» »

Advanced problem: Gledanje programu pod prste

Advanced problem: Gledanje programu pod prste

WarpedGone ::

Imam hardware za snemanje EEG (dvokanalen) in pripadajoč software za PC (legalno, kupljeno). Program stvari lepo snema, v realnem času kaže EEG signal (plus par sekund zgodovine) in vse lepo in prav razen da v bazo shranjuje le kumulativne rezultate (povprečja). Moja želja je nekako lovit dejanske EEG vrednosti in jih shranjevat v lastno bazo 'for further processing'. Vrednosti se na ekranu prikazujejo kot realtime graf (klasična krivulja skače gor in dol). Sourcev seveda nimam. Po izgledu sodeč je očitno narejen v Delphiju, tko da se graf izrisuje na eni TImage kontroli.

Zamnima me drugi graf od zgoraj navzol, ta ki je čez 3/4 širine ekrana.

Iščem ideje kako to izvest.

Ena takšna butasta je recimo delanje screenshota vsako sekundo in pol odčitavanje črte s te slike. To bi šlo, vendar se mi zdi nekako prepoceni in preumazano :) Ima kdo kako bol eleganto idejo?
Zbogom in hvala za vse ribe

OwcA ::

Kaj ko bi raje napadel že kar pri gonilniku?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

Ja, lazje se bo prislinit med software in driver...

Zadeva se prkupla preko USB, drajver je generičen od FTDI (tole je sreča, pomeni da se da dobit kak SDK). Problem je, da sm js kar se drajverjev tiče povsem zelen.

Sam kabl je Y zasnove. En optičn pa navadn serijsk greta u eno škatlico velikosti šibične, iz nje pa USB kabl na PC. Optika gre na EEG mašino, serijsk gre na GamePC (me ne zanima), USB pa na glavno mašino (me zanima).

Kolikor zgleda je HW precej trotl varianta, ko je na štromu nonastop detektira če je prkuplan, ko zazna da je začne merit in pošiljat podatke. Glavni PC pa pošilja kontrolne podatke drugm PCju, prek istega kabla (prek usb do škatlce in po serijskem naprej). Se pravi da bi mogu poslušat prihodne podatke. Nimam pa blage kak so zakodiran. Poleg samega EEG potenciala stvar nonstop meri še tri impendance, stanje baterije etc.

Bi blo skor laži skrinšote brat :) Študiru sm tut da bi nekak lovil putpixel klice nad slikco z grafom in beležu koordinate. Se pa zavedam da je zarad VM to jeba - treba spet drajver narest.

Zgodovina sprememb…

64202 ::

Ce bos sel screenshot varianto, si oglej kako deluje VNC. Mislim da je kljucna win32 funkcija tole: SetWindowsHookEx
I am NaN, I am a free man!

Sem šel skinšot varianto. En dan dela in stvar dela. J...š drajverje :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč EEG

Oddelek: Pomoč in nasveti
51135 (1025) ducttape
»