» »

Microsoft dnevno komunicira z vašim računalnikom

1
2
3

billy ::

Pri nekaterih "trgovinah" dobiš windowse nekoliko ceneje, kot so v redno prodaji, če kupiš zraven računalnika/prenosnika.

Govora je pa seveda o HOME verziji, katera je za 99.9% uporabnikov čisto dovol.

frudi ::

povsod dobiš windows ceneje, če jih kupiš zraven računalnika, ker dobiš OEM licenco.
problem je, da se pri nas OEM licence prodajajo tudi brez računalnika - lahko jo kupiš s poljubno komponento, tako da praktično vsi kupujejo le-to (če sploh kupijo :)).


sicer pa WamPIRe-, hvala za ceno XP Pro retail... katastrofa tale cena. MS jih prodaja po $300, od kod potem pri nas cena $500+?
Vista Ultimate naj bi bila nekaj dražja kot XP Pro, se pravi bo pri nas €500+ (SIT bo takrat že zgodovina :)... se da to kar direkt od MS naročit preko neta? :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Spc ::

Da vidim, če se mi splača kupit Windows Server 2003, Datacenter Edition:

Em, mislim, da ne.
Plus tega datacentra NI MOGOČE KUPITI V NOBENI TRGOVINI kajti pride zraven strežnika, ki ga stranka kupi kot celoto.
In ali je res ilegalno če ti frend iz amerike senda datacenter, ki ga je dobil zraven strežnika, ki ni nikjer v prodaji?


:)

EX-B ::

Samo nekaj.. al sem samo jaz butast, ali je tale novica ze stara tko ene dva meseca? Windows Genuine Validation tool je na automatic updejtih ze od aprila nekje ce se prav spomnim, pa tudi prek WU ga dobis ze dooooolgo (razen ce se zdaj govori o kakem drugem WGATray.exe, ker tale WGA validation tool ima isti .exe). Tudi cracki seveda obstajajo ze zdavnaj, samo en dll je potrebno prepisat in si fertik.
Aja se to o legalnih winsih.. Dokler jih bo treba na novo aktivirat vsakic ko zamenjas najmanjso bedarijo v kisti, recimo mrezno, ki jih dostkrat menjavam, sebi in strankam, moje kiste ne bojo vidle legalnih winsov, pa ce se razpocjo oni z nekimi zascitami. Ce se mene vprasa, grejo tele zascite cist predalec in so prevec vsiljive.. Ce bi winse dejansko kupil in bi se moral ubadat s temi bedarijami, aktivacijo, telim validationom (ceprov je sam dva klika), bi znorel! Jaz sem stvar kupil in hocem uporabljat, ne pa da me preverjajo vsake par mesecov z novo zascito peesda.
Lp. EX-B

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EX-B ()

darkolord ::

Verjetno ti gre na živce glih zato ker nisi kupil in morš crackat 8-)

WhiteAngel ::

darkolord: Ne, kupil jih je in mora crackat.

darkolord ::

WhiteAngel: Ce bi winse dejansko kupil

Good Guy ::

tist tray tool :D lol kr neki se enostavno sklop.. tut updejte se da dobit.. vse kar se da na legalnih winsih
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

EX-B ::

darkolord, meni ne gre nic na zivce, ker sem samo srecen, da lahko brezplacno uporabljam winse. Ampak CE bi jih kupil, bi mi to vse skupaj slo posteno na zivce ja.
Kmalu bodo prisli do te stopnje zascite, kot je recimo Starforce za spile, ki dela probleme se celo LEGALNIM lastnikom spilov. Nekateri se sploh ne zazenejo na dolocenem hardweru. TO se mi zdi totalno nefer do kupcev, ki stvar dejansko kupijo.. Da se mora kupec jebat z raznimi zascitami, pa preverjanji.. Nezaslisano. Kmalu bo res tako, da bos stvar kupil, pa bos moral za normalno delovanje brez tezenja stvar se skrekat.
Lp. EX-B

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EX-B ()

Looooooka ::

ideja:
pejte na linux pa dejte mir.
najedate s tem cenovnim tezenjem.po drugi strani pa ob vsaki nvidia novici nacrtujete nakupe nekih quad sli graficnih,ki stanejo verjetn tud 2x vec k winsi.

MrStein ::

Ne pozabit, da OEM ni isto kot polna verzija.
Recimo opevanega supporta ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CrustyDOD ::

DSP verzija je vezana na matično ploščo? Kje to piše?

Po moje se lahko kupi DSP verzijo z nekatero stvarjo, ki velja kot del PCja oz. tisti del brez katerega PC ne teče.. Z drugimi besedami, dodatno kupis en IDE kabel, ki stane par 100 sit in DSP verzijo. Lahko je disk, ram itd..

Ali se je ta stvar spremenila?

suse80 ::

Ludeki... tole ni čisto normalna tema...
zakaj ne?
Ker se uporabnik Microsoft še ni vključil...

Pa to ni mišljeno kot podjebavanje Microsofta (uprabnika) ampak samo in zgolj konstantiranje dejstva.
jaz drugače cenim njegove prispevke, ker jih poskuša argumentirati. zaa razliko od mnogih, ki sae kot pijanc plota oklepajo samo svojega prava ne da bi pojasnili zakaj...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

amigo_no1 ::

@jeje997 s tem nisi zajebu MS ampak sebe!
@Kekec
Kako sem se zajebal ?

Tic ::

sgdjkdlsugi4 ::

autoupdate off + neowin autopatcher = :D

BigWhale ::

Pa, zakaj uporabljate Windows, ce nocete placati zanje? V cem je finta? A da boste 'evil' Microsoftu skodili? Ja bolj mu skodite, ce uporabljate kaj drugega kot pa cracked Windows.

KoKi ::

ker je zabavno krekat. ne verjames? :) v nasi pivnici lahko ure in ure debatirajo o tem, kak je nekdo nekaj novega pogruntal, pa je v resnici samo crack skopiral. da ti obcutek, da obvladas zadevo ...
# hackable

Agapetos ::

Jaz se popolnoma strinjam s MS-om. Kar naj strogo onemogočajo uporabo nelicenčnih verzij MS Windows operacijskih sistemov! Bo vsaj več uporabnikov migriralo na Linux, s tem pa se bo zvečala, med drugim, tudi podpora za nekatero strojno opremo in druge stvari! :)

Microsoft ::

Mah kaj pa vem, jst o tem WGAju nimam kaj posebnega mnenja. Niti nisem siguren, ce imam to sploh namesceno na racunalnik. Mal me preseneca, da vsak dan preverjajo. Kot bi si hoteli sami sebi naredit en DoS napad. Pa tudi vseeno se mi zdi, da je zadeva prestroga. Ce ti preverja recimo 2x na leto je cisto vredu. Vmes pa se enkrat Office, pa je.

Sem pa po drugi strani za razliko od nekaterih velik pristas povezave mojega PCja z MSjevmimi serverji. Gre za idejo avtomatizacije, mogoce bo trajalo se doooolgo, preden se ta ideja prebije cez vse privacy probleme, samo vseeno.
Mene recimo driverji ne zanimajo. Jst hocem, da ko vstekam abc napravo v moj racunalnik, da dela. Samo jst bi stvar peljal naprej. Naj se moj PC poveze z MS serverjem in naj on sam od tam potegne najprimernejso verzijo driverjev.
Izdelovalcli HWja naj spisejo driverje in jih dajo MSju v pregled. Ta jih naj pozene cez nek test kakovosti. Ce so vredu, jih podpisejo in vrzejo na server. Ce niso, jih naj dajo v pregled izdelovalcem.
Ko bom jst tiste driverje dol potegnil, se bo recimo kdaj pa kdaj zgodilo, da v dolocenih konfiguracijah ne bodo delali prav, bo kaka druga naprava nebo delala ali kaj podobnega. Samo meni se ne da s tem ukvarjat, naj se racunalnik sam. Naj poslje vse napake nazaj na MSjev server. Tako se bodo tam znasle vse konfiguracije skupaj z napakami pri uporabnikih, ki so naleteli na tezavo z uporabo driverja 1.0 za napravo abc. MS obvesti izdelovalca in izdelovalec v nekem doglednem roku popravi driver, MS te driverje objavi na server in moj PC jih potegne dol in namesti cez starejso verzijo.

Ja, napake so. Se dodgajajo in se tudi bodo dogajale povsod v prihodnje, z kaksno mozno izjemo, kot je BigWhale-ov Linux, ki nima napak. Samo avtomatizacija bi lahko zmanjsala stevilo napak, zmanjasal skodo napak in pohitrila odpravljanje napak. Ce uvedejo se kako ucenje programa, ki poganja to avtomatizacijo, se toliko bolje. Podatkov bi bilo dosti, dinamika v racnualnistvu je pa tudi tolko hitra, da bi se to izplacalo.

Tko da, ce pogledam naslov teme:
Microsoft dnevno komunicira z vašim računalnikom

Tocno to si zelim! Naj se oni tam ukvarjajo z kondicijo, varnostjo, updejtanjem, driverji in tako naprej, meni pa tako perostane cas, da poslusam musko ter nerviram Linux frike in privacy zagovornike na STju.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

roscha ::

Naj se oni tam ukvarjajo z kondicijo, varnostjo, updejtanjem, driverji in tako naprej, meni pa tako perostane cas, da poslusam musko ter nerviram Linux frike in privacy zagovornike na STju.

Zanimivo ni kaj. Tudi jaz pričakujem od sistema podobno. Ampak Wintendo mi tega niti PRIBLIŽNO ne more nuditi. Za ohranjanje sistema v dobri kondiciji je potrebno kup programja (antispyware, antivirus, antikajjazvemkaj) in ukvarjanja s samim sitemom da ne poklekne.. Da o reinstallih ob poštenem zajebu sploh ne govorimo. Na Linux-u takih problemov nimam in je zame trenutno "the sistem". OSS gor ali dol. (Čeprav sem tudi zagovornik OSSa)

Edino kar M$ju zaenkrat uspeva je vohljanje za pirati, da bi končno napisali "the OS" pa jim nenako ne ratuje.

Matevžk ::

nekateri kupujemo računalniško opremo z lastnim, ne z denarjem staršev...

Tudi jaz.
Saj če ne igraš celo poletje igric, ampak delaš vsaj kakšna dva meseca, se ga kar nabere za kakšno konkretno desktop mašino.
Je pa res, da če delaš dva meseca, si prikrajšan za pravi dopust. Prioritete si moraš pač sam postavit.
Hotel sem ti le predlagat, da, če se le da, potrpiš z eno mašino štiri leta (namesto dve leti), potem si pa enkrat kupiš dobro mašino (za ceno dveh), ta pa z lahkoto dela 6 let z zadovoljivo hitrostjo ...
lp, Matevžk

roscha ::

Gre za idejo avtomatizacije, mogoce bo trajalo se doooolgo


Nope. Tvoja ideja že deluje. Udpdate driverjev, programja.. Samo ... na Linux-u jebiga.

discover + kernel + apt-get update/upgrade + cron ti lahko zadevo zavtimatizirajo do nezavesti.
Tukaj in sedaj.

Microsoft ::

Jst mislim, ampak res samo mislim, da iz strani pravil, ki jih moreta spostovati Windows in Linux obstaja razlika kot dan in noc. Tko da, spet moje mnenje, ce bi Microsoft na kakersen koli nacin "povezoval" Windowse na njihove serverje, bi se spet znasli na kakih sodiscih, privacy freaki bi priredil zborovanja, studenti bi protestiral, ....

Skratka, tisto, kar lahko naredi Linux, mogoce Windows ne more, ker mora iti skozi drugacen proces pravil in dolznosti, ki jih ima na trziscu kjerkoli po svetu.

Mislim, zamisli si feature, ki poslje konfiguracijo PCja na njihov server, samo tako, da naredijo statistiko. Kar tko, za hec. To, spet po mojem mnenju, ne moras kar tko bundlat v treh dneh. Prvi problem je ogromno stevilo PCjev. Tisti trije Linuxi, ki jih imas ti, BigWhale in se kak OmegaBlue, se ne morejo primerjat z miljoni Winsev po celem svetu. Torej, prvo mores pripravit serverje.
Potem podatki so lahko osebni, ker gre za tvojo konfiguracijo. Pri prenosu je treba upostevat na varnost, pa tudi potem, ko so ze tam shranjeni. Pomisli, koliko interesa bi imela OS skupnost do teh podatkov?! Pomoje ogromen, glede na to, da "napadajo" tisto trzisce.
Naprej, moras narediti program, ki dela prav, ki ne moti uporabnika, dela na vseh moznih in nemoznih konfiguracijah. Mogoce se najlazji del od vsega.

Kakor koli ze, stvar ni za cez noc.

Sicer pa tudi MS ponuja update driverjev, Winsev, serverjev. Samo komunikacija je enosmerna. Jst samo dol potegnem. Nic pa ne porocam, kaj se je dogajalo pred in kaj po namestitvi. In to je naslednji korak.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

roscha ::

Eh Miha, res znaš samo po M$jevsko razmišljat.

Zakaj sploh pošiljat Microsoftu ali Linusu ali komurkoli podatke o sebi in svoji železnini?
Na Linux-u nekako za čem takim ni potrebe. Crash dump, oz log. bo kar dovolj.

Avtomatsko nalaganje driverjev je na Lin. povsem trivialna zadeva. Discover povohlja po železnini
in naloži potreben modul v kernel. Simple as that. Kako pa misliš da delujejo Live distribucije?

Avto update na Windowsih ti updata le sistem in eventuelno Office. Meni se updata VSE.


Aja, poročanje.. V OSS skupnosti to deluje, samo malo drugače. Newsgrupe, mailing liste etc.
Kako pa si predstavljaš da se odpravljajo napake?



Povsem iz firbca.. Bo Vista imela kaj pametnih novosti na tem področju?

Cokolesnik ::

Ogledal sem si WindizUpdate, ker je nekdo v tej temi dal link. Prav presenečen sem, ker izgleda zadeva zelo uporabno, za nameček bi lahko Windowse updajtal z Lisičko, da o "Genuine" oz. Geniju za preverjanje, ki je tokrat ujet v steklenički, niti ne govorimo. Pravzaprav me zelo čudi tudi to, da ob vpisu besede "Windiz" v slotech-ov iskalnik ne najdem ničesar, niti ene same teme. :\

Kar se tiče dejstva, kupiti ali ne kupiti Windows? Tista ideja, da bi jih človek plačeval kot mesečno najemnino (prispodoba plačevanju cigaret po dnevih in ne naenkrat za vse cigarete za leto dni vnaprej) se mi ne zdi slaba (če se prav spomnim - lahko me popravite, je celo MS oglaševal nekaj v stilu "samo za ceno kave na dan"), še manj slaba pa je ideja, da bi Windows dejansko prevzel vlogo serviserja, ki namešča gonilnike, se zeza z aktivacijo in ostalo rutinsko godljo pri sleherni vzpostavitvi delovanja programske opreme v računalih domačih uporabnikov. Ob današnji tehnologiji, internetu bi to lahko realiziral. Potem se lahko pogovarjamo o tem, zakaj za vraga ne bi reskirali 20 jurjev in prihranili v nadaljevanju čas (prej omenjeno servisiranje) ter nenazadnje počeli bolj intelektualne stvari.

Ko bodo proizvajalci strojne opreme bolj naklonjeni Linuxu ALI kateremukoli alternativnemu viru operacijskih sistemov, bo MS izgubil pomemben kos pogače. Primer: kateri lastnik (pa naj bo kmet, manager, student, upokojenec, delavec) HP-jevega prenosnika ima pri HP-ju že spisane in objavljene gonilnike za najbolj primitivne strojne dele (zvok, grafika, mrežna)? Se pa strinjam, da je bilo pred 15 leti drugače in MS ima pomembno prednost, ker so ga danes ljudje zelo navajeni. Zato bo alternativi, kakrnšnakoli se bo pojavila, težje uspelo, če se na drugi strani ne najde nekdo, podoben Billu. Ja, tudi on je začel "v garaži".
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Povsem iz firbca.. Bo Vista imela kaj pametnih novosti na tem področju?

Vem samo to, da je Chris Jones enkrat govoril na to temo. Recimo, ce das PC v stand by, pa se ta proces zavlece za dlje, kot 2 sekundi. Ideja je verjetno taka, da se naredi "posnetek" tega in poslje MSju, da pregleda, kdo je zablokiral. Mogoce prvi korak, samo da se bo korakalo v to smer se naprej, pa bo vredu.
Druga stvar pa vam je verjetno vsem znana. Cisto na pamet, Live Messenger, Exhcange 2003, Office 2003/2007, SQL 2005, ISA 2004 imajo vsi moznost sodelovanja pri nekem "programu izboljsanja kakovosti". Resni errorji se avtomatsko poslejo MSju, prav tako uporaba, da se mogoce potem dela statistika, ali se nek feature uporablja ali ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Zakaj sploh pošiljat Microsoftu ali Linusu ali komurkoli podatke o sebi in svoji železnini?
O sebi niti ne. Mogoce o tem, kaj imas rad in kaj ne pri uporabi nekega programa? Zakaj? Zato, da bodo oni na drugi strani dobili FIDBEK!!! Sej pa bogi programerji ne morejo vedeti, a ti je neka stvar vsec ali ne. Vredu, newsgroup pa to je, samo stvar niti priblizno ni tolko ucinkovita, kot ce ti zaposlis avtomatiko za ta fidbek. Kaj mene briga tam pisat nek mail eni dev skupini. Naj ga program sam napise. Naprej, naj stvar ne bo razdrobljena po miljon newsgrupih in miljrado postih. Podatki morajo biti v bazi, nad katero imas skozi nek jezik (SQL) popolno kontrolo nad temi podatki. Delas statistike, primerjas uporabo po konitnetih, po platformah,... Skratka, ves kaj se dogaja, kaki so trendi, kje si dober in kje sepas. To rabijo.

Na Linux-u nekako za čem takim ni potrebe. Crash dump, oz log. bo kar dovolj.
Ne se hecat no. Crash dump?! Lepo te prosim. Kaj si naj jaz s tem? Nic. To ni moje delo. To mora letet v Redmond, pa se naj tam zajebavajo s tem. Pa naj oni implementirajo resitev. In to resitve ponudijo "nazaj" vsem, ne smamo meni, z enakim problemom. Kaj imam od tega? Oni imajo (prepostavimo) te podatke spet v neki bazi. Zdej lahko pregledajo skozi zgodovino, s cim imajo najvec tezav, kje se tezave pojavljajo, kje najveckrat, kako jih odpravljati itn. Oni rabijo to, ne jst. Oni programirajo, ne jst. Kaj se bom jst tam z neko masino na tako nizkem (ne mislim v slabem pomenu!!!) nivoju ukvarjal. MS ma ljudi, ki razumejo asembler, C/C++, majo kodo. Vse imajo. Naj porihtajo, tacas bom pa jst kaj bolj pametnega pocel.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Loki ::

bodo kar cankarji leteli... prej kot da bi sel na nixe:8)
I left my wallet in El Segundo

roscha ::

1. O avtomatizmu se najini mnenji razhajata. Developerji dobijo (vsaj v OSS) dovolj feedbacka na drug način. Bolj "človeški". Tudi feedback razvijalcev na zahteve uporabnikov ne pozabit. Po tvojem modelu tega sploh ni.

Nekaj časa nazaj je bil nekje članek na temo koliko crash reportov dnevno dobi M$. Številke so enormne.
I ti misliš da to v resnici kdo gleda? Ker v primeu da bi, bi bili Win zglancani in stabilni v 0.


2. Tukaj si me pa narobe razumel, pa tudi napisano ni bilo dovolj explicitno. Tudi mene en drek briga crashdump / log. Razvijaca programa pa. Vsaj v OSS. Ob prijavi bug-a se največkrat zadeva uredi v relativno kratkem času. M$ pa na to temo kot kaže ne miga kaj dosti. Vsej avtomatiki navkljub (beri zgoraj). Preglavice ima še s hitrostjo flikanja res kritičnih napak, kje je šele "avtomatizirano izboljševanje Win"


P.S. Članka o številu crash reportov pa sedajle nimam volje iskat.. Kasneje mogoče. Mislim pa da je bilo na ./

G-man ::

No, če že kdo hoče vedet mojo konfiguracijo, naj me najprej lepo vpraša. Tako kot to delajo pri Valvu s Steamom. Pa da še jaz pogledam konfiguracijo in vidim kje sem v dotični skupnosti.

darkolord ::

I ti misliš da to v resnici kdo gleda? Ker v primeu da bi, bi bili Win zglancani in stabilni v 0.

JA. Ne boš verjel, ampak stvari DEJANSKO gledajo. To se recimo lepo vidi pri Office beta: nekajkrat pošlješ report, potem pa naenkrat vidiš da piše "this error has been fixed in a newer build".

Problem je pač edino v tem, da oni ne morejo popravljat 3rd party programov, ki se sesuvajo...

CWIZO ::

itq da noben ne bere tega.
Ziher pa zadeve mal pogrupirajo pa pogledajo ker error se najveckrat pojavi, ne?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Jernej L ::

naj bi pri Microsoftu odkrili, da se nekatere originalne kopije, čez čas izkažejo za nelegalne.


mislim, kako se pa lahko zgodi kaj takega???

darkolord ::

Uporabiš nerazširjen ključ... Pol se pa razširi, ne

Daedalus ::

pejte na linux pa dejte mir.

Uporabljam in dela krasno. Edino delo, ki ga mam z operacijskim sistemom, je vzdrževanje ostalih win škatel, ki se (nekaj zaradi lukenj, nekaj zaradi lastnikov) vsake tolko zbunijo in nočejo v redu delat zarad shitloada raznih "dodatkov," ki jih fašejo z interneta. Tale moj pa vsak dan preveri za updejti, pa se poflika, če je treba... ostale pozornosti (poleg nekaj nastavljanja ob namestitvi) pa sploh ne rabi. Tak da...mejte svoj WGA:D

Kar se pa tiče rihtanja in glancanja sistema...se pa začuda strinjam z MS-jem. Ain't my work...čeprav bi lahko v primeru Win in ostalega feedback bil malo bolj transparenten. En "spyware" v system trayu, oprostite, ni način.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MrStein ::

Microsoft:
Skratka, tisto, kar lahko naredi Linux, mogoce Windows ne more, ker mora iti skozi drugacen proces pravil in dolznosti, ki jih ima na trziscu kjerkoli po svetu.


Torej je možno, da lahko avtomatsko instalira Windows Genuine check (tisti prejšnji, ne ta novi), ne sme pa updatati driver (ki je že itak na windowsupdate, le avtomatsko se ne instalira, le ročno).

To bi naj bil nek pravni razlog ?

Meni se zdi to čudno.
Sicer pa Redhat enterprise ima tudi tak update, pa se noben ne pritožuje, niti protestira.

Kakor koli ze, stvar ni za cez noc.

Sicer pa tudi MS ponuja update driverjev, Winsev, serverjev. Samo komunikacija je enosmerna. Jst samo dol potegnem. Nic pa ne porocam, kaj se je dogajalo pred in kaj po namestitvi. In to je naslednji korak.


Saj na linux tudi nič ne poroča. Ne vem, kje vidiš problem.


Na Linux-u nekako za čem takim ni potrebe. Crash dump, oz log. bo kar dovolj.
Ne se hecat no. Crash dump?! Lepo te prosim. Kaj si naj jaz s tem? Nic. To ni moje delo. To mora letet v Redmond, pa se naj tam zajebavajo s tem. Pa naj oni implementirajo resitev. In to resitve ponudijo "nazaj" vsem, ne smamo meni, z enakim problemom.

Ampak Miha, saj točno tak to deluje na linuxu, kot si napisal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

poweroff ::

Ideja komunikacije kot jo je opisal Microsoft se tudi meni ne zdi slaba. Saj glede zasebnosti se da rešiti tako, da je ta komunikacija anonimizirana. (Hehe, Microsoft bi moral to komunikacijo speljati preko Tor omrežja).

Ampak jaz bi šel še korak dlje. Komunikacija v stilu apt-get. Jaz svoji kišti rečem naj se poupdata in sistem nadgradi VES software. Ubuntu, Debian pač...
sudo poweroff

3p ::

roscha: "Avtomatsko nalaganje driverjev je na Lin. povsem trivialna zadeva. Discover povohlja po železnini
in naloži potreben modul v kernel. Simple as that. Kako pa misliš da delujejo Live distribucije?"

Kam? V kernel? Pa kaj je to za en OS? >:D 8-)

Gregor P ::

Jaz pa pri vsem tem ne morem razumeti tega z licencami in aktivacijami?!? Pošetno kupiš OS za SIT 100.000,- in potem v bistvu nisi niti "zares" lastnik tega produkta, ampak bolj "podnajemnik":\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Spc ::

Pri windowsih gre za čisti monopol.
Recimo primer če si kupim soundblaster X-Fi Elite Pro kdo mi bo zagotovil, da mi bojo v linux-u delali vsi vhodi/izhodi in da bom lahko route-al zvok kako meni paše?
Kdo mi bo zagotovil, da mi bo delal SoundForge in drugi programi in špili, ki so žal v 98% pisani za windowse?

Če bi vse delovalo v linux-u tako kot bi moralo potem takoj prešaltam na linux tako pa je žal tako, da je vse delano izključno samo za windowse in ta monopol je zelo grd kajti uporabnika prisili v nakup microsoftovih izdelkov v primeru, da ima kakšen poseben hardware ali program, ki je delan samo za windowse.
Tako dolgo ko se bo to dogajalo tako dolgo bojo žal "piratski" windowsi obstajali kajti vsak ni pripravljen za windows-e odšteti 100k sit za licenco enega računalnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

CWIZO ::

To da vecina folka pise programe za windows-e pa ni monopol, prosim te no.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

MrStein ::

Beseda "monopol" ni nastala včeraj, ampka obstaja kar dolgo. Posledično ima tudi jasno in splošno sprejeto definicijo.

Predlagam, da nekdo izbrska definicijo in jo napiše sem, potem pa se naj proti brišejo vsa sporočila, ki ugibajo o pomenu te besede.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matako ::

Tole okoli cene MSWindows je čisto mimo - težava *ni* v ceni, težava je v tem, da je klicarjenje domov evil. Vedno bilo in vedno bo!
/\/\.K.

cbelica ::

Emm... eno 'offtopic' prasanje...
Ce sem prav razumel, je DSP (oem) verzija Win. vezana na maticno plosco?
TUKAJ sem ze spraseval isto, pa mi zdaj ni jasno... torej, ce zamenjam plato, potem winsev ni vec mozno ponovno aktivirat? Bo treba se 1x placat?

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Spc ::

Kolko je meni znano boš moral še enkrat plačat ja.
Kajti če menjaš plato je za Microsoft enako kot, da bi menjal cel računalnik oz. kupil novi računalnik.
:|

cbelica ::

Aha... se pravi, najbol pametno prodat plato skupaj z licenco (ce bo kdo kupu...:\ )

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

gfighter ::

cbelica: Preberi še enkrat tisto temo. Sem ti tam napisal, kako je s tem.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

darkolord ::

torej, ce zamenjam plato, potem winsev ni vec mozno ponovno aktivirat

"pokvariš" plato, potem pa lahko

Mr.B ::

Glejte, če nimate denarja, pa si vzemite konkurenco, pa kakršna že je. Za pisarniško delo je dovolj dobra.

Če pa nabijaš igrice pa si omisli Xbox delal naj bi ko šus, in vse igrice letijo. Pride ti ceneje, ko nek ekvivalenten računalnik, kjer boš dal več za grafično kot pa za Xbox, pa naj bi še HD podpiral, pa disk, pa vse izhode, ki jih rabiš….
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se bo WordPress množično posodabljal

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
185433 (4070) Hermit Bob
»

WannaCry okuževal večinoma Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
5623241 (18638) SeMiNeSanja
»

grafična kartica se pregreva

Oddelek: Strojna oprema
253733 (3317) Leprechaun
»

Samsungova programska oprema sama izklaplja Windows Update

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1410437 (6599) Beernarrd
»

XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
678084 (5881) Keyser Soze

Več podobnih tem