Forum » Programiranje » [C++] prižig žarnice
[C++] prižig žarnice
upirna ::
Pozdravljeni!
Ker sem si zaželel še malo drugega znanja kot le programiranja v samem OS sem si zadal nalogo(morda neumno):
Rad bi ugasnil žarnico preko računalnika s pomočjo c++. Sedaj pa ne vem kje začeti. Kateri port naj izberem (com, serijski, usb...), kako naj zadeve zlotam itd.
Prosil bi vas za pomoč, saj se bom tako ogromno naučil.
Začel sem kar tu! Upam da sem na pravi poti.
Ker sem si zaželel še malo drugega znanja kot le programiranja v samem OS sem si zadal nalogo(morda neumno):
Rad bi ugasnil žarnico preko računalnika s pomočjo c++. Sedaj pa ne vem kje začeti. Kateri port naj izberem (com, serijski, usb...), kako naj zadeve zlotam itd.
Prosil bi vas za pomoč, saj se bom tako ogromno naučil.
Začel sem kar tu! Upam da sem na pravi poti.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
Tutankhamun ::
sej com pa serijski je eno in isto. Mislu si LPT. Js bi izbrl LPT (printer port).
Pol imaš pa funkciji inp, outp za pisanje po portih. Pol pa sam postavlaš prave bite gor pa dol .
Pol imaš pa funkciji inp, outp za pisanje po portih. Pol pa sam postavlaš prave bite gor pa dol .
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zzzzzzz ::
malce štromanja bo rablo...
drugače pa boš moral stvar narediti nekako takole:
- program
- lpt port (preberi specifikacije, odloči se na kateri bit (0-7) boš "priklopu" žarnico
- nabavi primeren rele in preštudiraj datasheet (kak rele je primern, naj ti kak hardveraš pove)
- priklopi ga tako kot piše v datasheetu (z vsemi dodatki, ki morajo biti gor, npr. optocoupler, kak uporček, ipd)
- poveži žarnico in 220V
- stvar bo delovala (seveda, če si prav naredil )
drugače pa boš moral stvar narediti nekako takole:
- program
- lpt port (preberi specifikacije, odloči se na kateri bit (0-7) boš "priklopu" žarnico
- nabavi primeren rele in preštudiraj datasheet (kak rele je primern, naj ti kak hardveraš pove)
- priklopi ga tako kot piše v datasheetu (z vsemi dodatki, ki morajo biti gor, npr. optocoupler, kak uporček, ipd)
- poveži žarnico in 220V
- stvar bo delovala (seveda, če si prav naredil )
ql000 ::
moj predlog: pejd v IC ali pa HTE pa si nabavi en breadboard, 12 led diod (visokosvetilnih), pa 1K upore, pa 90° moški LPT. Priklopi vse na breadboard, pol se pa zezaj s programom. Ko boš to osvojil pol pa naprej, novim zamagam na proti. Jaz imam en progi s sourcom v C++, kao template, da vidiš kako laufajo zadeve.
PA pejt še na ta link, pa si malo preberi: klik, pa pejt na undergraduate->mehatronika1->vaje pol maš pa nekje dol paralal port,...
ajde!
PA pejt še na ta link, pa si malo preberi: klik, pa pejt na undergraduate->mehatronika1->vaje pol maš pa nekje dol paralal port,...
ajde!
Highlag ::
Conrad ali pa kak Velleman prodajata kit komplete za relejske kartice, ki jih preko kabla priključiš na LPT port. Kupiš zlotaš pa imaš. Na releje pač priključiš kar ti paše. Od žarnice do mešalca za beton. Če malo pretiravam.
Program boš pa moral sam spisat. Sicer se pa dobi kar nekaj programov na to temo že spisanih. Vprašanje je kako bi ti bili všeč.
Program boš pa moral sam spisat. Sicer se pa dobi kar nekaj programov na to temo že spisanih. Vprašanje je kako bi ti bili všeč.
Never trust a computer you can't throw out a window
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2375 (1218) | boysta |
» | lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24304 (14564) | Mazo |
» | Katero elektronko naj uporabimOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2249 (1760) | neoto |
» | Kako pametno porabiti grafični LCD?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1978 (1811) | TribesMan |
» | Računalniško kontroliran potenciometerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2463 (2034) | BoGo |