» »

bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?

bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?

skulio ::

Verjetno je ideja neumna, ker ni kaj dosti o tem napisanega.

Pravzaprav bi rad naredil stikalo. Software.
In preko usb-ja vklopleno potem napravo, najenostavneje se mi zdi da eno lučko.

|Luka| ::

Prek USBja ti ravno nebi znal pomagat, da pa se zadevo enostavno rešit z LPT (printer portom) in malo znanja programiranja npr. v Cju.

mogoče kaj takega (samo je v nemščini >:D )
na tej strani pa je kar nekaj gradiva na temo LPT porta.

LP

20sdfj093f ::

Kot že povedano v eni drugi temi, je LPT oz paralela sr4nj€.

Lahko rešiš enostavno, da ko želiš lučko vžgano, pošiljaš bilokaj na RS232 port in mislim da se ti ob pošiljanju postavi nek flag (=povleče enega izmed pinov na lo/hi).

Nato ti ta pin proži luč.

radiator ::

@freeze: Narobe misliš

Serialc ima tudi digitalne linije (RTS, DTR sta izhoda) katere lahko kontroliraš preko SW. Isto kot paralelc. Če delaš tak vseeno katerega vzameš. V vsakem primeru če boš šel na 250VAC daj vems optično izolacijo. Za USB se mi najlažja varianta zdi z FT245 info. Tu maš pol 8 digitalnih linij in s tem lahko kontroliraš 256 naprav.
Kaj je jutri že bilo?

20sdfj093f ::

Kaj pa kaj takega? http://www.epanorama.net/circuits/strob...

Še vedno je treba pomislit kaj boš s tem prožil in res, kako boš optoizoliral zadevo.

LP D.

maverick5 ::

Bi mi lahko kdo narisal kakšen načrt za krmiljenje naprimer releja s PC-jem preko USB ali Paralel porta? Ali kako shemo priklopa?
LP

ql000 ::

Jaz bi šel raje preko mikrokontrolerja. Potem imaš več svobode. Vzameš FT232 (USB na RS232 pretvornik cca. 7-8€ v svetu-el.si) enga PIC-a in imaš USB compliant device. Potem pa samo pošiljaš stringe uC-ju, tam jih obdelaš, pa postaviš pine na ustrezna stanja in krmiliš kar koli hočeš, pa še prenosna naprava je. Ta ideja, ki jo imate z LPT-jem je načeloma enostavno izvedljiva, močnostni del je treba narest z kakimi tranzistorji, pa fajn je, če je med compom in LPT portom naprave kak ustrezen paralelen optocupler.

Mikron ::

Za krmiljenje ene žarnice je kar se enostavnosti tiče je zadevo najbolje narediti prek LPT porta. Uporabiš kakšen opto spojnik, tranzistor, rele, par uporov... (odvisno od "lučke"). Software pa se dokaj enostavno da naredit s programom ProfiLab-Expert.

neogohan_x ::

Mene pa zanima nekaj podobnega. Če bi se dalo recimo luči po hiši povezat na (kak star) računalnik, ki bi služil kot server.
Potem bi moglo bit možno te luči ugasnit in prižgat ter videti njihovo stanje saj se lahko ugasnejo tudi neposredno. Najbolj me zanima kak to hardware-sko usposobit da bi bilo to možno. Sam sem že sprogramiral kak mikrokontroler vendar ko mikrokontroler sprogramiraš dela svoje, rač pa nima več nobene veze :D. Tako da me zanimajo vaši predlogi kako se najbolje lotit stvari.

lp

boysta ::

Za softwer je najbolši Kemo Reals timer (LPT)Printer port prožiš lahko 7 led diod..Jaz sem potem dalje vezije razvil in vklopljena leddioda posveti na
fotoupor ki spet dalje sproži 230v in pa tam do 1000 W Greš v obija al pa Merkur pa tehnični odelek kupiš Luč na senzor svetlobe za 230V
in maš vse nareto jaz sem vsak sklop posebej delo..V časih ko fotocelice in te naprave niso bile dosegljive v Sloveniji če pa so ble pa so te pošteno Po ŽEPU....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

krmiljenje USB z C#

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91886 (1678) Cehovsky
»

Krmilje za koračne motorje.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
85801 (5559) mjakop
»

termometer za PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81835 (1558) snow
»

Kako uporabit LCD od nokie 3310 (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
638661 (5912) Ch4N93
»

programiranje hardwarea

Oddelek: Programiranje
111191 (1044) Red_Mamba

Več podobnih tem