Forum » Strojna oprema » kako priklopim dvd pekač v računalnik
kako priklopim dvd pekač v računalnik
Krizman ::
Pozdravljeni,
kupila sem dvd pekač pa ga ne znem priklopit. V ohišju imam dva na dva ista kabla pa ne vem kirega dat. A morem na prejšnjem cd-romu kakšen kabel odstranit in dat v tega?....skratka v naprej hvala za odgovor
lp
kupila sem dvd pekač pa ga ne znem priklopit. V ohišju imam dva na dva ista kabla pa ne vem kirega dat. A morem na prejšnjem cd-romu kakšen kabel odstranit in dat v tega?....skratka v naprej hvala za odgovor
lp
Zheegec ::
Lahko ga daš kar na isti IDE (tisti širok bel kabel) kabel kot imaš trdi disk. Istočasno imaš lahko največ 4 takšne naprave noter (disk, CD-ROM), seveda če ni katera SATA
V glavnem - en prost TAKŠEN priključek rabiš, gor daš pekača. Če ni sam na kablu (kabel ima 3 priključke - eden na matično, dva pa za napravi), potem daj jumper na pekaču na slave ( TKOLE ZGLEDA JUMPER (piše na prvi sliki), specifična nastavitev za tvojo napravo pa mora biti narisana na sami napravi)), pa mora delat Pa napajanje tudi rabi... to je pa un 3-pinski kabel (molex).
V glavnem - en prost TAKŠEN priključek rabiš, gor daš pekača. Če ni sam na kablu (kabel ima 3 priključke - eden na matično, dva pa za napravi), potem daj jumper na pekaču na slave ( TKOLE ZGLEDA JUMPER (piše na prvi sliki), specifična nastavitev za tvojo napravo pa mora biti narisana na sami napravi)), pa mora delat Pa napajanje tudi rabi... to je pa un 3-pinski kabel (molex).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1829 (1473) | mkonci |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3274 (2298) | Blind |
» | Visoka temperatura diska in preveliko obremenjevanje procesorja!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1305 (1017) | rockeye |
» | Drive not readyOddelek: Pomoč in nasveti | 1162 (1024) | Lucifix |
» | Priklop Teaca-pomoč?Oddelek: Strojna oprema | 1229 (987) | Tzar |