Forum » Strojna oprema » Izdelava preklopnika za COM1-2 port/kabel!
Izdelava preklopnika za COM1-2 port/kabel!
Lincolin ::
Pozdrav!
Imam en mali problem, pa me zanima ali je izvedljiv, ker se bojim da bi kaj "skuril":
Imam napravo, ki z računalnikom komunikacira preko COM porta. Ker pa bi rad to napravo uporabljal na dveh računalnikih sem si umislil da bi COM kable, ki prihaja iz naprave naredil razdelilec COM kabla, in tako da bi lahkopreklapljal kateri računalnik naj bi ga uporabljal!
Ali je to izvedljivo?
Imam en mali problem, pa me zanima ali je izvedljiv, ker se bojim da bi kaj "skuril":
Imam napravo, ki z računalnikom komunikacira preko COM porta. Ker pa bi rad to napravo uporabljal na dveh računalnikih sem si umislil da bi COM kable, ki prihaja iz naprave naredil razdelilec COM kabla, in tako da bi lahkopreklapljal kateri računalnik naj bi ga uporabljal!
Ali je to izvedljivo?
Highlag ::
Verjetno kakšna takšna zadeva že obstaja. Sigurno pa je za paralelni kabel. In to ročna z stikalom in avtomatska, ki pa je delovala včasih malo po svoje. Pobrskaj po kakšnih omreženih trgovinah z računalniško opremo.
Never trust a computer you can't throw out a window
Boeing ::
Kupi ročni (mehanski) 2 portni LTP switch in tri adapterje iz COM na LPT, pa pazi na spole adapterjev (moški-ženski).
No, to je najenostavnejša in najcenejša varianta, pa še crknit nima kaj. Sicer jaz uporabljam 4 portni Manhattan switch, ampak poanta je ista.
No, to je najenostavnejša in najcenejša varianta, pa še crknit nima kaj. Sicer jaz uporabljam 4 portni Manhattan switch, ampak poanta je ista.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Lincolin ::
Čakaj ne zastopim tega zapleta!
Kaj moram kupiti?
Kako pa z6gleda potem vezava?
Ali potem sam preklapljam?
L.P. Grega
Kaj moram kupiti?
Kako pa z6gleda potem vezava?
Ali potem sam preklapljam?
L.P. Grega
Boeing ::
Glej, ti maš COM kable, nimaš pa COM switcha.
Da se pa zelo poceni dobiti LPT switch (2-3 jurje) in COM->LPT pretvornik. Torej na vse COM kable natakneš COM->LPT pretvornike (9pin na 25pin) in jih priklopiš na LPT switch.
Enostavno
Da se pa zelo poceni dobiti LPT switch (2-3 jurje) in COM->LPT pretvornik. Torej na vse COM kable natakneš COM->LPT pretvornike (9pin na 25pin) in jih priklopiš na LPT switch.
Enostavno
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY miniPCIe kabl- če kdo rabi...Oddelek: Strojna oprema | 710 (598) | Brane22 |
» | TiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1808 (1280) | Brane22 |
» | Ojačevalnik signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1371 (1274) | Azrael |
» | Plošča brez LPT..obstaja rešitev???Oddelek: Strojna oprema | 2603 (2327) | kanabis |
» | Lcd zaslončekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1311 (1115) | Trubadur |