Forum » Kaj kupiti » Katero miško?
Katero miško?
pinx ::
Kot že naslov pove, sem se odločil za nakup novega glodalca.
V poštev pride predvsem Logitech, gledal sem modele LX7, Mediaplay, MX610 in MX1000. Prosim če lahko napišete slabosti in prednosti posamezne miške in seveda najbolj smotrn nakup. MX1000 je že skoraj "overbudget", recimo, da dam največ 50€ oz. 12k SIT.
Sprejemam tudi druge predloge, miška pa bo služila kot povprečnemu uporabniku (ne potrebujem miške, ki je predvsem za igre - Razer ipd.)
LP
V poštev pride predvsem Logitech, gledal sem modele LX7, Mediaplay, MX610 in MX1000. Prosim če lahko napišete slabosti in prednosti posamezne miške in seveda najbolj smotrn nakup. MX1000 je že skoraj "overbudget", recimo, da dam največ 50€ oz. 12k SIT.
Sprejemam tudi druge predloge, miška pa bo služila kot povprečnemu uporabniku (ne potrebujem miške, ki je predvsem za igre - Razer ipd.)
LP
kopriva ::
Oprosti, predlagal ti bom nekaj, kar ni Logitech: Apple Mighty Mouse.
Res je:
- ni wireless
- kolešček zafrkava - lahko že po prvem mesecu (ampak samo zaradi umazanije, tako da se lahko očisti in dela naprej)
- je pa kr razmeroma draga - 12k, 13k
Vendar, ne vem, meni je do sedaj najboljša miška, kar sem jih lahko držal v roki. Nizka je in to mi res full ustreza. Tako da, če bo kdo iskal kakšno bolj flat miško, je to to.
Pa dober nakup - za karkoli se boš odločil!
Res je:
- ni wireless
- kolešček zafrkava - lahko že po prvem mesecu (ampak samo zaradi umazanije, tako da se lahko očisti in dela naprej)
- je pa kr razmeroma draga - 12k, 13k
Vendar, ne vem, meni je do sedaj najboljša miška, kar sem jih lahko držal v roki. Nizka je in to mi res full ustreza. Tako da, če bo kdo iskal kakšno bolj flat miško, je to to.
Pa dober nakup - za karkoli se boš odločil!
domzi ::
Lahko ti povem za mx610..Z njo sem zelo zadovoljen nobenih tezav, baterija zdrzi zelo dolgo, sem se zelo navadil nanjo.
tsatthoggua ::
Bolj za gaming - G5. Je na kablu, koma dobra za drzat in natančna. Sicer imam sam trenutno mx510 ki pa je na žalost gladka in imam probleme ko mi roke začnejo swicat. Po testiranju pri frendu resno premišlujem, da bi zamenjal. Je pa nekako 15 jurjev vendar ti ne bo žal.
Brilko ::
Imam doma MX610 in MX1000. Če boš uporabljal za notebook seveda MX610. Pa nabavi si baterije za polnat. Je zelo vredu miška, vendar za kakšno natančnost pri igrah ni (sklepam samo, ker ne igram iger).
Vse to pa ti nadomesti MX1000, vendar izgubiš na prenosnosti.
Za karkoli od Logitecha se pa boš odloču, neboš zgrešil glede na kvaliteto, prej mogoče na namembnost. Verjamem, da so tudi druge dobre, jaz ti lahka povem sam za tiste ko jih mam.
Vse to pa ti nadomesti MX1000, vendar izgubiš na prenosnosti.
Za karkoli od Logitecha se pa boš odloču, neboš zgrešil glede na kvaliteto, prej mogoče na namembnost. Verjamem, da so tudi druge dobre, jaz ti lahka povem sam za tiste ko jih mam.
Od nakupa MX1000 me odbija le 800dpi. Kolikor vidim, je na trgu že veliko natančnejših mišk.
Je še kakšna Logitechova miška z ergonomijo MX1000 in naprednejšo tehniko? Po možnosti wireless, uporabljala pa se bo na sistemu v podpisu in ne na notebooku.
Je še kakšna Logitechova miška z ergonomijo MX1000 in naprednejšo tehniko? Po možnosti wireless, uporabljala pa se bo na sistemu v podpisu in ne na notebooku.
AndrewSmith ::
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
AndrewSmith ::
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
reptilia ::
Razer Diamondback... imam jo že hm... pol leta? nekaj takšnega in da... vožnja z njo po "podlogi" je boljša od seksa :P
Forgive your enemies, but never forget their names.
Katera je boljša izbira? MX610, MX1000 ali G7? Slednja se mi zdi, da je predvsem za igre?
V tujini sem jo našel za dobih 16 jurjev in če je res vredna svojega denarja, reskiram še tistih par jurjev, da mam spet nekaj let mir.
Pa prosim še za eno razjasnitev. MX1000 je med temi tremi najstarejša, kolikor mi je znano. In potem preberem, da je s svojimi 800dpi 20x natančnejša od navadne optične miške.
Nadaljujem pregledovanje specifikacij in vidim, da je G5 ali MX518 s svojimi 1600dpi 8x natančnejša? Kje je tukaj logika?
V tujini sem jo našel za dobih 16 jurjev in če je res vredna svojega denarja, reskiram še tistih par jurjev, da mam spet nekaj let mir.
Pa prosim še za eno razjasnitev. MX1000 je med temi tremi najstarejša, kolikor mi je znano. In potem preberem, da je s svojimi 800dpi 20x natančnejša od navadne optične miške.
Nadaljujem pregledovanje specifikacij in vidim, da je G5 ali MX518 s svojimi 1600dpi 8x natančnejša? Kje je tukaj logika?
R3dd1M3r ::
Logitech je ravno dal ven enega glodalca vrednega razmisleka. Laserska miška, brezžična, deluje na dongel, ki se po uporabi skrije v miško, natančnost je tudi na nivoju. Pa še lahka je, za razliko od ostalih Logitechovih monstrumov, ki so težki in za v celo roko. Model je V450. Sicer bolj mišljen za delo s prenosnikom, ampak se tudi na desktopu odlično odreže.
Glej: http://www.logitech.com/index.cfm/produ...
Glej: http://www.logitech.com/index.cfm/produ...
R3dd1M3r ::
Glede tvojega izbora pa: MX1000 je največja miš, za žeblje zabijat. G7 je malo manjša, a tehnično boljša od MX. Predvsem pa ima 2 bateriji, tako da so gamerji v kritičnih trenutkih prikrajšani le za 10-20 sekund, kolikor traja menjava. Če seveda redno skrbijo za drugi komplet. MX610 je zadnji model, lažja, bolj naphana s programjem. IMO se odloči med večjo težjo in veliko dražjo G7 ter lažjo cenejšo MX610. Pri slednji ne pozabi, da obstajata tako model za desničarje kot levičarje - in nikakor ne kupi ravno nasprotne
Sam bi obe miški prej sprobal na svojo roko, ker šele občutek pod prsti ti pove, če je miš ta prava.
Sam bi obe miški prej sprobal na svojo roko, ker šele občutek pod prsti ti pove, če je miš ta prava.
MitkoVIP ::
jz uporabljam MX1000 in lahk recem da pr tem nakupu te miske nisem cist nic kiksnu..natancnost je super, odzivnost sploh super,glede funkcij ki jih ponuja so zelo prirocne ter lepo se prilega v roko...res sm ze prej razmisljal zakaj toliko denarja za to misko,zdj ko jo pa mam pa vidm da je bla vredna nakupa in mi ni zal! je pa res bol za home pc,za notebooka bi pa uzeu mx610 definitivno
LP
LP
DMX ::
še en glas za MX1000....imam jo že 2 leti oz. od takrat, ko je prišla na tržišče....za 1x je ne zamenjam za nobeno drugo miško, ker enostavno ne vidim potrebe....ima vse kaj rabiš (gumbe) + tega pa je ergonomija fantastična....
reptilia ::
anti reklama za mx1000..... za žeblje zabijat je blo tule napisano... WORD, lagira če si noob pol ti bo vseeno sam jst sem prej uporablju Diamondbacka pa se si za foro kupiu MX1000 na njej sem zdržu 2urci in to je to... težja kot druge, lag ma kake 0.1sekunde v gavnem junk
če pa že moraš kupit kupi Diamonbacka al pa MX518.... kljub temu da nisi gamer ti svetujem nakup gamerske miške... ker so soro na srce v glavnem najnatančnejše pa najlažje... v glavnem
EDIT: ne kupuj si cordless mouse.... katerekoli od kateregakoli razen če imaš kompa u dnevni sobi ki ga imaš priključenega na big-screen TV pa maš mizo s foteljam 10m stran.... brez veze ko boš meu samo sranje z baterijam oz. samo sranje z filanjem
če pa že moraš kupit kupi Diamonbacka al pa MX518.... kljub temu da nisi gamer ti svetujem nakup gamerske miške... ker so soro na srce v glavnem najnatančnejše pa najlažje... v glavnem
EDIT: ne kupuj si cordless mouse.... katerekoli od kateregakoli razen če imaš kompa u dnevni sobi ki ga imaš priključenega na big-screen TV pa maš mizo s foteljam 10m stran.... brez veze ko boš meu samo sranje z baterijam oz. samo sranje z filanjem
Forgive your enemies, but never forget their names.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: reptilia ()
Percusso ::
Od Logitechovih mišk je trenutno za ne-igričarje, ki želijo dodatne gumbe/funkcije najboljša MX610, za tiste, ki s prenosnikom okrog hodijo in dodatnih možnosti ne potrebujejo, pa je dobra varianta V450.
supersfigato ::
Kaj pa RX1000, ki je laserska, sicer z repkom a je vsaj z baterijami mir. Ločljivost pa 1000dpi. Cena se mi pa zdi več kot ugodna cca 6k.
Ma kdo izkušnje?
Lp
Ma kdo izkušnje?
Lp
Kebab ::
A mi lahko kakšen lastnik G5 pove, ali ima ta tudi na levi strani kot mx510 za naprej in nazaj gumbka?
Orbit89 ::
Sam se lastnik G7 in lahko potrdim vse vzgoraj napisano.
Edino kar mene moti je da, po 12urah neprestalnega dela že morem zamenjat baterijo.
To je idina napaka, ki ji lahko prepišem.
LP
PS:In seveda gonilniki so za K!
Edino kar mene moti je da, po 12urah neprestalnega dela že morem zamenjat baterijo.
To je idina napaka, ki ji lahko prepišem.
LP
PS:In seveda gonilniki so za K!
Orbit89 ::
V gonilniki se da vsega boga nastavit.
Hakelc je da v nekaterih stareših iger mi ne zazna koleščka in palec tipke.
Dugače uporabljam v igrah palec tipko za rilovdat ali menjat orožje oziroma kaj drugega v strategijah.
LN
PS: V winsih jo ne uporabljam.
Hakelc je da v nekaterih stareših iger mi ne zazna koleščka in palec tipke.
Dugače uporabljam v igrah palec tipko za rilovdat ali menjat orožje oziroma kaj drugega v strategijah.
LN
PS: V winsih jo ne uporabljam.
rapvirus ::
Mene zanima isto ko supersfigato-a. Torej rx1000. Ma kdo kake izkušnje? Cena je kar sumljivo nizka.
supersfigato ::
Rapvirus zgleda, da se bo moral eden od naju opogumit in jo nabavit, pol pa poročat....
Očitno je stvar še sveža.
Očitno je stvar še sveža.
Zdaj sem se nekako navdušil nad MX Revolution. Po specifikacijah je prava raketa, precej me pa moti cena
Pa še eno mogoče butasto vprašanje... nekje sem slišal da nekateri Logitehovi glodalci sploh več nimajo klika s koleščkom? To bi me precej motilo, saj sem se razvadil browsanja z jezički.
Pa še eno mogoče butasto vprašanje... nekje sem slišal da nekateri Logitehovi glodalci sploh več nimajo klika s koleščkom? To bi me precej motilo, saj sem se razvadil browsanja z jezički.
kunigunda ::
Ce tole nabavis, bos vec kot zadovoljen.
Prijetna na otip, dovolj hitra, le driver zanjo se tezko dobi.
Prijetna na otip, dovolj hitra, le driver zanjo se tezko dobi.
domzi ::
meni baterije zdrzijo na mx610 (mx3000komplet) na enem kompu ki je v uporabi tudi do 12h/dan nekje pol meseca..na drugem kopu ki je pa uporabljen nekje do 6h pa malo manj kot mesec..
Sc0ut ::
Ma pusti dpi. Microsoft je ponovno izdal intelli explorer 3.0 kmalu bo naprodaj. Pomoje bo kar poceni. Največ projev jo uporablja. Vse drugo pusti, ker ravno zarat povpraševanja jo spet prodajajo. Ma sicer samo 400dpi ampak itak ni pomembno. Če pa res hočeš neko uber dpi si kupi diamondbacka.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
kunigunda ::
Itak. Mal heca pa mora biti. Sem glih pol ure nazaj predno sem videl post nasel zgodovino misk, pa me je presinilo ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10027 (7336) | Nejc Pintar |
» | Dobra brezrepna mišOddelek: Kaj kupiti | 2671 (2232) | reptilia |
» | mišOddelek: Kaj kupiti | 1977 (1421) | Snare |
» | Katero miš LED ali LASER?Oddelek: Kaj kupiti | 2106 (1652) | tec |
» | Katero miško?Oddelek: Kaj kupiti | 2736 (2092) | DominusSLO |