» »

nadzor prenosnika

nadzor prenosnika

ALT ::

Imam naslednji problem.. imam nov prenosnik solonote P1557, vendar za njega ne obstaja noben program s katerim bi lahko nadzorovau delovanje prenosnika.. Kolega ki ima toshibin prenosnih ima v nadzorni plosci nekaksen toshiba settings ali nekaj podobnega, kjer lahko nastavi frekvenco delovanja procesorja, osvetljenost zaslona in podobne stvari ko se racunalnik napaja preko kabla ali ko deluje na bateriji.. pri meni pa ni nicesar taksnega.. vse kar imam so power options ki so sestavni del windowsov in lahko nastavim kdaj naj se disk ugasne.. skratka neuporabno.. cpu in vse ostalo pa se automatsko upocasni ko se izklopi zunanje napajanje..

tako da me zanima ce obstaja kaksen "univerzalen" program za prenosnike ki bi lahko nadzoroval vsaj hitrost procesorja in nekatere osnovne stvari? ker mi je bedno da takoj ob izklopu napajanja cpu pade na 600mhz in ga nikakor ne morem spraviti na vec..

hvala in lp

nurmaln ::

Poglej na spletni strani proizvajalca :D Če jo najdeš:D :D

neres ::

Poglej SpeedswitchXP. Jaz ga uporabljam ves čas, npr. imam ikono v tray baru(al kako se že reče...) in zamenjam frekvenco z dvema klikoma(to pač dostikrat rabim).

V glavnem zelo uprabna zadeva, poglej.

ALT ::

hm, spletne strani ne najdem..

ta speedswitch je pa kr ql.. ceprav nekam hecno kaze hitrost procesorja.. ponavad se mi je ko je biu na strom prkljucen nastimu na 1,5ghz, zdj pa skos od 100 do 600mhz dela :) v glavnem, kr neki :) tnx.. ce ves za se kak program za laptope kr povej :)

neres ::

No sicer pa se hitrost da naštimat(posebej za baterijo in elektriko), npr. če je na Max. performance dela vedno z najvišjo hitrostjo, če je pa na Max. battery ali Dynamic switching se ti bo frekvenca menjala... ma sej to si itak že videl.
Jaz imam v power options možnost da tam določam hitrost delovanja(in kdaj se izklopi monitor, kdaj gre v stand by...) ali pa možnost da te nastavitve delam v SpeedswitchXP.

Pa mimogrede, hitrost ki jo vidiš pod Control panel->System ni prava, vsaj pri prenosnikih ne, je kar precej zaokrožena.
Tudi en drugi program za merit hitrost cpu-ja(se ne spomnem imena, v glavnem za AMD) je dostikrat kazal "napačne" podatke, ker je ob vklopu sam porabil nekaj procesorske moči za sam prikaz, tako da je bolje če imaš program, ki ti to kaže v real-time(kot SSXP).


Evo še en Cpu Speed program. Nevem pa kako dela, ga nisem še preizkusil.

Xplicit ::

jest mam na asusu Power gear 4 al neki tazga, dost ql zadeva
k menas med profili delovanja, ti zamena tud nastavitve kako se varcuje z energijo (ekran, diski, stand.by, ...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priročni programčki za prenosnike

Oddelek: Programska oprema
393985 (2682) CaqKa
»

Vista in CPU throtling...

Oddelek: Pomoč in nasveti
252300 (1660) *TV*
»

Solonote 1556 1.6 tece na 1.2ghz

Oddelek: Strojna oprema
382427 (1928) Lynx459
»

Se da spraviti Pentiuma M 1.5 ghz na manj kot 600 mhz

Oddelek: Strojna oprema
352123 (1419) Damjan Jagar
»

SpeedswitchXP

Oddelek: Programska oprema
5921 (848) dejvidlj

Več podobnih tem