» »

Konec podpore za piratske kopije MS Windows

1
2
3

Microsoft ::

Po novem preverja tudi za Windows 2000 Advanced Server in Windows Server 2003. Preizkuseno pred minuto.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Microsoft ::

Kaj mislis, ce bi prevedu Samo za branje v anglescino, kaj bi dobil?

Pismo, kje je 20 postov?!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Stepni Volk ::

Microsoft, kršili so pravila tega foruma, 9 člen, 2 odstavek.

MTm2H37rqt7B ::

Jz mam licenco od MSDNAA, tko da se ne sekiram pretirano. Samo jz sm razumel novico kukr da dodatkov ne bojo mogl vec dostopat, ne pa tudi kriticnih popravkov.

Ali se vedno deluje WU (kot servis)?

Zgodovina sprememb…

Volk| ::

Pa je tudi moj post šel rakom žvižgat:'(

Microsoft ::

Varnostni popravki bodo verjetno se naprej na voljo cisto za vse. Sej, bomo vidl v torek cez par tednov, ce bo AutomaticUpdates "tistim" se delal.

Volk|, jst sem ga uspel prebart.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Problem kršenja 9 člena, 2 odstavka PRAVIL tega foruma je, da ima svoje temelje v zakonih RS... kar v prevodu pomeni, da bi ob dopuščanju hackov, warez, P2P in ostalega Slo-tech hitro zaprli... in seveda poiskali tudi kršitelje.

Torej pamet v roko in prosim brez kršitev pravil.

LP,
Stepni Volk

zbogi ::

ej sorr, nisem vedu, sam ubistvu to ni hackanje, to ubistvu tudi ni crakanje,, to so samo triki, ki so pač trenutno delujoči, da pač ustavijo neke bedarije ki jih MS počne.

moje mnenje samo :D

Stepni Volk ::

Kupiš Canon 300D, naložiš crackan firmware in omogočiš funkcije 20D. Canon ti ne prizna več garancije.

Razlika je med hack-i, ki omogočajo dodatno funkcionalnost hardware-a in software-a, ki si ga kupil in katerega legalen lastnik si.

Nekaj popolnoma drugega je omogočiti krajo.

Karikiram: "Ej, pri Big Bangu na Rudniku imajo odprta zadnja vrata v skladišče napako: potegneš kljuko navzgor in vtipkaš v elektronsko ključavnico 0000 in si notri. Sem si že vzel nekaj mašin, folk navali."

Zgodovina sprememb…

zbogi ::

ti si tle mal zgrešil pomen, že samo posedovanje piratske kopije je pač kaznivo, to vsi zastopimo in edino to si ti ponazoril/karikiral. To da se pa da z eno kljukico ogneš neki zadevi, ki jo sploh ne morem imenovati zaščita.

To je isto kot če jst tle napišem da so v Big Bangu blagajne v sevrno zahodnem delu stavbe, pa mi nobeden ne more očitat sodelovanja oz pomoči pri ropu.

G-man ::

Hasta la Wista, pirati :D :D :'(

B-D_ ::

Dokler je izbira tko glupo narejena kot je sedaj pač klikneš "NE, ne zanima me bluzenje o neki genuine blabla..." in downloadaš kar si prišel iskat. Ko bodo pa prišli težit s tem, da "ne" ne boš več mogel kliknit bodo pa spet v igri cracki, keygeni in podobne vedno potrebne igračke za normalno funkcioniranje premnogega software-a.

Sicer pa vse skupaj ni nič novega. A zdej če so pa to windowsi je pa crack/keygen tolk drugačen? Ista stvar, drug programček. :8)

Tic ::

:)) Why did it not validate?
Windows has been installed on your machine with an invalid product key. The type of key found on your system is typically licensed by organizations who want to use multiple copies of windows. If you do not have a Volume License Agreement with Microsoft, then you may be a victim of software piracy.
persona civitas ;>

Spc ::

XPji so tak za otročeke.
:D

wishmaster ::

Stepni Volk,zakaj bodo slo-tech zaprli ? A je mogoče v lasti microsofta ali kake stranke ?

Deloma imaš prav da ima nekdo piratske windowse in to potrebuje.Nekoga ko ima pa originalne pa zanima zgolj informativno.

davidb ::

Samo testiranje ali so winsi genuine je verjetno povezano z Active X addonom - to ti tudi pove preden preverjas. Če si ga disablaš bo mogoče delalo boljše >:D
Drugače pa uporabljamo original

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: davidb ()

BendeR ::

Tole je pisano v IE 7.0 Beta 1. Za install rabite legalne winse. :D

btw, fency shit. :>

Volk| ::

"bodo pa spet v igri cracki, keygeni in podobne vedno potrebne igračke za normalno funkcioniranje premnogega software-a. "

Resnica, ki nas osrečuje!:D

Stepni Volk ::

wishmaster - tudi supernovo so zaprli. O le zakaj?

Držati se moramo zakonov RS in le ti ne dovoljujejo, še več izrecno prepovedujejo: piratiziranja, pronografije za mladoletne osebe, pedofilije, kriminala, izdelave orožja...

Karikiram: "Na določenih Petrolovih bencinskih postajah je moč preko Wi-Fi-ja blokirati njihov računalniški sistem tako, da lahko točite gorivo brez, da bi točilna postaja to registrirala. Programček dobite tu: KLIK. Vsekakor priporočamo, da "uradno" natočite vsaj minimalno količino goriva, drugače bo delavcem na postajah počasi postalo sumljivo."

Ponovno karikiram: "Vozila znamk VW, Renault, Opel, Fiat, Peugeot, Ford... imajo serijsko napako, ki omogoča odpretje vsakega vozila. Pristopiti morate le z daljinskim upravljalcem za Philips-ove televizije, pritisniti Teletext in KLIK zadeva je odprta. Za modele MB, BMV in Jaguar morate vtipkati še 7743.
Začuda zadeva odblokira tudi motorno blokado in vse kar potrebujete je malce trši izvijač in zadevo poženete (pri keyless verzijah samo pritisnite START). Veselo vožnjo s sosedovim vozil-om vam želimo."


Svoje drugačno mnenje lahko seveda direktno izrazite sledečim organizacijam: BSA, RIAA, MPA in seveda našim, EU in USA pravosodnim organom...
Državljanska nepokorščina, referendumi, peticije... vse to so legalna sredstva za izražanje, s katerimi lahko teoretično dosežete tudi željeno s področja software-a, P2P, filmov, glasbe...

Nenazadnje je tudi Ghandiju uspelo pregnati Britance, zelo verjetno bi se dalo tudi Microsoft. Toda pardon, vi pravzaprav hočete Microsoft oz. verzije. To je, kot da bi Ghandi želel, da si Indijci ugrabijo po enega Britanca ali dva, ki bi jih potem zadržali v svoji novo nastajajoči državi kot sužnje, kar je BTW mednarodno enako prepovedano.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Stepni Volk,zakaj bodo slo-tech zaprli ? A je mogoče v lasti microsofta ali kake stranke ?

Mater ste eni trdi:| Zakoni RS po tvojem ne veljajo za Slo-Tech?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Microsoft ::

wishmaster se mi zdi, da je bil moj sosolc v sredni soli. Cist en cudn tip je to!:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Looooooka ::

weeeeeeee no more updates.
in kok vas bo slo na linux? :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Volk| ::

Kdo pravi da ni več updat-a?
Pravkar sem pri kolegici veselo updat-av:D

Nič nas ne ustavi! hehe
Naj bo sila z vami:D

wishmaster ::

Seveda sem čudn :D .Naj mi najde en zakon ki prepoveduje spreminjanje atributov datoteke in spreminjanje nastavitev v registru.Kazniva je uporaba OS ki nima licence in razmnoževanje ( in nekateri tukaj so pokazali da nimajo licenčnih windowsov).Za windowse xp in 2003 obstaja finta da sam spremeniš nastavitev pa lahk updejtaš windowse.Isto je pa tudi če izbereš disable autorun (CD-ROM),tukaj tudi pobrišeš nastavitev v registru.
Le zakaj bi zaprli stran zaradi tega,da eden napiše rešitev ki jo lahko izvedeš ne da bi kaj moral potegnit dol.Tukaj je pač bila prisotna iznajdljivost uporabnika ki je objavil kako rešit problem To pomen da če najde kdo kako "finto" v windowsih ,da je to piratsvo ?
p.s: tist glede zaprtja ST sem se malo šalil :D .

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

wihsmaster - običajno poljedeljsko gnojilo ni kaznivo posedovati. Temu dodaš navodilo v treh korakih, kako ga spremeniš v bombo... če najdeš takšno "finto", kdo pravi, da gre za orožje oz. v skrajnem primeru terorizem?

BTW - Kam lahko svoja razmišljanja pošlješ, sem navedel v prejšnjem sporočilu. Keep us posted >:D

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Smo imeli pred meseci neko predavanje glede piratstva .Pa verjemi al ne glih tako vprašanje mu je eden izmed sodelavcev postavil.Ali je spreminjanje registra dovoljeno (ker pri nas ponavadi spreminjamo stvari v registru ?. Odgovor je bil takšen register lahko spreminjaš po svojem okusu,vse dokler ne zaserješ windowsov.Kazniva je pa uporaba recimo da ti vlečeš dol razne reg datoteke in jih uvažaš v register(izjema so tweaki ki so prišli iz MS).Vendar reg datoteko lahko napišeš z programi ki jih imaš na voljo v windowsih. Kolikor vem je bil v windowsih programček za tweakanje.Zakona glede tega še ni. Ker register je na voljo in ga lahk vsak spreminja.In ravno zato sem v prejšnem postu dal tak primer.Se meni tud čudno zdi,sam tak je . Ponavadi ful bereš na forumu ,tudi tu ,kako pospešiti windowse.To je tud vprašljivo glede legalnosti

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Še enkrat: Kam lahko svoja razmišljanja pošlješ, sem navedel v predprejšnjem sporočilu.

Eno je spreminjanje registra legalno kupljenega software-a in nekaj durgega navodilo, kaj v registru spremeniti, da bo piratski software delal.

Prvemu se reče: Tips & Tricks, drugemu nelegalen hack oz. crack.
Na kakšen način omogočiš delovanje nezakonito pridobljenega programja:
- jo dobiš na poljubnem mediju
- jo pridobiš na Internetu
- ali spišeš sam - DIY (Do It Yourself), po pridobljenih navodilih...
je pravzaprav vseeno. Ni kriva oblika informacije, temveč informacija sama, ter to kje se nahaja in kdo jo je lansiral.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

wishmaster ::

Vem kam morm poslat>:D .Jaz sem sam primer dal.Tukaj lahk premlevamo do neskončnosti.Zgoraj si napisal vredu ,sam kdo ti bo pa dokazal da si od kje prepisal.Lahk kamot rečeš da si sam zvohal :D ,pa se lahk oni na glavo postavijo.

e-marko ::

Po moje nas je res malo preveč zaneslo. Če so pravila takšna se jih je treba držati. Sicer pa je možnosti za razglabljanje o tej tabu temi dovolj na drugih forumih in straneh, ki nimajo tako ostrih pravil.

LP
...somebody, somewhere...

Stepni Volk ::

wishmaster - gledaš iz svoje perspektive, poskusi še iz perspektive Slo-tech-a.
V primeru, da Slo-tech dopusti objavo nelegalnih vsebin, bo hitro prišlo do zahteve po podatkih članov, ki so le te objavili, ter zaprtjem strani.
EDIT: Verjetno bi najprej prišlo do opozorila in nato zahteveka.

Stepni Volk ::

Rešitev so vedno mediji. Vedno se najde nekdo, recimo "raziskovalni novinar", ki določeno informacijo objavi. Seveda gre tu za riziko, da bo tak medij in oseba tožena. To se dogaja na več področjih: politika (Watergate, Irangate...) tako tobačna industrija, McDonalds (McLibel), zabavna industrija (region hack za DVD-je), IT industrija... samo le ti primeri niso vedno primerljivi.

Pravno vprašanje je tudi, kako si lahko Microsoft lahko dovoli spreminjanje pogojev potem, ko je proizvod že nekaj let na tržišču?!?
Kupil si jih pod enimi pogoji, sedaj veljajo drugi. To ne more biti prav in bi morali spodbijati.

Karikiram: Kupite univerzalni pekač - "toaster". Čez nekaj let proizvajalec zahteva, da se vsak mesec prijavite on-line, drugače bo napravica pekla samo še kruhke... rib, mesa, zelenjave ne bo moč peči.

V to karikirano smer se zadeve tudi dejansko odvijajo (TC itd). Kupec ne bo več lastnik zadev, temveč kupo-najemnik in pogoji se bodo dnevno spreminjali, tako kot bo ustrezalo globalnim koncernom.
Čas za antiglobalno, antikoncerno in antimonopolno revolucijo...

In ja, Che Guevara ima v nebesih nameščen Linux :)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

wishmaster ::

To si pa noben ne želi ,tud jaz ne. Slo-tech ima enega izmed najboljših forumov,vsaj po mojem mnenju .Vsaj spamanja ni velik ,pa velik koristnih stvari najdeš.Bi se res kater hitro našel pa bi vas za*ebal.Imate čist prav da ne dovoljujete piratstva in podobnih stvari.Zato so drugi forumi.Do take mere še ni nevarno kot je bilo v tej temi.Če bi to dovolil bi se najdle take teme.Kupim windowse xp za 1.000 sit,rabim serial ali crack ... Sploh pa v prihodnje kjer mislijo zadeve še bolj poostriti .

igorazem ::

A je to že v veljavi? Kakšen vpliv bo to imelo na WSUS centraliziran način nadgrajevanja? Hmmm.....
Ni vse v hitrosti.....;)

Jan987 ::

e-marko: Poglej ZS

davidb ::

V IE izklopiš genuine tester ActiveX. To ni heckanje ampak uporaba explorerja

pecorin ::

nihce noce legalno kupiti softwara, nihce noce uporabljati brezplacnega, priznati da krade pa tudi noce nihce. pa kaksne izgovore si potem se eni izmisljujejo. :)
ce ze krades, to vsaj priznaj. saj bo vse ostalo enako.

te zascite pa ni dovoljeno zaobiti pa je cisto vseeno na kaksen nacin jo zaobides.
ker eni mislijo, da ce grejo v ie in rocno izklopijo, da je to kaj drugace kot ce snames skripto, ki ti to naredi avtomatsko.. ne vem ce je to neizmerna naivnost ali samo neverjetno velika zelja opraviciti svoje pocetje..

Slo-One ::

mogoče sn malo ven is teme dal toto izjavo samo

Ko sn celo temo prebral sn še pol 10 min se režal ko sn vido kak so ene izjave smešne:P :D :D

Matako ::

Ponovno karikiram: "Vozila znamk VW, Renault, Opel, Fiat, Peugeot, Ford... imajo serijsko napako, ki omogoča
...


Hja ok saj primeri so kul, samo je pa zelo pomembno, da gre za sosedovo vozilo oz. v TUJI LASTI - ker s svojim BMWjem, DVD plejerjem, programi lahko sam pri sebi delaš ma ama VSE. Najhuje kar se ti zgodi je kaka uničena garancija.

To ima en kup zelo zanimivih posledic. Sliši se absurdno, ampak vlamljanje, spreminjanje, izkoriščanje skrivnih fint ipd. samo po sebi *ni* prepovedano - prepovedana je tovrstna dejavnost na TUJI lastnini. In tukaj je keč. Ali je piratizirana kopija programa tuja lastnina? Lahko je, lahko ni. Itak ti ponavadi prodajo samo licenco, ki ti dovoljuje inštalacijo na tvojem stroju - v zameno za "skromno" denarno nadomestilo in častno besedo, da tega ne boš delal drugje kot pri sebi, seveda ;) Saj pri MS Windows je tako, saj zato se pa reče "licenca" (== dovoljenje za opravljanje storitve). Sploh pa a ni to neke vrste obratni inžiniring? Ta je v EU celo zakonsko zaščiten (da se ne bi te spomnila kakak korporacija z dobro plačanimi odvetniki podjebavat), drugje pa ponavadi zelo toleriran - dokler gre za striktno zasebno rabo, jasno! In tudi prav je tako. Saj valjda, da lahko (svoje) stvari razdreš (debagiraš, karkoli), če te zanima kako zgledajo notri. Je pa dosti očitno prepovedano uporabiti to znanje na tuji lastnini itd.

Skratka stvari niso tako zelo jasne, kot bi razne BSA in podobni želeli prikazati... Na podobne finte je RIAA izgubila tožbo proti tistemu Norvežanu, ki je skrekal zaščito DVDjev, da je lahko gledal svoje plošče...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Spc ::

Ja to je potem nekaj podobnega če jaz kupim novi avto in ga potem uničim na mojem vrtu.
Ker je avto v moji lasti mi noben nič ne more saj sem ga sam uničil.
Enako je z zadevo, če avto posodim sosedu in hočem, da mi ga uniči.

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Microsoft ::

s svojim BMWjem, DVD plejerjem, programi lahko sam pri sebi delaš ma ama VSE.

Mislim, da tole ne drzi. Vsaj za software, kjer mislim, da je prepovdan reverse engineering. Pa verjetno se dosti drugih stvari, za katerih ne vemo, ker ne preberemo pogojev uporabe.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Azrael ::

@Matako:

Drži, na svoji lastnini lahko delaš kar hočeš, dokler ne ogrožaš drugih.

Pri programju je problem, da ti MS ali kdo drug svoj plačljiv SW ali OS daje samo v najem, za določen znesek, s kupom omejitev kaj smeš in kaj ne, piše v EULA in si v resnici samo lastnik medija (disket, CD/DVD), vsebine na njem pa ne.

Za tale enostavni hack, kako zaobiti preverjanje, bi rekel nenamerna? napaka MS ali teorija zarote: MS preverja koliko uporabnikov warez kopij, v resnici uporablja njihove servise. Saj uporabniku lahko res vse dela in lepo piše vse v redu, kaj pa MS dela v resnici pa zaenkrat še ne vemo.

Ob pisanju tega posta mi je prišlo na misel še tole: sedaj bodo lumpi lše lažje prodajali warez, kot original, saj bo MS to sam potrdil. Res zanimivo bo spremljati naslednje poteze MS.
Nekoč je bil Slo-tech.

Volk| ::

Mene pa bolj kot samo "hekanje" zanima kako za vraga so pri microsoftu sposobni spisat tak OS, ko pa v slabem dnevu, mi črvi, uničnimo to zaščito ki so jo gradili mesece!
Kljub njihovemu trudu naredijo tako banalno napako, da lahko ta njihov WGA obideš v 10 sekundah.

Naj mi nekdo to pojasni!

Pa ne rečte da je XP slab! Če bi bil tako slab kot pravite ga ne bi vsi meli naloženega!
Se opravičujem izjemam!
Kot je nekdo zgoraj omenil ga vsi šimfate, uporabljate pa ga vsi!
Z mano vred:D

BigWhale ::

Preberite si EULA pogodbo. Prepovedano je poseganje v software, prav tako reverse engineering.

Roadkill ::

No sami disablanje tega protectiona je na ravni spreminjanja ozadja namizja. To ni hack. :)
Ü

B-D_ ::

Jibberish in že skoraj verska prepričanja o "krajah", ki ga BSA ljubi aside... koliko pa je pravice o svobodi govora potem na Slo-Techu? Se moramo vsi delati da ogromnih strani kot so astakiller, astalavista, gamecopyworld itd. ne obstajajo zgolj zato, ker si nekateri želijo, da določeni "popravki" in "generatorji" za programe ne bi obstajali? Drugače bomo pa dobili kako titulo ker se nismo podjarmili mnenju določenih oseb in smo morda koga informirali, da tudi obstaja možnost osebne izbire pri nakupu/nenakupu programja, pa četudi ni ravno legalna.

Bi bil slo-tech, ako bi bila zgornja cenzura resnična, na koncu sploh kaj boljši od the great firewall of china? Naj ljudstvo sliši samo tisto kar sme, ostalo pa bog ne daj. :\


p.s.: S tem ne podpiram direktnih linkov do wareza, kar je logično prepovedan šrot, informacije o tem, da take zadeve obstajajo v splošnem, so pa druga zgodba. Naj vsak išče na guglu to kar ga zanima.

Marjan ::

>Čas za antiglobalno, antikoncerno in antimonopolno revolucijo...
>In ja, Che Guevara ima v nebesih nameščen Linux :)


Ja, bravo no... tajni policaj bi se šel revolucijo... Malo umirite strasti no. Pa malo kritičnosti do lepo zvenečih družbeno-socialnih floskul ne bi škodovalo. (velja za vsa področja)

Daedalus ::

Pomoje ni tak problem, če omeniš, da obstaja astalavista. Problem je, če nekdo išče kaj iz naslova prepovedanega softvera oziroma sprašuje za navodila, kako nekaj skrekat in mu ti poveš, kje dobiti softver al pa kako skrekati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OmegaBlue ::

Naslednji ki poda link ali napiše navodila kako zaobiti faše naziv - Bili ste opozorjeni.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Matako ::

Pri programju je problem, da ti MS ali kdo drug svoj plačljiv SW ali OS daje samo v najem, za določen znesek, s kupom omejitev kaj smeš in kaj ne, piše v EULA in si v resnici samo lastnik medija (disket, CD/DVD), vsebine na njem pa ne.


Valjda da nisi. Ko kupiš škatlo z winsi kupiš v glavnem dve stvari:
a) škatlo diske in ostal papir ter plastiko
b) Dovoljenje za opravljanje storitve nameščanja na svojem stroju. To je ta čuvena licenca. Licenca je vedno dovoljenje za opravljanje *storitve* - recimo James Bond jo je imel za opravljanje storitve ubijanja, "lastniki" WIndowsov pa za nameščanje svojega bolj ali manj priljubljenga OS. Plus še nebroj pravnih cak in zank, med katerimi verjetno pristaneš tudi na to, da se odrečeš določenim vrstam šarjenja po softweru.

Program kot program pa jasno da ni tvoj. Saj potem bi pa lahko naprej lastne verzije prodajal, če bi bil lastnik vsebine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izboljšan sistema boja proti piratstvu Windows 7 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19355210 (49529) CoolBits
»

Naslednik WGA je tu

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3110365 (8353) Bistri007
»

Microsoft tožen zaradi Genuine Advantage (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5711699 (7093) MrStein
»

Microsoft dnevno komunicira z vašim računalnikom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10012842 (9455) CaqKa
»

Konec podpore za piratske kopije MS Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11718978 (7510) KontraCepec

Več podobnih tem