» »

Tezava z <div> id-ji

Tezava z <div> id-ji

TechFreak ::

Kreiram en seznam dogodkov, pri cemer ima vsak na koncu se slikco(link), da se odpre pop-up z dodatnimi informacijami. Ta klice Java script funkcijo. Vse zgleda takole:

[script language="JavaScript" type="text/javascript"]
var oPopup = window.createPopup();
function richDialog(){
oPopup.document.body.innerHTML = details.innerHTML;
oPopup.show(0, 0, 300, 200);
}
[/script]

Kako naj nastavim za vsak posamezn image da mi klice isto funkcijo torej: [img ... onmousedown="richDialog()" ...] ampak da vsaka odpre svoj id? Ali se torej lahko doloci se id vgezdenega div-a? Posikusil sem na koncu klica funkcije dodati se id="1" vendar ne deluje pravilno...

[div id="details" style="display:none;"]
[div id="1" style="position:absolute; top:0; left:0; width:100%; height:100%; background:#cccccc; border:1px solid black; border-top:1px solid white; border-left:1px solid white; padding:10px; font:normal 10pt tahoma; padding-left:18px "]
Opis za prvi link.
[/div]
[/div]

Hvala za pomoc!
LP, Matjaz

veteran ::

Posikusil sem na koncu klica funkcije dodati se id="1" vendar ne deluje pravilno...

Prvi znak v imenu id-ja mora biti črka! (a..z)
Sicer pa, funkciji, ki jo kličeš, potlačiš en parameter?

Kakorkoli, tole z javascript popup-i je IMHO slaba ideja, danes ima marsikdo enostavno vklopljeno blokiranje popup oken. Dodatna okna so milo rečeno nadležna, pa še zapirati jih je treba (ko odpreš popup, uporabniku s tem onemogočiš gumb Nazaj).
Ni čudno, da ima pribl. 10% uporabnikov ima odklopljen javascript.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298346032 (5169) sunniegoldie
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
767214 (6221) Jackass
»

google analytics

Oddelek: Slo-Tech
213119 (2589) roli
»

JavaScript popup