer. Uporabljam pa Razer.

Brilko ::

Tale slika ti lepo pokaže, da je oblika razerja čisto standardna, sem ga tudi na kratko preizkusil. Ampak saj si omeniu da ga imaš, ampak ne moreš pa trditi da ima sploh kakšno nestandardno obliko. 1 drugačna poteza kot navadna miška... Ampak kot sem omeniu ne govorim nič čez kvaliteto in točnost, ampak ergonomična pa ni.

Drugače pa: jaz bom ostal na najboljših miškah, pa še to, najbolj ergonomična miška je MX1000. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

fahrenGONE ::

Ma saj vem da je MX serija, ne samo 1000 ergonomicna, morda ima 1000 kaksno potezo vec. Ampak ko igram, boljse igram z razerjem, pri MX pa se nekako polenim, saj je miska narejena da roka res pociva gor in to ni dobro ce moras bit on-alert. :)

Naj se omenim, da me je Razer preprical v par dneh, pa vec letih uporabe MX. In imam obe, tako da ni finta da tukaj zagovarjam kar sem kupil, ker sem v bistvu kupil obe.

DominusSLO ::

Jaz imam 518 in sem probal že tudi razerja. Pri razerju so mi zelo zelo všeč gumbi in verjetno bi pri ponovnem izbiranju vzel razorja. U glavnem je treba probat in videt katera lepše sede v roko. Meni pri 518 nekoliko trpi mezinec in me moti umazanija, ki se nabira med tipkami...

To so moje ugotovitve po nekajmesečni uporabi.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
979686 (6995) Nejc Pintar
»

Katero miško?

Oddelek: Kaj kupiti
332281 (1534) kunigunda
»

miš

Oddelek: Kaj kupiti
311921 (1365) Snare
»

Razlika med MX510 in MX518

Oddelek: Kaj kupiti
322093 (1618) Brilko
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
847539 (5700) Meddo

Več podobnih tem