» »

Naročnina za obstoječe naročnike SIOL ADSL

Naročnina za obstoječe naročnike SIOL ADSL

Slavček ::

Zanima me eno splošno vprašanje. Sem obstoječi naročnik SIOL ADSL. Mesečno plačam 8060 SIT za 1024/256. Modri ADSL pa stane "le" 7200 SIT za isto hitrost. Ali to pomeni, da nam bo šla naročnina dol ali moram prekinat obstoječo pogodbo in skleniti novo, da bom lahko v bodoče plačal enako?

Ali je morda kdo drug tudi prišel v to dilemo?

MUC ::

Prekineš to pogodbo in podpišeš novo. Zakaj?

Zamenjali ti bodo s tem obstoječi ADSL modem, ki je last Telekoma in prinesli novi Sagem, ki podpira poleg telefonije tudi ADSL2+, ki pa bo od SiOLa. Po dveh letih, kar se boš pogodbeno obvezal, da boš pri njih, pa bo Sagem tvoj.

Paramedic ::

Čaki, a nam, ki smo imeli prej ceneje, so zvišali, tistim, ki bi pa zdaj morali imet ceneje, je pa ostalo enako?!
Meni računajo zdej namest 5900, novo ceno 6600. A pocenili pa niso nikomur?
End transmission.

delfinus ::

Iz tega povedano je razvidno, da za vec denarja obstojeci narocniki dobimo manj. Slovenija junaska I love you.

Slavček ::

Glede na to, da pride račun za en mesec nazaj (trenutno torej avgust), bo morda pocenitev vidna na naslednjem računu. Če pa znesek ne bo nižji bo pa treba začet razmišljat o kakšni boljši ponudbi.

dr.J ::

Če že imaš ADSL, imaš tudi ISDN. Modri ADSl dela na navadnem PSTN priključku. Torej moraš prekiniti pogodbo tako za ADSL kot za ISDN in skleniti novo, pa še če si vezan na kak ISDN paket za kaki dve leti, boš moral plačati pogodbeno kazen za toliko mesecev, kolikor jih je ostalo do izteka vezave naročniškega razmerja. Dobro preberi pogodbo. Ne bodo te zlahko spustili iz rok, tudi ob podpisu druge pogodbe pri komerkoli že ne.

OOTBOXZY ::

Ali mogoce kdo ve koliksna je pogodbena kazen na mesec za predcasno prekinitev vezave?
LP

OOTBO XZY

madmitch ::

Ne ga srat fantje. Prvo kot prvo (a ne prvič), kaj ko bi takšna vprašanja postavili na 0801000, če že plačujete za to storitev. Sedaj pa še odgovor za vse, ki tega ne znajo naredit in jim je treba vse k riti prinest; Iz lastnih izkušenj, imel sem stari paket, za katerega sem plačeval 8k+, poklical sem na zgornjo številko in se dogovoril za novi paket. Poslali so mi novo pogodbo, prišli namontirati novo kišto in zadeva dela brez problemov. Le cena je malo nižja. Ne morete si misliti, kako enostavne so nekatere stvari, če le malo uporabiš možgane in premakneš leno rit.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

TRIROG ::

vse kar mors narest je da se zavezes za naslednji 2 leti ...

Brane2 ::

ali pa plačat nov modem iz svojega žepa...


Resno, kaj je tako tragičnega v tem ?

Recimo, da si čez 1 lte zaželiš prešaltat drugam. Dolžan jim boš 1/2 cene novega modema, torej cca 15 kSIT.
Ni ravno ugodno, ni pa konec sveta.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tarzan ::

... in upaš, da v tvoj kraj ne bo prišel v tem času kak bolj ugoden ponudnik internetnih storitev z boljšimi pogoji in vrtoglavimi hitrostmi ;) .

madmitch ::

TArzan, če bi tako razmišljal, bi bil verjetno še vedno na 9300 modemu, kaj pa veš, če se splača 33000, lahko da bo jutri že kaj boljšega in cenejšega. Ja seveda da bo, pa kaj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Brane2 ::


... in upaš, da v tvoj kraj ne bo prišel v tem času kak bolj ugoden ponudnik internetnih storitev z boljšimi pogoji in vrtoglavimi hitrostmi ;) .


Sem razmišljal o tem, preden sem podpisal stvar, ampak:

1. V najslabšem primeru izpušim stroške za opremo. To bi že preživel. To v najslabšem primeru - da bistveno boljša konkurenca pride recimo JUTRI.

2. Vsa potencialna konkurenca govori o roku DVEH LET, v katerem bi MOGOČE lahko dostavila internet dostop v našo bajto.

3. Tudi če bi se to zgodilo jutri, mi že s sedanjim paketom ni nujno treba šaltat. 4M ADSL dela čisto fino.

4. SiOL je trenutno največji in najnaprednejši ponudnik pri nas. Če/ko se bo pojavila konkurenca, bodo zelo verjetno šle tudi pri SiOLu hitrosti gor, cene pa dol. Tudi če/dokler nimam vlakna, je zame povsem cool.

5. Triple Play me pride skoraj pol ceneje kot sedanji 4 M ADSL. Če bom čakal na konkurenco in ne zamenjal paketa, to pomeni cca 7-8 kSIT dražjo naročnino. V letu se tega nabere...

6. ADSL2 je za vogalom, dela pa z obstoječo opremo novih paketov.

Zame je to no-brainer. Sem podpisal v milisekundi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Tarzan ::

Nič nisem rekel, če ADSLja nebi imel potem nebi niti sekundo razmišljal. Vprašanje se zastavlja uporabnikom, ki so že priklopljeni na ADSL, se jim je že iztekla pogodba in bi šli podpisovati pogodbo samo zato, da bi pridobili nekaj 100 sit mesečno. Kot je rekel Brane2, pri razveljavitvi pogodbe se plača samo razliko, ki od subvencije še ni bila odplačana. Ta bi po pretečenem enem letu bila slabih 20 tisočakov. Ni toliko, da bi od lakote umrl, ni pa tudi malo. Nekateri smo dali za priključitev 30.000 tolarjev in 20.000 za ISDN in se nismo preveč sekirali... Takrat bi se te ponudbe razveselil in sploh nebi razmišljal, če bi bilo čez 2 meseca potrebno pogodbo razdreti bi pač jo, če bi bil nov ponudnik toliko boljši, da bi se mi to v doglednem času obrestovalo. Dosti o tem sem pa povedal že tukaj.

ToniT ::

Se podpišem pod Branetov post. Jaz sem premišljeval dve milisekundi.

Paramedic ::

A men še kaj drugega ostane, kot samo Duo študent, zdej ko sem že vsaj dve/tri leta imel študentski ADSL za 5900. Ta mesec je bila položnica 6600, a zdaj ko pa hočejo spet spremembo paketa, bo pa že 6900?! A ne morem ostat na tem paketu s 6600? A dobim v paketu tud kako hladilno kremo za r** zaradi natega?
End transmission.

TRIROG ::

ce ne bvos presaltu na duo studint bos pac ostal na t.i. paket za fizicne osebe ... kjer je pol za studente pa za ne studente drgacna cena ...

v tvojem primeru to pomeni sledece ce zelis imet VOIP mors sklent novo pogodbo za DUO student placujes 6900 mesecno in mas VOIP... v nasprotnem primeru ... placujes 6600 mesecno in je to to ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejši ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
848151 (4824) pupsi1984
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182038 (1410) Primoz78
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17614153 (7836) Keyser Soze
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433167 (1718) Brane2
»

Končno ADSL po "navadni liniji"!!!!!

Oddelek: Omrežja in internet
362778 (1417) Frizzy

Več podobnih tem