» »

DNS v Win2k

DNS v Win2k

DMouse ::

Ali kdo ve, kako bi lahko izklopil DNS server ki ga Win2k avtomatsko zazene na UDP portu 53 oz. ce obstaja kak program, ki ti pove katera aplikacija (ali service) je odprla dolocen port, tako da bi jo lahko izklopil.

lordgreg ::

zakaj pa ne bi pač poskusil izključevati zadevo za zadevo v task managerju?

l0wc4 ::

Kateri win2k pro ali server. Ali se jih ne da enostavno od namestiti? :P Ali pa naredi caching only name server.

ToniT ::

DNS server se ne inštalira avtomatsko, torej si ga moral instalirati ročno, če ga želiš odstranit, preveri na Administrative tools -> DNS ali pa v Services.
Porte (in še kaj drugega ...) lahko preveriš z LANguard Network Scanner, ki ga dobiš tukaj

andrej ::

ce hoces DNS servis samo izklopit potem odpri DNS konzolo, izberi server in klikni Stop. Ce pa ga hoces odinstalirat pa naredi kar je ToniT reko... Lahko pa to spremenis tudi v Services konzoli, kjer ga lahko za vedno ustavis, torej, da bo pri naslednjem zagonu tudi ustavljen...

odprte porte dobis na hitro tudi ce v command promptu zazenes "netstat", vsekakor pa je bolje uporabis kaksen sniffer...

Tisti LANGuard Scanner ti pove odprte porte, ne pa katere aplikacije so jih odprle, ravnotako "netstat -a" (Bill bi se lahko malo zgledoval po Linuxu, ki ima to (in se kaj drugega) veliko bolje narejeno).
Navsezadnje mi res ni preostalo drugega, kot da sem ugasal service za service-om in sproti preverjal odprte porte (precej mukotrpno delo). Rezultat: zapreti moram tako Browsegate kot Internet Connection Sharing <-- to krvavo rabim!!
Mogoce bi bilo smiselno kupit dodatno masino za linux server?

andrej ::

kaj sploh hoces naredit? Ce bos popolnoma zarl port 53 potem ne bos model uporablaj DNS imen... Kako izkljucis DNS smo ti povedali...

drugace pa imajo winsi ukaz, ki ti prikaze port in aplikacijo, ampak v XP - "netstat -no"...

Instaliral sem en program (Simple DNS Plus), ki mi bo omogocal gostenje domene. Lepo nastimam zone, hocem startat server, pa mi javi da to ni mogoce ker je port 53 ze zaseden...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python - pošlji aplikacijo na server

Oddelek: Programiranje
201534 (769) HotBurek
»

clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
23016572 (8111) Gapi
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607428 (5984) krneki0001
»

Stoprvič: Linux vs. Windows. Slednji varnejši? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10112615 (9850) Nejc Pintar
»

Postavitev lastne www strani

Oddelek: Izdelava spletišč
432751 (2032) flipflop

Več podobnih tem